0

InterCom hírlevél

Bloodshot és Joker barátok

Bloodshot az új Joker? Még ez is lehet. Igaz, Vin Diesel nem fogyott le ahhoz, hogy eljátssza a Bloodshot (Bloodshot, hazai bemutató: március 12.) főszerepét, a halott kommandóst, akit egy kudarcot vallott bevetés után egy kutatólaboratóriumban feltámasztanak, és különleges képességekkel ruháznak fel. Viszont Diesel legújabb nyilatkozatai szerint jó pár olyasmit kitaláltak a forgatáson, amit a Joker alkotói is.
– A katona, akiből Bloodshot lesz, poszttraumás tüneteket mutat – magyarázta újságíróknak a figuráját az akciósztár. – Ő az elfelejtett katona: teljesítette a kötelességét, és már nem kell senkinek. A forgatás előtt sok veteránnal találkoztam, beszélgettem velük, és kiderült, hogy aki volt már a seregben, az nagyon érti és szereti Bloodshotot. Dave Wilson rendezővel megbeszéltük, hogy bármilyen erős is a pasas, megtört embert kell játszanom: nem tipikus szuperhőst. És lelkileg is kiegyensúlyozatlan. Kicsit belebolondult abba, ami történt vele. Joker még sehol nem volt, és mi már kitaláltunk egy képregényhőst, aki totál dilis. A lelki problémái benne vannak a figurában: amit azután tesz, ebből következik…

Ragadozó madarak csicseregnek

Az elmúlt időszak legeredetibb hangú képregényfilmje, a Ragadozó madarak-at (Birds of Prey, még a mozikban) elvarázsolta a nézőket, és legtöbbjük nemcsak Margot Robbie-t meg Ewan McGregort vagy a vagány beszólásokat és vad akciójeleneteket imádta. Előbb-utóbb mindenki (kritikus és netes kommentelő is) rátér a film különleges zenéjére. Nem is csoda. Daniel Pemberton zeneszerző a legjobbakkal dolgozott (készített már filmzenét Ridley Scott-nak, Danny Boyle-nak és Guy Ritchie-nek is), és nagyon nyitott az újdonságokra.
A komponista nemrég azt nyilatkozta, hogy azért volt jó Joker elhagyott szerelmének, Harley Quinn-nek zenét szerezni, mert a figura nagyon sokszínű: vagyis a zene is gátlástalan lehetett.
– Punkos, elmebeteg módon energikus a figura, de közben félpercenként hatalmasakat vált – vélekedett a zeneszerző. – Az acid house és az olasz nagyopera is belefér, és közben a 60-as éveket is megidézi. A belőle sugárzó skizoid személyiségzavar kincsesbánya a zeneszerzőnek. Aki ismer, tudja, mekkora Morricone-rajongó vagyok: a Ragadozó madarak zenéjében többször is megidézem a mestert. De azt kevesebben veszik észre, hogy rengeteg igazi madárfüttyöt is felhasználok a zenékben. A film számos részébe becsempésztem őket. Én vettem fel mindet, azután torzítottam, felvágtam, sokszoroztam: furává, izgalmassá tettem őket – hisz az egész film az: fura és izgalmas.

Jönnek a szörnyek!

A Monster Hunter videójáték, amely 2004-ben, PlayStation 2-n kezdte világhódító útját, izgalmas és szórakoztató volt, de nem túl bonyolult: a játékos a Vadász szerepében különféle szörnyekkel került szembe, és küzdött meg velük. Paul W.S. Anderson már bebizonyította, hogy nagyon ért a posztapokaliptikus világok teremtéséhez, és képes felfedezni egy videójátékban, hogy mit lehet belőle átmenteni a mozivászonra. Az első Mortal Kombat után Milla Jovovich-csal együtt hat sikeres részt gyártott A kaptár-ból, és úgy tűnik, a páros új kalandra indul. Az író-rendező azért kicsit felturbózta az eredetit.
A Monster Hunter filmváltozatában az immár háromgyerekes Jovovich Natalie Artemis századost alakítja, az ENSZ kommandós-egységének a parancsnokát. A csapat egy portálon át egy alternatív világba kerül, amelyet hatalmas szörnyek uralnak, és ahol Vadászok próbálják kordában tartani a változatos formájú fenevadakat. És ha ezek a szörnyek megtalálják a portált, akkor elözönlik a mi világunkat is…
Nemrég megjelentek az első plakátok: a sivatagi tájban elképesztő fegyvereik mellett egy földi (Jovovich) és egy Vadász (Tony Jaa) pózol. És valahol nyilván közelegnek a szörnyek… szeptemberre megérkeznek a mozikba.

Uncharted – új hírek, új sztárok

Csak jövő tavasszal kerül a mozikba, mégis folyamatosan bekerül a hírekbe Tom Holland és Mark Wahlberg régi közös, kedvenc filmterve, az Uncharted, amelynek egy Indiana Jones-szerű, vagány kincsvadász és a mestere a főszereplője. Régebben úgy volt, hogy Wahlberg lesz a videójátékból készült film sztárja, de a produkció addig húzódott, hogy kiöregedett belőle, és már a mestert kell játszania: Tom Holland pedig még saját magához képest is elképesztő lelkesedéssel pörög, hogy végre összejöjjön a film.
Az egyik új hír a produkcióval kapcsolatban, hogy végre hivatalossá vált az eddigi pletyka: a rendező Ruben Fleischer, a Zombieland-filmek és az első Venom alkotója lesz. A másik, és talán még fontosabb, hogy egy friss Oscar-jelöltet is sikerült szerződtetni: Antonio Banderas is szerepet vállalt az Uncharted-ben, mellette Sophia Ali és Tati Gabrielle is leszerződött. Hogy pontosan kiket fognak játszani, azt még senki sem tudja – de az egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy nagy film van készülőben.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *