0

InterCom hírlevél

Jumanji: hamarabb érkezik!

A karácsonyi időszak csupa meglepetéssel van tele. És a legjobbak közül jó néhány a moziban vár. Most például az, hogy a film, amelyik biztosan egész decemberben a mozik egyik fő slágere lesz, a Jumanji – A következő szint (Jumanji: Next Level, hazai bemutató: december 12.) a tervezettnél előbb kerül a mozikba.
A 2017-es hatalmas siker összes főszereplőjével (Dwayne Johnsonnal, Jack Blackkel, Kevin Harttal és Karen Gillannel) visszatérő, de az eredeti történetet jó néhány nagy csavarral felfrissítő vígjátékra nem kell csütörtökig várni. A Jumanji – A következő szint már szerdától látható az ország legtöbb mozijában: a nagy érdeklődésre való tekintettel a multiplex és a szingli mozik közönsége is korábban kezdhet azon nevetni, hogy négy haver bekerül egy videójátékba, kénytelen megküzdeni a Brutális Jürgen nevű főellenséggel, és megpróbál hamarabb kikerülni belőle, minthogy elfogyna mind a három élete. Már szerdától, országszerte!

Clint Eastwood és egy ellentmondásos nő

A valóság bonyolult. Clint Eastwood új, izgalmas filmje, a Richard Jewell balladája (Richard Jewell, hazai bemutató: január 23.) is ezt bizonyítja. A fáradhatatlan mester ismét egy hőssé váló kisemberről mesél, aki ellen a sajtó és az igazságszolgáltatás is hajszát indít. A filmmel kapcsolatban ugyan sokan az Oscar-díjat emlegetik már, de közben jó néhány kritika érte amiatt, hogy a benne szereplő oknyomozó újságíró (Olivia Wilde) néhány információért lefekszik az FBI nyomozójával, akit Jon Hamm alakít. De Wilde szerint ez teljes félreértése az egyébként megtörtént eseményeken alapuló filmnek.
– Az persze jó, ha egy filmről vitáznak – mondta a színésznő, aki alaposan utánakutatott az újságírónőnek, akit életre kelt a filmen. – De nem jó, ha a feminizmusra azt hisszük, hogy az valami kegyes, erotikamentes dolog. Oké, a nő lefeküdt egy zsaruval. De a Jon Hamm figura is ugyanezt csinálja, vele miért nincs baja senkinek? Az emberek lefekszenek néha egymással, és attól még nagyon elszántak, kemények, kötelességtudók lehetnek… az én szüleim is újságírók voltak. A történetek, az emberek bonyolultak. Összetettek. Ne szenteskedjünk, jó, ha így látjuk őket!

Joker, az állatvédő

A Joker sikere elvitathatatlan: Todd Phillips rendező és az elképesztő intenzitással játszó Joaquin Phoenix közös műve már több mint egymilliárd dollár bevételt hozott, megbűvölte az egész világot, az Amerikai Filmintézet is felvette az év filmjeinek tízes listájára, és egyenes út vezet számára az Oscar-díj jelölések felé. De vár még az alkotókra egy-két meglepő elismerés.
A PETA Az Év Embere-díjat idén Joaquin Phoenix-nek ítélte. Az amerikai állatvédő szervezet minden decemberben megnevezi azt a közéleti személyiséget, aki szerinte abban az évben a legtöbbet tette az állatokkal való etikus bánásmódért – korábban Ferenc pápa és Oprah Winfrey is részesült ebben az elismerésben.
„Joaquin Phoenix minden lehetőséget megragad, hogy elfordítsa magáról a reflektorfényt, és az állatokra tereli a figyelmet” – áll a szervezet közleményében. A színész érdemei között sorolják fel, hogy hároméves kora óta vegán, a Joker sikere után is arcát adta a szervezet állatvédelmi reklámkampányához, valamint részt vett a cirkuszi állatszámok betiltásáért folyó küzdelemben.
– Büszkék vagyunk rá, hogy mi kezdjük a díjátadások idényét, és egy olyan embernek gratulálhatunk, aki mindenkinek elmondja: a félelmet, a fájdalmat, a szeretetet egy tyúk vagy egy hörcsög is ugyanúgy átérzi, mint egy ember – nyilatkozta a szervezet vezetője.

Seveled: közel a nézőkhöz

A Coming out és Poligamy rendezője ismét egy szórakoztató és jókedvű filmmel rukkolt elő, ami az előzetes hírek szerint nagyon bejön a közönségnek, hisz akik látták szinte mind egyöntetűen azt vallják: ilyennek kell lennie egy igazi könnyed, romantikus vígjátéknak.
A mozikban már látható Seveled, most hétvégén még közelebb került a nézőkhöz, ugyanis december 7-én, szombaton a Cinema City Allee-ban 20:20-kor kezdődő vetítésen a film készítői is részt vettek. A nézőknek szerencséje volt találkozni a film rendezőjével és forgatókönyvírójával, Orosz Dénessel, valamint a főszereplők, Mészáros Béla, Básti Juli és Mészáros Máté is örömmel válaszoltak a közönség kérdéseire a vetítés végeztével. A Seveled történetéről ráadásul bőven lehetett beszélgetni, hisz a film könnyed, romantikus, komikus hangulata mögött olyan elgondolkodtató kérdések is felmerülnek, mint például az elköteleződés nehézségei vagy a szülőktől való elszakadás.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *