0

Halálos iramban: Hobbs és Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw)

írta Minime

Mindennek eljön előbb vagy utóbb az ideje, tehát valószínűleg már a bejelentéskor sem ért váratlanul senkit, hogy a két egymással meglehetősen ellenséges, ám a zúzásban hasonlóképpen jártas Halálos iramban-karakter közös spinoff-ot kap. David Leitch ülhetett a rendezői székbe, akinek azért van már akciórendezési tapasztalata, és a Chris Morgan, Drew Pierce páros gondoskodott egy ütős kis sztoriról hőseink számára, amelyben benne van ám minden, amitől a Furious-filmek azok, amik.

Hattie Shaw (Vanessa Kirby) MI-6-ügynök, mellesleg Deckard (Jason Statham) kishúga egy programozható biológiai fegyvert – értsd: hackelhető vírust – próbál visszaszerezni, amikor Brixton (Idris Elba) az ETEON cég kibernetikusan felturbózott zsoldosa csapatával rajtaüt az egységen. Hattie magába injekciózza a vírust és elmenekül, ezért hajtóvadászatot indítanak utána és árulóként állítják be. Eközben Hobbs (Dwayne Johnson) és Shaw is ennek az ügynek a felgöngyölítésére kapnak utasítást, azonban képtelenek egymással összefogva csapatként működni, a két hatalmas tesztoszteron-ego pedig hatalmas pusztításra képes, amit ezúttal sem szabad lebecsülni. A világ és természetesen Hattie megmentésének elvárt szükségessége azonban összekovácsolja a két karaktert, és végül kénytelenek szembesülni azzal az egyszerű ténnyel is, hogy csak teljesen együttműködve lesznek képesek ezt a küldetést megoldani. Kettejük civódó, betegesen keménykedő párosához Kirby karaktere is hozzácsapódik egyfajta girl-power üzenet hordozójaként, és a feszültségek szítása helyett inkább egyre inkább csillapítja azokat.

Johnson és Statham jó párosként működik, egymás sértegetésének gyerekességétől egészen az összehangolt, legvégsőkig kiélezett akciójelenetek végrehajtásáig. Valószínűleg nem is ez volt az utolsó közös mozi, amiben láthattuk őket, illetve ezt a két karaktert. A nagy medve, aki tud morcos is lenni, és a mindig morcos, de piszok kemény nyársatnyelt brit tökéletesen kiegészítik egymást. Színészi alakításokról igazából nem érdemes beszélni, hiszen olyan mértékű és sebességű az akciók egymást követő sűrűsége, hogy időd se lenne erre figyelni. Vanessa Kirby jól mutatott az MI-6-ben (nem az ügynökség, hanem ugye a film) és jól mutat itt is, több játékidő, több kemény csajos akció és közben még villámhárít is a bratyó és a benga között. Idris Elba baromi jól meg lett csinálva, az akciói iszonyú látványosak, de kissé túltolja ezt a hiperfejlett gonosz vagyok – Fekete Superman – dumáit, és az összes ziccert elbaltázza, amit pedig illene kihasználnia mind hőseink lenyomására, mind arra, hogy kimagasló negatív hős lehessen. A cameo-k zseniálisak, Helen Mirren, Ryan Reynolds és Eisa Gonzalez is üdítő színfoltjai a mozinak.

Összességében Leitch ott folytatta ahol a Deadpool 2-nél abbahagyta, non-stop akció, amelyek 80%-ban már tökéletesen túllépik a realitás minden határát, de borzasztó látványosak. A történet és a forgatókönyv abszolút nem tartogat semmilyen meglepetést, nincsenek világmegváltó fordulatok, de vannak egész jó poénok és kapkodás, ha már két pörgős karakter közös mozijáról beszélünk. Szürrealitásba torkolló, történettelen, azonban brutálisan látványos és vicces akcióorgia, helyenként borzalmasan megvágva, de nézzük el ezt ezúttal, hiszen a film abszolút szórakoztató.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *