17

Captain America: Civil War előzetes

civil war

A II. világháborús eredettörténet után kaptunk egy politikai thriller-akciót. Amerika Kapitány sok nehézséggel megküzdött, leszámolt a Vörös Koponyával, a H.Y.D.RA.-val, űrlényekkel  és még Ultronnal is szembeszállt. Ezúttal viszont hősbarátaival kell összecsapnia.

Az eredeti képregényben egy kissé zöldfülű brigád akciója félremegy és az eredmény sok-sok száz halott lesz. Emiatt kerülne előtérbe a hősregisztrációs törvény, amely az igazságosztókat nyilvántartásba venné. A regisztráció megosztja a hősöket, Tony Stark a törvény mellé áll, a Kapitány viszont ellene van.

A Marvel úgy tűnik, hogy eléggé megváltoztatta az alapfelállást, de itt is helyet kap egy áldozatokkal járó incidens, illetve a Kapitány és Vasember ellentétes oldalra kerül.

Szereplőgárda ITT.

No, mik az első benyomások?

17 komment

  • Pókember is ott lesz. Meg azért tuti lesz utalás még néhány karakterre vagy egy cameo erejéig talán felbukkan még néhány figura.

  • Meg Martin Freeman karaktere aki elvileg a brit elnök lesz, fel is tűnik egy villanásra ha jól láttam, ő áll a 13-as ügynök mellett

 1. Ez be volt harangozva?! Nagyon jó volt egyébként. A Winter Soldier vonalat viszik tovább stílusban trailer alapján. Ha annyi lesz a poén is benne akkor megvettek kilóra! 🙂 “Ő a barátom! – Ahogy Én is” Ez ütött.

  • Be volt, igen. Volt arról szó, hogy a Polgárháború képregényes sztorit veszik elő. Bár az előzetes alapján eléggé változtattak rajta.

 2. Nem akarok ünneprontó lenni, de szerintem ez eddig semmi különlegeset nem mutatott fel. Hozzáteszem, a Kap 2. része volt kb a Marvel legjobb filmje az első Vasember mellett, de azokat sem merném egy lapon sem említenei a kimagaslóan jó képregényfilmekkel. (pl. A Holló, A Sötét Lovag és a Batman: Kezdődik). Szóval, azért mielőtt temetni kezdjük az új SW-t azért erre is gondoljunk.

  Eddig ez korrekt, de semmiképp nem maradandó alkotásnak tűnik. Persze, mindez csak az én véleményem.

 3. Azért remélem Stark oda fog csapni 🙂 Tudom, képregényben oda-vissza megverte egymàst Kapitàny és Stark, de csalódàs lenne, ha Kapitàny és Buck csak ugy lenyomnàk. Amúgy màr-màr hàtborzongató volt Rhodes-ot igy kiütve làtni.

 4. Egyfelől ha ez úgyis egy sokhősös story akkor miért nem lett avengers: Internal war vagy internal conflict? Így hogy kapitány a címe, már el is dőlt ki nyer…
  Másfelől tudja valaki, hogy ha vasember 3 végén tony feladta az egész vasemberesdit akkor az új avengers-ben miért röpködött? vagy lemaradtam? 🙂

  • Szvsz, mint az ultronból kiderült még mindig new york hatása alatt volt és továbbra is megakarja védeni a földet, a bosszúálloknak szüksége van rá, a vas 3-ban pedig attól hogy felrobbantotta a legtöbb páncélt, még megmaradt vasembernek, ezt nem vehetik el tőle és bármikor képes új páncélt építeni, plusz veronicát is megépítették bannerrel, szóval szerintem a vas 3 lezárását a legtöbben rosszul értelmezik, nyilvánvaló volt akkor is és most is, hogy továbbra is ő vasember és lesznek páncéljai.

 5. Ez a trailer kicsit túltolja az epikusságot, de ha a film hozza A tél katonája színvonalát, rendben lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *