4

Az Alien Covenant után újabb előzmény jön

alienpostercovenantElég sokat kellett várni a Prometheus után, hogy végre hozzálássanak a folytatáshoz. Hamarosan kijön az Alien: Covenant, Ridley Scott-nak így alkalma nyílik a franchise sorsáról és jövőjéről beszéljen, illetve megemlítette, hogy foglalkozik a Gladiátor következő felvonásának a gondolatával is. Eddig kiderült, hogy jön még néhány rész, célzott arra is, hogy 2018-ban elindulhat az újabb film forgatása, hiszen a szkript nagyjából kész. És most újabb részleteket kotyogott el.

Scott a Fandangonak adott interjút, amiből kiderült, hogy a franchise következő darabja Alien: Awakening címre hallgat, legalábbis jelenleg. De érdekes módon nem a Covenant után fog játszódni a cselekmény.

Megkérték a rendezőt, hogy akkor végül is tegye időbeli sorrendbe a filmeket. Scott szépen hozzá is látott: Prometheus, Awakening, Covenant. Azonban itt félbe is szakította Katherine Waterston Scottot, mielőtt belemerült volna. De ezek alapján leszűrhető, hogy a Covenant után egy előzmény jön, ami a Prometheus folytatása.

De mégis mennyi filmre van még kilátás? Scott ezt is elmondta, ha sikeres lesz a Covenant, akkor jöhet az Awakening, amit még két film követhet, ekkorra már eljutunk az eredeti Alien történései elé. Vajon Neill Blomkamp tervezetéből lesz valaha valami? Vagy Scott csakis saját maga akarja meghatározni a franchise útját? Mindazonáltal öröm látni, hogy a 80-hoz közel is ennyi energia van benne.

4 komment

  1. Fura logika szerint halad, de azt is el tudom képzelni, hogy a stúdió miatt.
    Blomkampot felejtsük el, csak Dél-Afrikában tud gondolkodni…

  2. Brand ez is. Az emberek ismerik, akàr akarjuk, akàr nem, lesznek folytatàsok. Szerintem nem Ridley Scott kéne màr ide. Tùlhaladt rajta ez az egész.

  3. Jajj, imádnék egy Aliens v predators v engineers filmet 😀 de már fogalmam sincs, hogy ez most egy univerzum ként van e kezelve. Mindenesetre bízom a Covenantben, ha lesz annyira megosztó és idővel számomra klasszikussá váló, mint a Promi, akkor jöhetnek szépen 2-3 évente az új filmek, hagy haladjon a dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *