1

Teen Titans: The Judas Contract

2017-07-teen-titans-the-judas-contract-1írta Nikodémus

Tudatosan vagy sem, nehéz kideríteni, de az biztos, hogy a DC animációs univerzuma egyre inkább rímel a mozikban történő eseményekre. Így volt ez tavaly is, amikor a Batman v Superman mellé gyülekezős animációs filmet kaptunk, most pedig a Wonder Woman-nal gyanúsan egy időben jelenik meg egy újabb, a női szereplőket látványosan hangsúlyozó darab. Sam Liu szinte már unott rutinnal vezényli le a legfrissebb, tiniknek szóló etapot.

2017-07-teen-titans-the-judas-contract-2Starfire (Kari Wahlgren) egy veszélyes küldetés kárvallottjaként sodródik a Földre, s miközben a kamasztitánok megmentik, Nightwing/Éjszárny (Sean Maher) belehabarodik a vonzó hölgybe, olyannyira, hogy a csapat vezetését is szinte átadja neki. A tagok ezt kevéssé nézik jó szemmel, de alapvetően elvannak saját kis problémáikkal: Beast Boy (Brandon Soo Hoo) épp a webkettőt fedezi fel folyamatosan idétlenkedve, Blue Beetle (Jake T. Austin) honvággyal küzd, Raven (Taissa Farmiga) az előző rész következményeként érthetően visszahúzódóbb, Robin (Stuart Allan) folyton morgolódik (ahogy szokta), Terra (Christina Ricci) pedig kívülállását próbálja legyőzni.

2017-07-teen-titans-the-judas-contract-3Ha eltekintünk a tiniközönségnek szóló, kissé ütődött poénoktól és a néhol túlzásba vitt romantikázástól, egész élvezetes a cselekményvezetés: azt gondolnánk, az előzmények okán házi alfahím- (pardon, alfanőstény-) harc mozgatja majd a történéseket, ám a forgatókönyv egészen másfelé kanyarodik, és ebben főszereplő lesz Terra, egy okosan fölvezetett fordulat, és egy (már megint) misztikus szekta, melynek vezetője istennek képzeli magát. A jó öreg Deathstroke (Miguel Ferrer) felbukkanása már csak örvendetes ráadás, és a gyorsan drámaiba forduló film legjobb pillanatai azok, melyek az emberi viszonyokat boncolgatják a főszereplők között. Nagyjátékfilmes karakterábrázolásra persze ne számítsunk, ahogy a figurák, úgy motivációik is rajzoltak, a dialógusok pedig sokszor csak páros kinyilatkoztatások.

Aki nem szereti a kissé szappanoperás/tinifilmes hangvételt, az messziről kerülje, a megrögzött képregényeseknek azonban kellemes, bár csupán egyszer fogyasztható szórakozás a Judas Contract.

Egy komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *