10

Bosszúállók: Végtelen háború (kibeszélő)

Agyrepesztő a látvány? Megrendítő a dráma? Helyére került a korona? Vagy túllendült az inga?
Mi lesz jövőre? Ide jöhetnek a SPOILERES vélemények, értékelések.

10 komment

 1. Nem vagyok nagy Marvel fun, de szerintem ezt a filmet jól osszeraktak. Amit vállalt, azaz hogy egy epikus, minden fontos karaktert felvonultató lezárása lesz az első tíz évnek, szerintem maradéktalanul teljesítette.

  Látványos volt, pörgős, picit még meglepő is néhol, nehézsúlyú, jól kidolgozott ellenfél végre, így nekem tetszett.

  A végén a hentelés is helyén volt, így kell egy drámai véget kreálni. Nem pedig úgy mint pl az új Star Trek 2. részében, ahol tíz perc alatt visszahoztak Kirk kapitányt. Így legalább egy évig lehet agyalni mi lesz a megoldás, hogyan áll helyre a világ rendje.

  8/10
  Marvel Top 5-ben a helye

 2. Egész jó lett, jobb mint vártam csak hiányérzet, ahogy Thanos leült és vége. Tudom hogy lesz következő rész csak az a film idő elrepült. Pillanatra sem állt meg.
  A stáblista utáni jelenetet nem bírtam kivárni. Valaki leirná, vagy linkelne valamit, mert érdekelne.
  A Top 3 marvel filmek között van.

 3. Stablista után:
  Nick Fury és társa egy nagyváros belvárosában tapasztalja az emberek eltűnését, pl. autók ütköznek amikben már nincs senki, egy helikopter lezuhan, stb.
  Ekkor a női ügynök is eltűnik, Nick Fury pedig előkap egy régi csipogót, majd ő is kezd eltűnni. Leesik a földre a csipogó Fury eltűnésekor és előbb a küldés feliratot látjuk a képernyőn, majd megjelenik Marvel kapitány logója. Vágás. Vége

 4. Hogy mit várok?
  Szerintem csakis az időutazás lehet a megoldás. Erre utalnak a forgatási képek is és gondolom megjelenik Marvel kapitány és Doktor Strange is tutira tartogat trükköket az idővel kapcsolatban.
  Összefognak és nagy nehézségek árán, de visszaáll a rend, Thanos drámai halált hal.
  Amit remélek, hogy azért pár halál végleges marad és lesznek újabb áldozatok is, nem pedig mindenki feltámad, Thanos meg elbukik és happy end. Jól állt a filmnek a drámázás, remélem folytatják ezt és lesz tétje a dolgoknak.

  Közben csatlakozni fog Hangya és Sólyomszem is, és persze akiknek önálló filmje várható, mind feltámadnak. Pl. Pókember, Galaxis őrzői.

 5. Én már háromszor láttam. 😀
  Messze nem hibátlan film, de annyira magával ragadja az embert, hogy nem érdekelnek a hibák.
  Bele lehet kötni logikailag ebbe is ezer helyen, de szerncsére messze nem akkora katyvasz, mint az új SW.
  A szuperhős történetek mindig is egyfajta sajátos logika mentén készültek, a normál logika szerint ökörség az összes.
  De ennek volt stílusa és a kommersz jellege ellenére lelke is. Ez az ami totálisan hiányzot a Juctice League filmből. Látszott rajta, hogy odafigyeltek a részletekre, vagyis igényes munka. Ennyi karaktert mozgatni, anélkül, hogy káosz lett volna nem volt egyszerű. Azért egy fél óra plusz karakterábrázolás még elfért volna. Főleg a Kapitány féle szálon. Remélem lesz egy extended version is, mert egy csomó kimaradt jelenet lehet. Bár sok esélyt nem fűzök hozzá.
  Mindegy jó ez így is. A maga helyén kell kezelni, ez egész egyszerűen egy nagybetűs szórakoztatás. Annak viszont profi. Ennyi.

 6. Üdv!
  Itt most úgy éreztem, hosszú idő után nekem is kommentelnem kell! Szóval nekem is tetszett a film nem is kicsit! Nálam a Top 3 KÉPREGÉNYFILMBEN benne van! Az X-men: Eljövendő múlt napjai torokszorító komor kilátástalanságának hangulata hiányzik, A Sötét Lovagban pedig lehengerlő szinészi alakításokat láthatunk – itt ezek is hiányoznak, de a 3. helyre nálam besurrant! Szerintem is elképesztően igényes és szórakoztató: újra Marvel fan lettem!

  • Bár, ha jobban belegondolok: a tavalyelőtti Deadpool és a tavalyi Logan a maguk módján megújították a műfajt – így már lehet, hogy csak a Top 5-be fér bele. 🙂 De az MCU-n belül így is az egyik legerősebb alkotás eddig!

 7. SPOILER

  Odaát már leírtam a véleményemet a filmről, itt csak annyit, hogy mit várok a folytatásra: időutazásos (és/vagy párhuzamos univerzumos) kavarás lesz, és akik most elporladtak, visszatérnek. Ezalatt azok, akik nem, hősiesen feláldozzák magukat. Egyértelmű, Stark, Rogers, Thor megy a levesbe.

 8. Furcsa módon végig Thanosnak szurkoltam. A Thor és a galaxis őrzöi részt kinyujthatták volna, cserébe a wakandai rész kuka. Én is afelé hajlok hogy feléled mindenki, cserébe pár alap tag meghal. “Stark, meg Strange mindenképpen kéne a Planet Hulkhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *