0

InterCom hírlevél

Pikachu nem beszél csúnyán – bár meg tudná csinálni

Ha Ryan Reynolds egyszer beindul, úgy tűnik, nem lehet leállítani. Amióta létrejött az a valószínűtlen párosítás, hogy ő lett a legnagyobb Pokémon-nyomozó, Pikachu hangja (és magyarul persze Nagy Ervin képviseli zseniálisan), azóta folyton róla, és a nevében beszél.
A film premierjén például arról mesélt újságíróknak, hogy a szöveg és a mozgás felvétele a szokásos rögtönzéses módszerével készült. Mivel a mozgásérzékelős ruhát viselve egyedül játszott egy stúdióban, bármit megtehetett, mindenre volt idő, és ő élt is a lehetőséggel. Elképesztően sokat beszélt, hadart, viccelt, poénkodott és hülyéskedett, a forgatókönyvírók minden viccére rögtönzött 85 változatot… és a film alkotói ebből a bőséges termésből rakták végül össze azt, ami bekerült a kész Pokémon – Pikachu, a detektív-be (Pokémon: Detective Pikachu, hazai bemutató: május 9.).
– Nem voltak gátlásaim, bármit kipróbáltam – mondta a színész. – Ha egy másik vágó nekiállna, valószínűleg össze tudna rakni egy R-korhatáros, 16 éven felülieknek szóló változatot. Azért nagyon remélem, hogy nem próbálják meg.
A végső, igazi film persze családbarát lett, de olyan, hogy a felnőttek is jól szórakozzanak – és közben ne kelljen a társaságukban lévő kiskorúakat félteniük.

Stephen King és Az

Eddig sem volt kétséges, hogy a szeptember nagy moziszenzációja az Az – Második fejezet (It – Chapter Two, hazai bemutató: szeptember 5.) lesz, hiszen a Stephen King kultuszregénye alapján készült film első része hatalmas, hátborzongató sikert aratott. A 27 évvel később, ugyanazon a helyszínen játszódó történet folytatása, amelyben az első rész gyerekszereplőit már igazi sztárok (köztük Jessica Chestain és James McAvoy) játsszák, talán túl is szárnyalja majd az első fejezetet.
A rajongók ebbéli reményeit erősítette meg most a lehető legautentikusabb kritikus, a történet írója, Stephen King, aki már láthatta a még nem teljesen kész filmet, és nagyon, nagyon elégedett vele. A feszültségkeltés mestere a Twitteren hergelte a filmre, vagy legalább az előzetesre váró horrorfanokat: „Várjátok az AZ – második fejezet-et? Megvan rá minden okotok. Én már láttam, és nagyszerű. Az előzetes csütörtök déltől látható. Lebegni fogtok!” – írta.
A moziüzemeltetők múlt hónapban Las Vegasban tartott nagy nemzetközi találkozóján, a CinemaConon már mutattak a filmből egy részletet, amelyben a felnőtt Beverly nézett szembe Pennywise bohóccal, és aki látta, mind halálra rémült. King sosem szégyellte a rossz véleményét is elmondani a műveiből készült megfilmesítésekről, vagyis az ő rajongása fontos megerősítés: ősszel új korszakos horror érkezik a hazai mozikba.

Dahl – Del -Toro – Zemeckis aranyhármas

Minden elemében varázslatosnak ígérkező film forgatása kezdődött a héten az angliai Leavesden stúdió területén: az alapanyag a Charlie és a csokigyár című Tim Burton-klasszikus írójának egy másik regénye, a Boszorkányok (The Witches), a rendező a Forrest Gump Oscar-díjas rendezője, Robert Zemeckis, a főszerepeket pedig szintén két Oscar-nyertes, nagyszerű színésznő, Anne Hathaway és Octavia Spencer játssza, mellettük Stanley Tucci (szintén jelölték már Oscar-díjra) és a nagyszerű komikus, Chris Rock szerepel.
Az újszerű trükkökért, különleges vizuális megoldásokért mindig is rajongó, nagy mesélő Zemeckis Dahlhoz méltó, sötéten humoros, de szívmelengető filmet ígér, amelyben egy árva kisfiú a hatvanas években kénytelen vidéki nagymamájához költözni – Demopolisba. Ott és azután egy tengerparti nyaralóhelyen sok-sok boszorkányba ütköznek, és végül az angliai Boszorkányok Titkos Társaságának gyűlésére is eljutnak, ahol egy gonosz boszorkány (Hathaway) szövöget egy szörnyű tervet.
A film producere és a forgatókönyv írója Zemeckis mellett Guillermo Del Toro, akik azt tervezik, hogy a film 2020. őszén jut el a világ mozijaiba.

Dűne és Brolin

Azoknak, akik azt hiszik, hogy a Szárnyas fejvadász 2049 után Dennis Villeneuve újra egy filmet rendez Magyarországon: hát két filmet rendez. A Dűne (Dune, hazai bemutató: 2020 novembere) két részre bontva kerül majd a közönség elé. Ez is szóba került, amikor a csettintésben is kiváló Josh Brolin egy múlt heti Jimmy Kimmel Show-ban vendégeskedve a legendás sci-fi forgatásáról mesélt, és ami a lényeg, két fontos kollégájáról is rajongva beszélt.  A rendezőjét egyszerűen zseninek nevezte, aki mindent jól csinál, és ezután a filmbeli partnerét Jason Momoá-t kezdte dicsérni. De azt elismerte, hogy a felesége nagyobb rajongója Aquamannek, és egyszerűen így becézi a színészt: „az isten” – bár ennek ő nem igazán örül. A Dűne forgatását azért nagyon élvezi, és csupán egy rossz napja volt benne: amikor Jordániában teveháton kellett leforgatnia néhány snittet…

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *