5

Kingsman – A titkos szolgálat trivia

kingsman

Matthew Vaughn és Mark Millar egy kocsmában iszogattak és felvetették, hogy manapság mennyire komolyan veszik magukat a kémfilmek. Jó lenne valami viccesebb és lazább. Millar másnap emlékezett a beszélgetésre, megírta a képregényt, Vaughn pedig filmet forgatott belőle.

A James Bond ellenfelek jó részének valamiféle baja. Samuel L. Jackson karaktere eredetileg nem selypített volna, viszont a színész az első felvételén pöszén beszélt és a rendező eldöntötte, hogy maradjon így végig.

A képregényben Gazelle mesterséges lábakkal rendelkező férfi. A filmben viszont nőt faragtak belőle, aki akrobatikus táncos mesterséges lábakkal.

Colin Firth kaszkadőrjeleneteinek 80 %-át saját maga csinálta.

Matthew Vaughn a régi James Bondokhoz, stílusos kémfilmekhez és sorozatokhoz írt szerelmeslevélként jellemezte a Kingsmant. Példaként az 1961-es The Avengers szériát, a The Man from U.N.C.L.E.-t és az Ipcress ügyiratot hozta fel.

Aaron Taylor-Johnsonnal ajánlották fel Gary Unwin szerepét, ám nem vállalta.

Firth 6 hónapon keresztül edzett, hogy mind fizikai, mind harcművész téren tökéletesen hozza Harry Hartot.

Matthew Vaughn azért lépett le az X-Men: Az eljövendő múlt napjai fedélzetéről, hogy megcsinálhassa a Kingsmant.

Vaughn eredetileg azt szerette volna, ha Merlinnek wales-i akcentusa lenne, de a karakter megformálója, Mark Strong meggyőzte a rendezőt, hogy inkább skót akcentussal beszéljen.

Mark Hamill játssza Dr. James Arnoldot. A képregényben Hamill az első híresség, akit Dr. Arnold elrabol.

Leonardo DiCaprio, Tom Cruise és Idris Elba neve is megfordult Richmond Valentina szerepe kapcsán, végül Jackson kapta a szerepet.

Emma Watsont és Bella Heatcote-ot is fontolóra vették az alkotók, azonban egy újonc, Sophie Cookson bújhatott a karakter bőrébe.

Vaughn azt tanácsolta Firth-nek, hogy alakítása inkább David Nivenéhez legyen hasonló, aki a Casino Royale 1967-es nem hivatalos Bond paródia főszereplője volt, ahelyett, hogy Rogert Moore-ról mintázná a szerepet. Egyébként anno Niven is az esélyesek volt, amikor főszereplőt kerestek a Bond franchise-hoz.

Több karakter az artúri mondakörből kapott álnevet. Strong játszhatja Merlint, Firth lett Galahad, Jack Davenport Lancelot, Michael Caine pedig Arthur

Vaughn elgondolkodott rajta, hogy Oscar Pistoriusra bízza Gazelle megformálását. Később Pistoriust gyilkosság vádjával citálták bíróság elé.

Sofia Boutella kemény edzésen esett át, hogy eljátszhassa Gazelle-t. A hölgyet megtanították thai bokszra és teakwondo-ra is „Karakterem lábait használja a gyilkoláshoz, szóval meg különféle rúgásokat kellett megtanulnom.”

2014 májusában még úgy volt, hogy Henry Jackman és Matthew Margeson írják szerzik a zenét a filmhez, majd júliusban kiderült, hogy Gary Barlow, a Take That tagja lesz a zeneszerző.

Valentines villájában látható festmények hasonlóak, mint amely Mark Strongnak volt a Kick Ass-ben.

Spoiler: A templomi jelenetben Firth 79 embert tesz hidegre.

5 komment

 1. Szerintem az utolsó sort tegyétek át SPOILER felirat alá, mert sokak szórakozását rontja el a dolog, ha előre elolvassák. Egyébként, a film szerintem kimondottan jól sikerült, érdemes rá befizetni.

   • Köszi, h odaírtad.
    Szerintem azért spoiler, mert így nagyon ütős volt, hogy fogalmunk sem volt mi lesz ebben a jelenetben. Ellenben, aki olvassa előre, az várja és fele ennyire sem lesz vad és meglepő ez a jelenet. Szóval, köszi!

 2. Ma láttam én is a filmet! Még jó, hogy nem A szürke 50 árnyalatára ültem be! (Mondjuk ez fel sem merült.)

  Rövid vélemény: már megint megcsinálták, mint tavaly A Lego-kalanddal! Már februárban kijönnek az év legszórakoztatóbb filmjével? Nem tudom. De hatalmas élmény, az biztos! Figyelem: VALÓDI alternatívája A szürke 50 árnyalatának! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *