0

UIP hírlevél

Újabb kulisszatitkot árult el a Rocketman rendezője

Nem túl gyakori, hogy egy rendező szorosan egymás után két életrajzi filmet készít rocksztárokról, Dexter Fletcherrel azonban ez a helyzet: a Freddie Mercuryról szóló Bohém rapszódia után hamarosan látható az Elton John felemelkedését bemutató Rocketman. Ebben a véletlennek ugyanolyan nagy szerepe van, mint a tudatos elhatározásnak. A Bohém rapszódia eredeti rendezője Bryan Singer volt, őt azonban két héttel a forgatás vége előtt kirúgták szexbotrányai miatt, és Fletcher vette át az irányítást. (Ettől függetlenül csak Singer neve szerepel a stáblistán, és a teljes gázsiját is kifizették neki, valamint becslések szerint plusz 40 millió dollárt keres a film nagy sikere nyomán.)
De miért érte meg Fletchernek, hogy továbbrendezzen egy majdnem kész filmet? Adjuk át a szót neki: „A Rocketman egyik producere, Matthew Vaughn ajánlotta, hogy vágjak bele – mondja Fletcher a ScreenDailynek adott interjújában. – Az volt az elképzelése, hogy nekem mint viszonylag kezdő rendezőnek jó ujjgyakorlat lesz a Bohém rapszódia a Rocketman előtt. És tényleg: a korszak azonos, a jelmeztervező, Julian Day ugyanaz, és az extravagáns főhősök is hordoznak hasonló vonásokat. Végiggondoltam és azt mondtam, OK, megcsinálom.”
Mindeközben elindult a Tik Tok Rocketman kihívás! Az Elton Johnt alakító Taron Egerton arra hívja fel a versenyzőket, hogy mutassák meg a legjobb Rocket Man alakításukat, azaz vegyék föl a produkciójukat és osszák meg a többiekkel. Egerton felhívása itt látható (magyar felirattal).

(Rocketman – hazai bemutató: 2019. június 6.)

Mindenki szereti Danny Boyle új filmjét, a Yesterday-t

Amikor úgy másfél éve híre ment, hogy Danny Boyle (Gettómilliomos, A part, 127 óra, Steve Jobs) arról készít zenés filmet, hogy egy alternatív világban senki nem hallott a Beatlesről egy emberen kívül, ő pedig megpróbálja ezt kihasználni, sokan húzták a szájukat, hogy ez a sztori elég bizarrul hangzik. Most azonban, hogy a film elkészült, a kritikusok egy emberként lelkesednek érte:

„A Jacket játszó Himesh Patel elbűvölő álmodozó, ugyanakkor pragmatikus is, nagyszerűen adja elő a film számos dalát. A Yesterday a zene tiszta és időtlen természetéről szól.” (The Verge)

„A Yesterday kétségtelenül Richard Curtis forgatókönyvíró (Igazából szerelem – a szerk.) újabb romantikus vígjátéka, és legjobb filmjeinek jegyeit mutatja fel. Ismét megmutatkozik Curtis játékossága, amint elmesél egy szerelmi történetet, amelynek keretében újradefiniálja a Beatlest és ízekre szedi a celeblét meg a hírnév mibenlétét, s teszi mindezt a legendásan fanyar brit humorral. A film rendkívül szórakoztató és biztosan nagy siker lesz. Himesh Patel őstehetség, sztárcsináló debütálásnak lehetünk szemtanúi. Lily James a női főszerepben elbűvölő, mint mindig.” (The Daily Beast)

„Himesh Patel és Lily James úgy ragyognak együtt, mint akik régóta összetartoznak.” (Variety)

„A film Richard Curtis újabb hóbortos és kissé buggyant, ellenállhatatlanul szórakoztató romantikus vígjátéka, amit Danny Boyle lendületesen és ízlésesen rendezett meg. Himesh Patel a főszerepben tökéletesen hozza Richard Curtis kedvenc karakterét, a rokonszenves ügyifogyit, és a mellékszereplők is kiválóak. Rengetegszer lehet nevetni, de egy csomag zsepit sem árt bekészíteni.” (The Guardian)

„A nyár nagy durranása. Ez nagymértékben köszönhető az elsőfilmes Himesh Patelnek és Lily Jamesnek, akik között tökéletes a kémia. Végig nagyon vicces, miközben finoman megcsipkedi a romantikus vígjátékok közhelyeit. A nézők túlcsorduló szívvel, könnyes szemmel és Beatles-dalokat dúdolgatva fognak hazamenni a moziból.” (Digital Spy)

(Yestreday – hazai bemutató: 2019. június 27.)

Nekiestek a rajongók Sonicnak, a sündisznónak

„Az üzenet hangos és világos… Nem tetszik a dizájn és változásokat akartok. Úgy is lesz” – twitterezte Jeff Fowler rendező, miután a rajongók kifogást emeltek az animált karakter külseje miatt. A rajongóknak az nem tetszett, hogy a videójátékok világából a moziba átlépett karakternek emberi fogai vannak, mert ez nem az, amit megszoktak. A lázadás akkor tört ki, amikor a film első előzetese kikerült az internetre, rövid idő alatt ezrek tiltakoztak amiatt, hogy a közkedvelt karakter nem lapátfogú. A Sonic, a sündisznó a Sega világszerte népszerű videójátékán alapul, s míg a címszereplő animált figura, a többi karaktert színészek alakítják. Jim Carrey játssza a főgonoszt, a süni legjobb barátját James Marsden formálja meg.

(Sonic the Hedgehog – hazai bemutató: 2020. január 2.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *