0

Droidzaj: Trailerzenék 2.

írta Minime

Figyelem, új rovat a Filmdroidon: zene és film kapcsolata,
filmzenék, trailerzenék, muzsika minden mennyiségben!

Újabb hónap, újabb fülbemászó dallamok, ezúttal azonban egy másik zenei produkciós társulattól, akik nem kevésbé sikeresek, mint az Audiomachine, és hasonlóan szerteágazó, sokoldalú tevékenységük során kiváló muzsikákkal látnak el minket és a film- és játékipart. Ismerkedjünk meg a Hi-Finesse Music and Sound csapatával kicsit bővebben!

Hi-Finesse

A produkciós cég alapítója Jez Colin, a kaliforniai egyetem zenészdiplomása, aki pályafutása során a zene minden területén megfordult. Előadóként az 1990-es években a The Solsonics nevű hiphop-jazz banda előadója volt, majd közreműködött olyan sztárok segítőjeként, mint Stevie Wonder, Sade vagy Alanis Morrisette, valamint részt vett az N’Sync, a Sublime és Barry Manilow albumainak elkészítésében is. 2008-ban immáron sikeres és elismert zeneszerző és producerként alapította meg a Hi-Finesse stúdiót, ahol a keze alatt dolgozó komponisták csapatával immáron több száz mozitrailer, játékelőzetes, TV-spot és más reklámokhoz készítettek jobbnál jobb zenei betéteket, amelyeket az Audiomachine-hoz hasonlóan önálló albumokon megjelentetve, saját termékként is népszerűsítenek és elérhetővé tesznek a halandó zenerajongók számára is.

Ahogyan az sejthető, remek szerzeményeik és sokoldalú alkalmazkodóképességük okán a sikereik, hasonlóan a legjobb produkciós cégekéhez töretlenül ívelnek felfelé és alkotásaik tárháza szinte kifogyhatatlan. Colin célja mindig is az egyediségre irányuló törekvés és a sajátos zenei motívumok felhasználása volt, amelyet sikerült is megvalósítaniuk, ám a hasonló és hasonlóan sikeres pályafutást maguk mögött tudó és maguk előtt görgető pályatársaikkal megegyezően egyre nehezebbé válik. Időnként előszeretettel vállalnak koprodukciós felkéréseket, azonban Colin mellett, leginkább Erich Lee és Joseph Bauer zeneszerzők azok, akik a leginkább tesznek a cég sikeréért. A filmipar és játékipar azonban szereti a bevált recepteket, így aggodalomra semmi okunk, a jövőben is rengeteg munkájukkal fogunk találkozni, aminek az igényes zene szerető közönség rendkívüli módon örülhet.

Mivel az előző cikkünkben bemutatott pályatársaikhoz hasonlóan elképesztően sok és eltérő helyen előforduló munkájukkal találkozhattunk, ismét csak kiemelünk néhányat, a talán legismertebb szerzeményeik sorából:

Hi-Finesse – Believe – Az (Teaser Trailer)

Hi-Finesse – Storm Crusher – Az: Második fejezet (Official Trailer 2)

Hi-Finesse – Event Horizon – Amerika Kapitány: Polgárháború (Official Trailer 2)

Hi-Finesse – Disintegration – Bosszúállók: Végtelen Háború (Official Trailer)

Hi-Finesse – Dystopia – Doctor Strange (Official Trailer 2)

Hi-Finesse – Slowly into the Light – A Galaxis Őrzői (International Trailer)

Hi-Finesse – Edge of Twilight – Mass Effect: Andromeda (Game Trailer)

Hi-Finesse – Collider – The Battle of the Planet of the Apes (Official Trailer 2)

Hi-Finesse – Alpha – Bosszúállók: Ultron kora (TV Spot 7)

Hi-Finesse – Alpha Team – Az Igazság Ligája (Comic-Con Trailer)

Hi-Finesse – Probe – Trónok harca (Season 6 Trailer)

Hi-Finesse – Spectra – Harag (International Trailer 2)

(Időnként a módosítások és a többszerzős trailer-tételek miatt az adott track azonosítása bonyolult lehet.) További jó böngészést és zenehallgatást kívánok ismét! Hamarosan folytatjuk…

Források: A hivatalos Hi-Finesse oldal, LinkedIn, YouTube

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *