0

InterCom hírlevél

Godzilla a toronyban

A nagyok csak nagyok társaságában érzik jól magukat. A világ legmagasabb épülete, a 828 méter magas, 163 emeletes Burdzs Kalifa fogadta Godzillát és társait. A legújabb kaiju-film, a Godzilla II.—A szörnyek királya (Godzilla 2: King of the Monsters, hazai bemutató: május 30.) bemutatója alkalmából kedden Dubaj és a világ legmagasabb háza szemkápráztató fény-show-ba burkolózott: az épületet körülvevő több ezer helybeli és turista legnagyobb örömére nemcsak Godzillát, hanem más titánokat, Ghidorah-t, Mothrát és Rodant vetítették az oldalára. A nézők minden egyes új képet – tüzet köpő, háromfejű sárkány, kéken villódzó Godzilla és a többiek – hatalmas üdvrivalgással fogadtak.
Az egész toronyházat fénybe vonó műsor során az effektek valóban elhitették a nézővel, hogy az épület remeg, omlani kezd, lángra lobban, füst tör fel belőle és víz lepi el… azután jöttek a valaha a Föld mélyén szunnyadó szörnyek. Godzilla, aki tervezői szerint kb. 120 méter magas, életében először nagyobbnak látszott, mint amekkora – de a filmvásznon is óriási lesz.

Hemsworth újabb kalapácsa

Chris Hemsworth úgy látszik, tényleg olyan kemény, mint egy germán isten. A Bosszúállók-franchise sikere még el sem ült, ő már egy következő sorozat újjászületésén dolgozik teljes erővel. A Men in Black, Steven Spielberg és Barry Sonnenfeld közös találmánya, amely a Földre érkező idegenek ügyében eljáró idegenrendészekről szól, három nagysikerű részt ért meg, és most a legújabb folytatásban Hemsworth és régi avangerses társa, Tessa Thompson játssza a főszerepet: ők húznak fekete öltönyt, hogy a nálunk sunnyogó ufók nyomába eredjenek.
Hemsworth már meg is kezdte a Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül (Men in Black International, hazai bemutató: június 13.) népszerűsítését – a föld körül. A túra első két állomása Indonézia és Bali. Hemsworth nemcsak partnernőjét, Thompsont vitte magával a közönségtalálkozókra, hanem a feleségét, Elsa Pataky-t is: talán azért, mert 9 évvel ezelőtt Balin házasodtak össze.
A sci-fit és az akciót sok vígjátékkal vegyítő film igazán fekszik Hemsworth-nek, aki elárulta, hogy Thor is akkor lett egyre viccesebb figura, amikor ő nagyon elkezdte unni a szerepét. Úgy érezte, beskatulyázták, és inkább poénkodni volt kedve. A Sötét Zsaruk H ügynökeként szerencsére egy pillanatra sem kell komolynak lennie, még akkor sem, ha egy háromkarú, intergalaktikus fegyverkereskedővel küzd meg éppen: sőt, a film egyik jelenetében még kalapácsot is ragadhat.

Az igazi Annabelle

Kísértetiesen nehéz szétválasztani a valóságot és a képzeletet. A Démonok közt franchise alkotói, élükön James Wan-nel mindent elkövetnek, hogy újra és újra elmondhassák: a Démonok között-filmek, amelyek a Warren-házaspár szelleműző eseteit dolgozzák fel, mindig a részletes esetleírásokon alapulnak, és amennyire a műfaj engedi, pontosan követik az egykori eseményeket. Ám a sorozat leágazásai, az Annabelle-filmek vagy Az apáca teljesen a képzelet szülöttei. Vagy hát, majdnem teljesen.
Hiszen az Annabelle 3.-ban (Annabelle Comes Home, hazai bemutató június 23.) szerepel Ed és Lorrain Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga játssza őket), sőt ezúttal az ő connecticuti házuk mása a film fő helyszíne. A pár a valóságban is az ottani pincében gyűjtötte mindazokat a tárgyakat, amelyekkel a szellemek elleni harcuk során találkoztak. Köztük egy babát, amely állítólag több ember haláláért felelős, és Annabelle-nek hívják. Igaz, nem pont úgy néz ki, mint a filmbeli. A filmvásznon egy porcelánbaba fenyegeti az élők nyugalmát, a pincében, egy megszentelt vitrinbe zárva pedig egy rongybabát őriznek – még ma is.
– Az áldott vitrin olyan, mint a kutyák elektromos kerítése: megmutatja a bennlévőnek, meddig tart az ő játszóterülete, és hova nem léphet ki – nyilatkozta néhány éve Lorrain Warren, aki haláláig kitartott véleménye mellett: felelőtlenség lett volna, ha kidobja a babát vagy másképp megszabadul tőle.

Aranypinty = aranyszobor?

Aki látta a Szárnyas fejvadász 2049-et, a Remény rabjai-t és/vagy a Nem vénnek való vidék-et, az Az aranypinty (The Goldfinch, hazai bemutató: szeptember) frissen nyilvánosságra hozott előzetesét látva könnyen kiszúrhatja, hogy a filmet az Oscar-díjas Roger Deakins fényképezte. A költészet és a feszültség izgalmas keveredése persze nemcsak az ő érdeme, hanem John Crowley rendezőé is, aki legutóbb Saoirse Ronan-t instruálta a Brooklyn-ban az Oscar-díj közelébe.
Ha van film, amelyet már az első előzetese után az idei Oscar-verseny szinte biztos befutójának lehet tartani, akkor ez biztosan az. Nemcsak az rendező és az operatőr neve, hanem az alapanyag, Donna Tartt Pulitzer-díjas regénye is valószínűsíti ezt. Az aranypinty egy különös műkincsrablás következményeit meséli el. A majd 20 évet felölelő történet Nicole Kidman, Ansel Elgort, Sarah Paulson, Luke Wilson, Jeffrey Wright, valamint a Stranger Things-ben és az Az-ban híressé vált Finn Wolfhard közreműködésével kel életre.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *