0

Ízelítő az idei Velencei Filmfesztiválról

0velence2014-1

A 71. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál már tegnap elstartolt, mi a várható érdekességeket tűzzük tollhegyre. Hogy közelben tartózkodó olvasónk van-e, nem tudom, de nyugi, az alant felsorolt filmek előbb-utóbb ideérnek.

99 HomesAndrew Garfield, Michael Shannon, egy kilakoltatás körüli hercehurca és egy bizonyos egyezség az ördöggel. A rendező Ramin Bahrani. Nincs több kérdésem.

Birdman – Alejandro González Iñárritu szuperhősös agymenését Michael Keatonnal itt mutatják be először, még mindig ígéretesnek tűnik.

99-homes

Good KillAndrew Niccol kitűnő kezdés után a Lopott idővel és A burokkal alapos mélyrepülésbe kezdett. Ezúttal újra Ethan Hawke a hős a rendező háborús thrillerében, hátha összejön valami jó.

Manglehorn – A kitűnő Prince Avalanche és Joe bebizonyította, David Gordon Green 2014-ben új életre kelt. Ezúttal Al Pacinóval próbálja beteljesíteni “visszatérés-trilógiáját.”

Messi – Nem, nincs vége a fociőrületnek… Álex de la Iglesia az Egy őrült szerelem balladája és a Bűbáj és kéjelgés után doksifilmet rendezett az argentin srácról, aki meghódította a világot.

manglehorn

PasoliniAbel Ferrara és Willem Dafoe együtt egy botrányos életű és rejtélyes halálú rendezőzseni szolgálatában? Jöhet.

The Sound And The Fury – A minden lében két kanál James Franco ezúttal egy megfilmesíthetetlennek tartott Faulkner-regény adaptációjával jelentkezik. Még jó, hogy játszik is benne, nem csak rendezi.

The Look Of Silence – Volt két éve egy zseniális és torokszorító dokumentumfilm: Az ölés aktusa (The Act of Killing). Na, annak a filmnek a rendezője (Joshua Oppenheimer) csinálta ezt.

0velence2014-2

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *