0

Hírcsokor

Box Office sarok:

A várakozásokat felülmúló siker a Fekete párduc: a film amerikai bevétele vetítésének negyedik hetében átlépte az egy milliárd dolláros álomhatárt, gyorsaságban megelőzve az első Bosszúállók-filmet. A Disney a vaskos kritikai és nézői sikert látva úgy döntött, tol némi pénzt a film ősszel esedékes Oscar-kampányába. Ryan Coogler mozijának eredményeit az Időcsavar bánta, mely egy klasszikus Disney-film élőszereplős újrájaként 33,3 millió dollárral kezdett a héten, és nem valószínű, hogy bele fog lendülni.  A dobogóra még a Hívatlanok 2.: Éjjeli préda kapaszkodott fel 10,5 millióval.

Magyar fronton a Valami Amerika 3. három heti vezetés (és kb. 300 000-es össznézőszám) után átadta az első helyet a Vörös verébnek, amire ezúttal 26 775 néző volt kíváncsi. Mögöttük sorakozik Bruce Willis (Bosszúvágy, 19 021 néző) és T’Calla (Fekete párduc, 16 204 néző).

Közben már arról suttognak, hogy hiába a grandiózus reklámkampány és az egekbe szökött geek-elvárások, a Ready Player One még akár el is bukhat a kasszáknál: a Warner stúdió 50 milliós, a Holywood Reporter csupán 35 milliós nyitóhétvégét jósol a filmek. Meglátjuk.

Leonardo DiCaprio és Brad Pitt után Margot Robbie (A Wall Street farkasa, Én, Tonya) is aláírt Tarantino következő, Once Upon a Time in Hollywood című filmjére.

Hivatalosan is megerősítették, hogy Danny Boyle (Trainspotting, Gettómilliomos, 127 óra, Transz, Steve Jobs) rendezi James Bond következő kalandját (még) Daniel Craiggel a főszerepben. Boyle házi írója, John Hodge már el is kezdte a forgatókönyvírást.

Hollywoodban manapság már sokkal kisebb bevételt hozó franchise-okhoz is leforgatják a folytatásokat, így szokatlan, hogy a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes megállt két résznél. A detektív bőrébe bújt Robert Downey Jr. azt nyilatkozta, hogy nem mondtak le a harmadik részről, már vannak tervek. A színész elmondta még, hogy az HBO-nál fejleszt egy Perry Mason-projektet, és a régóta húzódó Pinokkió-mozit is meg akarja csinálni.

Rengeteget cikkeztünk anno Spielberg Robocalypse filmtervéről. Pár év csend után most úgy tűnik, egyenesbe kerül a fejlesztés: Michael Bay fogja rendezni a produkciót.

Dan Gilroy az Éjjeli féreg után újra Jake Gyllenhall-lal forgat egyelőre cím nélküli thrillert. További szereplők: Rene Russo, Zawe Ashton, a Stranger Things Nancyje, Natalia Dyer, Tom Sturridge, Daveed Diggs Toni Collette és John Malkovich. A filmet a Netflix forgalmazza.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása öt díjat, köztük a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat nyert el a 3. Magyar Filmdíjon. A március 11-én megrendezett gálán Rudolf Pétert választották az akadémia tagok a legjobb férfi színésznek az 1945-ben nyújtott alakításáért. A Kincsem kapta a közönségdíjat, Fazakas Péter Árulók című alkotása pedig mind az öt televíziós kategóriában nyert. (Filmvilág blog)

Március 19-ig ingyen megnézhető a Magyar Nemzeti Filmarchívum videócsatornáján pár 48-as magyar film: A kőszívű ember fiai I-II., Föltámadott a tenger, Szirmok, virágok, koszorúk, 80 huszár.

Április 6. és 8. között rendezik meg Magyarországon az első nemzetközi filmfesztivált gyerekeknek. A háromnapos családi filmünnepen 4-14 éves gyerekeknek szóló kisfilmeket, animációkat és dokumentumfilmeket láthat a közönség. Két vetítés között filmes, animációs, kaszkadőr, sminkes, storyboard, virtuális valóság workshopok, képregény és film market, valamint a legnépszerűbb gyerekfilmek szinkronhangjai várják a látogatókat.

Legendás állatok: Grindelwald bűnei első előzetes:

Tini Titánok mozifilm előzetes. Figyelem, Superman hangja Nicolas Cage

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *