0

Mit láthatsz az idei Cinefesten?

0cinefest2014

Ha Velence túl messze volt, irány Miskolc: a szeptember 12-21. között megtartandó 11. Jameson Cinefest – Nemzetközi Miskolci Filmfesztivál kínálata tuti megéri a vonatjegyet. Scarlett Johansson alienné alakul, a süketnémák felirat nélkül kommunikálnak, Mike Leigh Turnert viszi vászonra, Linklater fogadott fia pedig a szemünk előtt nő fel.

Boyhood (2014) – Igaz, szeptember 18-án országosan is bemutatják, de Miskolcon még egy kicsit előbb (versenyen kívül): Richard Linklater 10 éven át forgatott filmje egy srác felnövéséről, családjának széteséséről és úgy általában az életről szól.

Girlhood / Bande des filles (2014)Cécile Schiamma filmjében négy csaj bandázik Párizs külvárosában. Összetalálkoznak-e Linklater kiskamaszával?

Heavy Mental (2013) – Munkanélküli színészek bármibe képesek belemenni, illusztrálja a lengyel Sebastian Buttny bizarr filmje.

0boyhood

I Origins (2014) – A Felettünk a Föld rendezője ezúttal Brit Marling nélkül művészkedi el a sci-fit. Az alap egy mikrobiológus, aki veszélyes felfedezést tesz. Meglátjuk.

Mommy (2014)Xavier Dolan most egy finoman szólva is kezelhetetlen kamasz és anyja küzdelmét boncolja fel.

Mr. Turner (2014)Mike Leigh ezúttal életrajzi filmet forgatott, mégpedig J. M. W. Turnerről (Timothy Spall kelti életre a romantikus művészt), biztos, hogy nem szokványos stílusban.

0mrturner

Party Girl (2014) – Akasztják a hóhért: a sztriptíztáncosnő esküvőre készül, ami nem is olyan egyszerű. A háromrendezős filmet díjazták Cannes-ban.

The Tribe / Plemya (2014) – A polgárháború sújtotta Ukrajnából érkezik ez a süketnéma iskolában játszódó film – feliratok nélkül. Gyorstalpaló azért ajánlott.

The Two Faces of January (2014)Patricia Highsmith tollából készült a stílusos thriller európai helyszínen (Athén), Viggo Mortensennel, Oscar Isaac-kel és Kirsten Dunsttal.

0ttfoj

Turist / Lavina (2014) – Pihenő család, síparadicsom, idilli környezet – túl szép, hogy igaz legyen. Ruben Östlund már megint torkon ragad minket.

Under the Skin (2014) – Ha nagyvásznon akarod látni Jonathan Glazer agymenését a földönkívüli Scarlett Johansson hódításaival, Miskolcon megnézheted.

Whiplash (2014) – A Sundance-en és Cannes-ban már aratott, s most ideér a jazzdobosnak tanuló srác (Miles Teller) és oktatójának (J. K. Simmons) kapcsolatáról szóló dráma.

0whiplash

Magyarok a Cinefesten: bemutatkozik a Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan (Reisz Gábor rendezése), a Free Entry (Kerékgyártó Yvonne) és a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja (animáció, rendezte: Miklósy Zoltán).

1cinefest2014

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *