8

A Kaptár: Utolsó fejezet (Resident Evil: The Final Chapter)

kaptar

Valahol ott maradt abba, hogy hőseink a folyamatosan napszemüveget viselő Weskerrel a Fehér Ház tetején állva néznek szembe rengeteg lénnyel. Ebből aztán remek ostromot lehet összehozni – dörzsölhettük a kezünket. De a várva várt ütközet csak nem akart jönni. Miért kellett ennyi időt várni a folytatásra? Biztos, hogy nem a forgatókönyv miatt, hiszen eddig sem voltak túlbonyolítva a történetek. És most itt az újabb, egyúttal befejező rész.

Alice az eléggé leamortizált Washingtonban kicsinálja a rátámadó repülő lényt, aztán a Vörös Királynő közli vele, hogy 48 órája van, hogy visszatérjen Raccoon City-be, a Kaptárba. 2 napja van, hogy megmentse az emberiség maradékát, megszerezze a T-vírust elpusztító vírust.

residentevilkaptar

Paul W. S. Anderson eddig úgy tett, mintha érdekelné a franchise sorsa. A rendezőt mindenki el tudja helyezni a filmipar térképén, szóval világos, hogy mit lehet tőle várni. Szórakoztató, agykikapcsolós sztorit, ahol viszonylag élvezetes akciójeleneteket produkál. Leginkább az első filmnél volt tapasztalható, hogy voltak elfogadható ötletei, de a későbbiek során is meglátszott, hogy foglalkozik a zombitrancsírral vagy heves lövöldözésekkel.

Resident Ehvih…áhh…- ásíthatott nagyot a derék Anderson, majd úgy döntött, hogy Alice-t (aki ezúttal még feszes bőrrucit se visel) végigkergeti a cselekményen, olykor persze leütik, de feláll és lohol tovább. De a tempó ellenére erősen látszik, hogy Anderson rendkívül unta magát, még a látszatát is sikerült elkerülnie, hogy érdekelné a film. Nem is kell számon kérni rajta, hogy mit miért tesz, nem az a legnagyobb baj, hogy nem tudja, hogy mifélék történtek az előző részekben. Egy-két jobb pillanata akad a cselekménynek, de jobbára béna és követhetetlen akciójeleneket kapunk, márpedig mi más, ha nem ezek tudták volna úgymond szórakoztatóbbá tenni az elvileg utolsó fejezetet. Az elsőben nagyon is jó volt a rövid folyosón játszódó lézeres jelenet. Itt? Mindegy is. Régi ismerősök? Sikerült előrángatni Claire-t, úgy tűnik Ali Larter még belefért a költségvetésbe, de még ő sem tud dobni a történeten. Minek ragozzam? Rendkívül unottan összerakott és ennek fényében abszolút élvezhetetlen film született. 20 %

imdb: 5.9

Büdzsé: 40 millió dollár
Eddigi összbevétel: 307 millió dollár

8 komment

 1. Anderson csalädi film no. 7. Mer ugye Milla “tehetsegem nincs” a felesege a vörös kirälynöt jätszo kiscsaj meg a länyuk. Nem tudjuk hogy Vesker hogy verte ät öket a 6. film vegi eröditett washingtonban fel mondatokkal probäljäk letudni. Amugy az egesz sztori pär mondtbol letudhato : Mill beszelget a länyäval , beszelget a maszkirozott öregitet önmagäval es mindenkinek van egy rakäs klonja. Meg se probältak vmi epkezläb törtenetet összerakni , mintha direkt gyurtak volna arra h többe sose legyen közük hozzä. Sztem az elsö 3 jo volt ut kellett volna egy szemlelet vältäs pl rendezö teren . Sebaj minden penzem feltennem h majd a közeljövöben reboot 😀

  • Jovovich azért mutatott valamit a tehetségéből, sokat köszönhet Bessonnak:) De az elmúlt években már ebből nem mutatott semmit. Legalább feszes ruciban jól néz ki, de itt még azt sem aggattak rá.

 2. Az előző rész végén a fehér házban volt vagy 4 főszereplő. Azokkal mi történt? Se eleje se vége. Ez a film úgy szar ahogy van. A sorozat folyamán rengeteg karaktert beletettek,de mi lett velük? A 2. résszel kellett volna ezt lezárni és nem tovább vinni. Tényleg inkább adta volna át egy másik rendezőnek az utolsó részt…
  Várom a remaket hátha jobban összehozzák majd 🙂

 3. Én mondjuk jól szórakoztam rajta, de ja mintha az előző részeket elfelejtették volna 🙂 Bár, az előző kettöt talán nem is baj.

  Pl. a 3. részben még Wesker volt a góré az Umbrella-nál, most meg már nem 🙂

  Egyébként Anderson-tól valahol avminap olvastam egy interjút amiben azt fejtegette hogy sokan talán el is felejtik hogy az első Resident Evil filmhez Hollywood-nak semmi köze nem volt, hanem egy brit-német koprodukció volt. (Asszem a film nagy részét Berlinben forgatták.) Lehet valamire célozni akart ezzel, nem tudom…

  • Ez sem stúdiófilm, szóval nem tudom mire akart célozni, de lehet, hogy csak annyit akart mondani, hogy beszállt még egy-két cég. Egyébként érdekes, hogy az első úgy 33 millióból készült, ez meg 40-ből és mégis, valahogy az első sokkal látványosabb, annak ellenére, hogy az egész a föld alatt játszódik. 🙂 És akkor még Anderson nem kapkodott. Úgy érzem, hogy tulajdonképpen úgy voltak vele, hogy összerántják, lesz, ami lesz, bukni nem fog. És tessék, hozott is vagy 300 millát, a kínaiaknál úgy a felét termelte ki, nekik megint mindegy volt, hogy mire ülnek be.)

 4. Remélem több Resident Evil film ezzel a bagàzzsal nem lesz. Borzalmas katyvasz az egész. Làtvànyos, persze. Csak sületlenség. Az elsö rész az kiràly volt.

 5. Én imádom a sorozatot, és Alice-t is, megvan az összes része. Nos ez a film többé-kevésbé jó, de van két nagy hibája.

  Az egyik hogy az akciójelenetek fele vaksötétben játszódik, és semmit se látni belőlük. Sosem értem hogy manapság miért nem jut a filmrendezők eszébe, hogy semmit sem ér egy akciójelenet, ha nem látni belőle semmit.

  A másik hogy nem értem miért kellett kihagyni Jill Valentine-t a filmből? Szerintem nagy szükség lett volna a segítségére,most jobban mint valaha. Nekem nagyon hiányzott. Erre tudja valaki a magyarázatot?

  • Lehet hasonló gond volt mint anno a harmadik résznél, abból egyszerűen azért maradt ki mert a színésznő aki játssza, Sienna Guillory nem ért rá. (Mert épp Magyarországon forgatta az Eragont 🙂 )
   De ez csak egy ötlet, nem tudom a pontos okát hogy a mostani filmből miért maradt ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *