0

Droidzaj: Trailerzenék 4.

írta Minime

Figyelem, új rovat a Filmdroidon: zene és film kapcsolata,
filmzenék, trailerzenék, muzsika minden mennyiségben!

A rovat negyedik részében ismét egy elismert zeneszerző társulat munkásságának rövid bemutatása következik, akik jelenkorunk egyik legrégebben működő zenei produkciós cégeként ismertek a szélesebb közönség köreiben. Munkásságuk kiterjed a zene, a film, a televízió és természetesen az informatika, főképpen a játékok területére is. Mivel az elsők között jelentek meg a zenei piacon, talán nevezhetjük őket a műfaj úttörőinek, útmutatóinak és talán követendő példának is a többiek számára. Jellemzően az ezt megelőzően bemutatott zenei produkciós cégekhez hasonlóan. rövid ismertetés után, néhány ismertebb munkájuk bemutatásával fogjuk „promotálni” őket.

Immediate Music (Immediate)

A cég alapítására 1993-ban került sor az Egyesült Államokban, mégpedig a kaliforniai Santa Monicában. Alapítói Yoav Goren izraeli-amerikai zeneszerző, komponista és producer, a New York-i Egyetem TV-filmproducer szakos diplomása, akire nagy hatással volt a klasszikus filmzeneszerzők munkássága, valamint Jeffrey Fayman dobos, aki már 1977-ben Peter Banks Empire nevű bandájában zenélt. Első munkájuk még 1993-ban elkészült a Carlito útja című film traileréhez. Legnagyobb szakmai elismerésüket 2007-ben zsebelhették be, ugyanis Emmy-díjat nyertek, a 2006-os torinói téli olimpiai játékok zenei megszervezéséért és megkomponálásáért.

Kezdetben kizárólag a filmiparban tervezték karrierjüket, ám a későbbiekben sikeresen mutatkoztak be a zenei világ palettájának különböző lépcsőfokain. 2006-ban Goren és Fayman létrehozta a Globus elnevezésű szimfonikus zenekarukat, amely a produkciós cég saját szerzeményei mellett nagyzenekari koncerteket és komolyabb zenei eseményeken történő fellépéseket is vállalt, szimfonikus rock és szimfonikus metál stílusokban. A formációban helyet kaptak az egyre inkább bővülő produkciós iroda későbbi munkatársai, akik a hozzájuk legközelebb álló hangszeren vagy énektudásukkal segítették a társulat és a cég munkáját. Közülük talán legismertebb és az utóbbi években legsikeresebb munkatársuknak a norvég származású, oslói Aleksandar Dimitrijevic számít, aki saját munkássága mellett az Immediate jelenének legfontosabb szereplője is.

2017 szeptemberében az Immediate egy globális zenei holding részévé vált, amikor a Bertelsmann Music Group (BMG) berlini székhelyű óriáscég megvásárolta, amely egyébként a Sony zenei részlegének talán legkomolyabb részét képezi.

Mivel az előző cikkünkben bemutatott pályatársaikhoz hasonlóan elképesztően sok és eltérő helyen előforduló munkájukkal találkozhattunk, ismét csak kiemelünk néhányat, a talán legismertebb szerzeményeik sorából:

Immediate – Luminous and Unstoppable – Marvel Kapitány (Official Trailer)

Immediate – Subnuclear – Érkezés (International Trailer)

Immediate – Person of Interest – Batman vs. Superman (Official Trailer 2)

Immediate – Kill Switch – A múmia (TV Spot)

Immediate – The Breach – StarCraft 2: Heart of The Swarm (Official Launch Trailer)

Immediate – Land Of Fire – Bosszúállók: Ultron kora (TV Spot)

Immediate – Survive The Game – Éhezők viadala – Futótűz (Theatrical Trailer)

Immediate – Time to Die – Amerika Kapitány: A Tél katonája (Official Extended Look trailer)

Immediate – Rising Empire – X-Men: Az ellenállás vége (Theatrical Trailer)

Immediate – Lords Of The Realm – Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. (Official Trailer)

Immediate – Clash Of Titans – Terminator: Megváltás (Official Trailer)

Immediate – Def Con – A Karib tenger kalózai: A világ végén (Theatrical Trailer)

(Időnként a módosítások és a többszerzős trailer-tételek miatt az adott track azonosítása bonyolult lehet.) További jó böngészést és zenehallgatást kívánok ismét! Hamarosan folytatjuk…

Források: A hivatalos Immediate oldal, A hivatalos Alexandar Dimitrijevic oldal, LinkedIn, Youtube, Facebook

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *