4

Tini Twin Peaks – Hemlock Grove S01 (2013)

hhemlockk

Az idei évben sajnálatosan sok általam követett sorozat ért véget vagy zuhant nagyon a szememben minőség tekintetében, így maradt időm bepróbálni pár újoncot. Nagyon szeretem a misztikumot és a horrort, szóval az egyik választásom magától értetődően a Netflix saját gyártású friss szériájára, a Hemlock Grove-ra esett. Hát nem bántam meg.

A helyszín a szokásos random amerikai kisváros, ahol egy teliholdas éjszakán bestiális kegyetlenséggel meggyilkolnak egy középiskolás lányt. Ez a kiindulópont, a sorozat fő kérdése és fókusza a gyilkos kilétének felfedése, az utána való nyomozás. Zömében két család tagjai a főszereplőink, az egymást kevéssé szívlelő Godfrey-k és Rumancekek, a húzónevek között pedig ott találjuk Dougray Scottot és a még mindig elképesztően gyönyörű Famke Janssent.

hemlockkep1

Hangulatiság, fényképezés, szereplőgárda. Ezek a széria legnagyobb erősségei. Abban a tekintetben könnyedebb horrorral van dolgunk, hogy itt nem tapasztalható például az American Horror Story mindent átható őrülete vagy tapintható feszültsége, viszont végig rejtélyes és vonzó tud maradni a Hemlock Grove. A készítők (köztük Eli Roth, mint producer) épp kellő mértékben és megfelelő ütemben adagolják ehhez a misztikumot, az erotikát és igen, a véres jeleneteket is. Ez utóbbira fontosnak tartom felhívni a figyelmet, mert akik a zömében középiskolás szereplők és a vámpír / vérfarkas tematika miatt esetleg egy Twilight-szerű sorozatban reménykednének, azok az első teljes egészében mutatott (nagyon pofás) átalakulás után jó eséllyel otthagyják a szériát.

A sorozat legnagyobb fegyverténye a néhány tapasztalt arccal megerősített fiatal színészcsapata. A gimi szépét alakító Penelope Mitchell vagy a zavarodott tizenévest játszó Freya Tingley is nagyon jók, a prímet mégis Landon Liboiron vérfarkasa és a Bill Skarsgård (igen, a True Blood Eric Normanjét alakító Alexander Skarsgård kisöccse) vámpírja viszi. A kettejük között kialakuló kapcsolat, ez a se veled, se nélküled barátság adja a sorozat sava-borsát. Szintén dicséretet érdemel a város velejéig sznob nagyasszonyát megformáló Famke Janssen és a titokzatos nyomozónő, Kandyse McClure.

helockkep2

Bátran ajánlom a szériát mindenkinek, aki kedveli a műfajt és a gyomra is bírja a néhol előforduló durvább jeleneteket. Akik esetleg attól tartanának, hogy az utóbbi években tényleg csontig lerágott vámpír-vérfarkas téma már biztosan nem tartogathat semmi eredetit vagy izgalmasat, azok is bátran vágjanak bele, mert több érdekes megoldással és jó ötlettel is találkoznak majd. A Hemlock Grove egy hangulatos, szexi és minőségi könnyed szórakozást nyújtó széria, ide a második évaddal. Összességében 7/10, ha egy pontszámra is kíváncsiak vagytok.

 

A bejegyzés VVega billentyűzetéből származik, aki jelenleg az Entertainment Peakly-n blogol mindenről, ami film és sorozat.

Link: http://entertainmentpeakly.com/

4 komment

 1. Újfent köszönöm szépen a lehetőséget!

  Kíváncsi lennék azok véleményére, akik már végeztek az évaddal, hogy elégedettek vagytok-e a fináléval és amit felvillant a második szezonra vagy inkább kicsit csalódást keltő volt számotokra? Na persze spoilermentesen 🙂

 2. Ennél jobb plakát mostanában nemigen volt. Néhány részt láttam az elejéből, az tetszett. Valamiért félbemaradt, folytatni akartam, de most belegondolva egyáltalán nem hiányzik.

 3. Én 2 rész után kaszáltam, de tesómnak eléggé bejött a sorozat.
  És igen, kb az első átváltozásnál gondoltam úgy, hogy nekem ez nem tetszik. 😀
  Egy karakter sem volt szimpatikus és innentől érvágás volt az egész. Persze nem vagyunk egyformák. 🙂

 4. elég jó kis kezdő évad volt, végig nyomasztó hangulattal és elég jó sztorival. nem igazán tudnék a karakterekbe se belekötni meg a színészi játékba se…
  az évadzárás elég korrekt lett, de megfelelne kb egy sorozat zárásnak is, nem tudom merre mennek tovább majd a 2. évadban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *