0

InterCom hírlevél

Makulátlan angyal

Kristen Stewart tökéletesen teljesít, mint harcias angyal: a Charlie angyalai-ban (Charlie’s Angels, hazai bemutató: november 28.) közelharcban, tűzharcba és autós üldözésben is felveszi a versenyt a férfiakkal – ő és két szép társnője egyáltalán nem óvatoskodott a felvételek során.
Maga a színésznő lepődött meg a legjobban, amikor az utolsó forgatási napon felfedezte, hogy történt vele valami, ami korábban még soha: sérülés nélkül úszta meg a munkát.
– Nagyon sok kaszkadőrmelót vállaltam a Charlie angyalai-ban, de nem lett semmi bajom – nyilatkozta a színésznő, aki az Alkonyat-filmek Bellájaként lett világhírű, és azóta felváltva dolgozik nagy hollywoodi és kisköltségvetésű művészfilmekben. – Korábban mindig történt velem valami: kibicsaklott a bokám, eltörtem a hüvelykujjam és a középső ujjam, összevagdostam a lábam… 2013-ban bottal mentem az Oscar-gálára, mert törött üvegbe léptem. A legbeszélgetősebb filmet is kötésben végeztem. Most meg rengeteg volt az akció, és sértetlenül megúsztam. Úgyhogy szívesen vállalom a második részt.

A következő szint: magasabban, mint az első

A Jumanji – Vár a dzsungel 2017 nagy meglepetése volt: Amerikában a Star Wars új része mellett is 14 héten át a top 10-ben maradt, és végül világszerte 962 millió dollárért vettek rá jegyet. Az idén mozikba kerülő új részt néhány ravasz fordulattal átalakítva, de az előző rész szereplőivel, Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillen és Nick Jonas közreműködésével, ráadásul Danny DeVito és Awkwafina bevonásával turbózták fel. Az első mérések azt mutatják, hogy a Jumanji – A következő szint (Jumanji: The Next Level, hazai bemutató: december 12.) sikere felülmúlja majd a két évvel ezelőtti eredményt: a szakemberek már az első hétvégén 40-50 millió dolláros bevételre számítanak Amerikában; míg maga a gyártó stúdió képviselői óvatosan azt nyilatkozták, hogy az első résszel megegyező eredménnyel ők már teljesen elégedettek volnának.
A sikernek biztosan nagyon fontos része, hogy a film minden kockájáról süt, milyen jól érezték magukat a színészek munka közben: a fantáziadús akciójelenetek, a poénok is jobbak, ha a színészek élvezik a munkájukat és egymás társaságát. Danny DeVito egyenesen el volt ájulva az alapnégyestől. Leginkább talán attól, akitől (centiméterben számolva) a legnagyobb távolság választja el: Dwayne Johnson-tól.
– Szerintem Dwayne nagyobb, mint Arnold – nyilatkozta a színész, aki már Schwarzenegger ikertesóját is eljátszotta az Ikrek című vígjátékban. – Ennél több izmot nem lehetne pakolni egy emberre, az biztos. És közben mindketten a legcukibb, legédesebb alakok, akivel valaha forgattam. Szóval, ha valakinek lehetősége nyílik, hogy egy ilyen óriással dolgozzon, akkor ne hagyja ki: nagyszerű élmény lesz.

Saoirse Ronan megnyugodott

Azt hihetnénk, Saoirse Ronan számára természetes közeg a film. 12 évesen kezdte; még alig múlt 25, és már háromszor jelölték Oscar-díjra: mindig biztos kézzel, határozott ízléssel választja a legjobb filmeket, és kaméleonként változik úgy, ahogy a szerepe kívánja. De ő azt mondja, mégis mindig szorongással, ijedtséggel telnek számára a filmezés napjai. Vagy legalább is: eddig így volt.
– Még a Lady Bird forgatásán is minden nap azzal keltem, hogy „biztos ügyetlen vagyok. Miattam lesz rossz az egész film.” Tényleg így volt! – vallotta be a Variety újságírójának. – Folyton az anyukámat meg a barátaimat hívtam, azzal traktáltam őket, hogy nem tudom megcsinálni, amit kellene. A Kisasszonyok (Little Women, hazai bemutató: január 30.) volt az első alkalom, hogy pontosan a helyemen éreztem magam. Természetesen jött a figura, amit játszom, és egy pillanatig sem féltem.
A 19. században négy lánytestvér küzdelmeit és szerelmeit elbeszélő történetben Ronan régóta nagyon szerette volna eljátszani a lázadó, megzabolázhatatlan, művészi álmokat dédelgető Jót.
– Úgy illet rám ez a szerep, mint kéz a kesztyűbe. Magától értetődő és nyilvánvaló volt – nyilatkozta a színésznő. – De úgy láttam, hogy a testvéreimet játszó színésznő, Emma Watson, Florence Pugh és Eliza Scanlen számára is így volt. Ahogy felvettük a jelmezt, nem kételkedtünk többet: mi voltunk a March-lányok.

DC: jó úton jár

A DC-rajongók fellélegezhetnek: a világ néhány legismertebb képregény-figurájának jövőjéről gondoskodó cég jó úton jár. Az utóbbi időben két hőséről készült filmje is túl jutott a mesés 1 milliárd dolláros bevételi határon: az Aquaman után Joker is bekerült a legjobbak elitklubjába; de nagyon jól ment idén a szuperhősök játékosabb oldalát mutató Shazam! és a producerek bizakodva várhatják a két dögös női filmjük, a Margot Robbie főszereplésével készülő Ragadozó madarak, és a Gal Gadot főszereplésével készülő Wonder Woman 1984 premierjét.
Így természetesen egyre bátrabban tervezik a jövőt: a következő nagy dobás nyilvánvalóan az új, izgalmasabbra, fiatalabbra fazonírozott Batman lesz, melyben Robert Pattinson veszi magára a híres köpönyeget, és Rébusszal (Paul Dano), Pingvinnel (Colin Farrell) és Macskanővel (Zoë Kravitz) kell megküzdenie: azt már tudjuk, hogy az eredeti hírektől eltérően nem az Arkhami elmegyógyintézetben játszódik majd az egész film.
A mostanában született nyilatkozatok arról árulkodnak, hogy a Joker sikere, és a Ragadozó madarak jó híre után egyre több korhatáros képregényfilm készülhet a stúdiónál; és az is valószínű, hogy visszatér Zöld Lámpás, Flash (vagyis Ezra Miller) is megkapja a neki járó filmet, 2021-ben Aquaman is visszatér, és egy tengeralatti spinoff is várható – a DC végre felpörög.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *