0

InterCom hírlevél

Diesel-meghajtású Bloodshot

Vin Diesel nagyon megválogatja, hogy milyen filmben szerepel, és döntései sosem véletlenek. A Bloodshot (Bloodshot, hazai bemutató: március 12.) is azért került fel a listájára, mert márt rég ismerte, és rég kiszemelte magának. És most már abban bízik, hogy sorozattá fejlesztheti.
– Először persze azt tudtam a sztoriról, hogy rajta volt a New York Times bestseller listáján – nyilatkozta az ötven fölött is nagyszerű kondiban lévő színész, amikor arról kérdezték, hogy miért vállalta az orvosi kísérletek alanyává váló, halott katona szerepét. – Amikor pedig elolvastam, nagyon érdekesnek találtam, hogy a pasas tulajdonképpen visszajön a halálból, mégis ő ragaszkodik az összes szereplő közül a legjobban az emberségéhez. És az is tetszett, hogy miközben képregényfilmet csinálunk, egészen realisták maradhatunk. Ez nem valami kibővített realitás: ez igazi realitás. A háborús stresszbetegség valóság. És akkor még ehhez jött hozzá, hogy van pár olyan fordulat a sztoriban, ami nagyon összekavart. Jól megdolgoztatja az ember agyát, hogy eldöntse, mi igaz, és mi álom…
A Bloodshotban Vin Diesel azt játszhatja, amit a legjobban szeret: átlagembert, aki akarata ellenére kénytelen szuperhőssé válni, hisz a történet szerint az amerikai deszantos, akinek az utolsó emléke egy közel-keleti bevetés, nem is szeretne Bloodshot lenni. Hogy mivé válik a figura, ha már elfogadta az új sorsát, az legfeljebb a második részből derül majd ki. Vin Diesel azt mondja: arra is készen áll.

A vágyak veszélyesek

A színész fejében összefüggenek a szerepek. Michael Peña számára például nem olyan nagy a távolság a Narcos Mexikó sorozatban és A vágyak szigete (Fantasy Island, még a mozikban) című új horrorfilmjében játszott figurája.
– A Narcos miatt sokat voltam Mexikóvárosban – nyilatkozta a színész. – És nagyon sok helyi színésszel beszélgettem. Ők főleg színházban játszanak, sokan szeretnének persze Amerikában karriert csinálni, és tökéletesen beszélnek angolul. Talán még nálam is jobban. Csak van egy kis furcsa régimódiság a beszédükben: mintha ötven évvel korábban tanultak volna artikulálni, mint én, és a szókincsük is onnan volna. Amikor Mr. Roarke szerepének a megformálásán gondolkodtam, ők jutottak eszembe: a fura, fehér öltönyös pasas, aki a Vágyak szigetére érkezőket fogadja, tökéletes, de valahogy mégis körüllengi, hogy nem ide való. Van benne valami nagyon furcsa, kísérteties, veszélyes… A mexikói színészekről másoltam – leszámítva, hogy ők nem akarnak bántani senkit. Ellentétben A vágyak szigetével és annak a gazdájával…

Az új öngyilkos osztag

James Gunn szerencsére imádja az Instagramot. A Galaxis őrzői-filmek sikerre vivője az új Öngyilkos osztag-filmen dolgozik, és bár a stúdió mindent elkövet, hogy megőrizze a DC rosszfiúkat (és -lányokat) összegyűjtő új film titkait, az író-rendező néha spontán sajtótájékoztatókba keveredik a rajongóival. A legutóbb valaki például arról érdeklődött nála, hogy Margot Robbie, aki a Ragadozó madarakkal épp mostanában bizonyítja a világ mozijaiban, hogy milyen nagy szeretettel és fantáziával tudja eljátszani Joker egykori szerelme, Harley Quinn figuráját, elég nagy feladatot kap-e az új filmben.
– Ő az egyik legfontosabb szereplője a filmnek – válaszolt rögtön Gunn, ami valószínűleg sok rajongót megnyugtat, hiszen az első részben is ő volt az egyik legszórakoztatóbb figura.
Az is biztosnak tűnik már, hogy az új rész félig reboot és félig folytatás lesz: az első részből többen is visszatérnek (Joel Kinnaman, Jai Courtney és Viola Davis is köztük van), de csatlakozik a csapathoz többek között Idris Elba, John Cena, Taika Watiti, és Alice Braga is. És hogy milyen lesz a film? James Gunn szerencsére erre is válaszolt egy másik Instagram-kérdés kapcsán:
– Az összes forgatókönyv közül, amit írtam, ez a kedvencem! – lelkesedett. És ő nem szokott tévedni.

Indul az Uncharted!

Az Uncharted című film elkészülésének története legalább olyan kalandos, mint maga a játék, amelyen a film története alapul. Szerencsére, Tom Holland (Pókember) nagy rajongója a forgatókönyvnek, és nagyon régóta küzd azért, hogy eljátszhassa a film főszerepét. És lassacskán, úgy néz ki, összejön a forgatás. Pár napja Holland azt nyilatkozta, hogy négy héten belül elkezdődik a filmezés. A rendező pedig a Venom és a Zombieland-filmek alkotója, Ruben Fleischer lesz.
Valaha régen szó volt róla, hogy Mark Wahlberg alakítja a kalandor természetű felfedezőt és kincskeresőt, Nathan Drake-et, és erről ugyan nincs már szó, de övé a másik főszerep: ő lesz a hű haver, Sully.
Tom Holland mindig lefegyverző lelkesedéssel beszél a szerepeiről: most azt nyilatkozta, hogy a forgatókönyv jobb, mint amit valaha olvasott, és az elkészült filmet mindenki élvezni fogja: az is, aki játszott már az Uncharteddel, és az is, aki még soha: a film ugyanis a figura eredettörténete lesz. Jövőre a mozikban – remélhetőleg!

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *