0

Szerencsecsillag (The Lucky One)

Az alábbi kritikát Fodor Bernadett küldte.

Ki ne ismerné a Szerelmünk lapjai-t, az Éjjel a parton-t, a Séta a múltba,  a Kedves John! vagy az  Utolsó Dal című műveket. Ezeknek a  filmeknek az  írójától nem meglepően egy újabb romantikus filmet kaptunk egy kis drámával megfűszerezve. Nicholas Sparks zseniális módon érdekessé tud varázsolni egy amúgy eléggé szokványos és unalmas történetet is. Meglepő fordulatok, a történet közepén megjelenő szereplők, és a nem várt végkifejlet. Ez jellemez egy olyan filmet mint a Szerencsecsillag.

Logan Thibault (Zac Efron) miután leszerel a tengerészgyalogságtól elindul megkeresni azt az ismeretlen lányt, akinek fényképét a háború során találta: azóta hisz benne, hogy ez a kép védte meg őt Irakban a rá leselkedő haláltól. Mikor rátalál a gyerekét egyedül nevelő fiatal nőre (Taylor Schilling), képtelen elárulni, hogy miért is érkezett. Munkát vállal a családnál, és a kezdeti bizalmatlanság ellenére egyre közelebb kerül Beth-hez. De az egykori katonát nyomasztja a titok, amit magával hozott, és ami talán közéjük állhat.

Bevallom őszintén, a Szerelmünk lapjai után elég nagy elvárásokkal ültem le megnézni a filmet, de szerencsére nem kellett csalódnom. Az utolsó dal bukása ellenére, azt kell mondjam, hogy Nicholas Sparks és Scott Hicks (Hó hull a cédusra, Ragyogj!, Atlantisz gyermekei) rendező kitettek magukért. Talán nem is a sztori az ami megfogott az egészben, hanem a szereplők karaktere, és a környezet. Na nem azt mondom, hogy a legvégén alig tudtam abba hagyni a sírást, mert ez nem így van, inkább csendben végig gondoltam, hogy mit is láttam, majd felkeltem a fotelből és még jó pár percig ez járt a fejemben.

Kezdem a pozítívumokkal: mikor megláttam a szereposztást, nem voltam benne biztos, hogy  Troy a High School Musical-ből azaz Zac Efron képes lesz-e eljátszani egy ilyen komoly szerepet, de a végén kellemeset csalódtam. Talán az ő alakítása tetszett a legjobban. Általa megismerhetjük a háborúból hazatérő katonát, aki még napok vagy hetek elteltével is felriad az álmából, vagy késsel a párnája alatt alszik el. Logan karaktere később teljesen megváltozik. Kemény katonából lelkes állatgondozó lesz mindezt csak azért, hogy közelebb kerüljön az őrangyalához Beth-hez, akibe természetesen a sztori előrehaladtával beleszeret.

Itt jön a második dolog ami megfogott a filmben. Beth vissza utasítóan bánik Logan-el, tehát nem csöpögős és nyálas jeleneteket kapunk, hanem azon izgulósat, hogy mikor csattan el az a bizonyos első csók.

Rengeteg kis apró jelenet van, amit még pozitívumként tudnék felhozni, mint például Beth anyjának a személye, vagy a volt barátja, Ász, de ezeket nem lehet elmondani, ezeket látni kell.

Negatívumként fel tudnám hozni a Sheriff karakterét. Kicsit unalmas ez a rossz fiús stílus, de elvégre ha nem lenne, a történetnek se lenne annyi értelme mint így, tehát végülis ő az egyik fő láncszeme az egésznek. Én személy szerint máshogy írtam volna a jellemét, de el kell fogadjam így ahogy van.

Annak aki nem szereti, vagy nincs oda a romantikus filmekért, rengeteg dolog szemet szúrhat, de sajnos én elfogult vagyok Nicholas Sparks-al, ezért nem tudok több rossz dolgot mondani a Szerencsecsillagról.

Zárásképpen annyit, hogy bár sokkal jobb lett ez a film mint az Utolsó dal, vagy az Éjjel a parton, még mindig nem sikerült felül múlni a Szerelmünk lapjai sikerét.

imdb 6,2
Rotten tomatoes : 67%

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *