0

InterCom hírlevél

Bloodshot: az univerzum első csillaga

A DC és a Marvel még nem az egész világ: a képregény-univerzum jóval tágasabb náluk – csak fel kell fedezni őket. Ezen a héten talán egy új világegyetem születésének lehetünk tanúi. A Bloodshot (Bloodshot, már a mozikban) hőse, a halott katona (Vin Diesel), akit egy tudós feltámaszt, tökéletessé tesz, ám ő fellázad alkotója ellen csupán az első a Valiant Comics népszerű és különleges figurái közül. És valószínűleg egy új fejezet nyitánya. Bloodshot életre keltője, és lelkes rajongója is biztos ebben: erről beszélt a Supehero Fanaticnak.
– Biztos vagyok benne, hogy Bloodshot utat nyit a többieknek – jelentette ki Vin Diesel, akinek van némi tapasztalata a filmes franchise-ok kialakulásában. – Szerintem, beindulnak a Valiant hősök. Most nyilván mindenki arra vár, hogy mekkora lesz a Bloodshot sikere, de azt hiszem, én kiszagolom az ilyesmit: és úgy tudom, a Valiant újra kiadja az összes olyan füzetét, amelyikben lehetséges filmes főhősei vannak. És van belőlük egy pár – nagyon izgalmas idők jönnek.
Bloodshot már akcióba lendült – de úgy tűnik, nem marad sokáig egyedül.

Scooby sztárjai

Ennek nagyon itt volt már az ideje: végre a Másnaposok-trilógia legőrültebb (és néha legmeztelenebb) szereplője, Ken Jeong is szuperhős lehet. Testhez tapadó ruhában, lobogó köpönyegben repül majd a bajba jutottak megmentésére – igaz, kutyatestben. Ő szolgáltatja a Scooby! (Scoob!, hazai bemutató: május 14.) című új animációs változatában Dynomutt, a szuperkutya hangját: a tőle megszokott bájjal, dilivel és humorral. És mindehhez járul még valami.
– Soha nem volt kutyám – nyilatkozta a koreai származású komikus. – De nemrégiben egy kiskutya került a családunkba. És egészen megváltozott az életünk: csodálkozva figyelem, ahogy benne és bennünk is alakul az egyre nagyobb szeretet és felelősségérzet. Kölcsönösen. Szóval, mire a hangfelvételek második körére sor került, már egészen másképpen néztem Kék Sólyom és Dynomutt kapcsolatára. Komolyan átéltem a viszonyuk érzelmi részét, és nemcsak a poénokra figyeltem… jó azért azokra is… szerintem, mindenki, akinek van kutyája, és nézi majd Scooby!-t, érezni fogja ezt.

Statham helyett Harrelson

Jason Statham majdnem bajt csinált. Már minden együtt állt a Sokkal több, mint testőr rendezőjének új akció-vígjátéka, a Man from Toronto forgatására, amikor a színész az utolsó pillanatban összeveszett a producerekkel, és kiszállt a közös munkából. A vita oka állítólag az volt, hogy Statham több káromkodást szeretett volna a szövegében, a film többi alkotója pedig attól félt, hogy emiatt egy kategóriával feljebb ugorhat a vígjáték korhatár-besorolása. A filmben Statham profi bérgyilkost alakított volna, aki egy összekeveredett AirBnB foglalásnak köszönhetően kénytelen egy lakásban megszállni egy ócska kis szélhámossal, akit Kevin Hart alakít: és természetesen összekeverik őket, és az egymástól nagyon különböző, örökké civakodó páros természetesen együtt kénytelen megoldani a helyzetet.
Hart-nak és a producerknek viszont alig két héttel a közös munka előtt egy másik – de legalább ilyen rázós – problémát kellett megoldaniuk: az utolsó pillanatban új színészt találni a szerepre. És sikert arattak: a film talán jobban is járt azzal, hogy Woody Harrelson éppen ráért, és úgysem szeret pihenni. Elvállalta a beugrást, így ő fog Kevin Hart mellett marháskodni. Időhúzásra nem is volt idő: már a novemberi bemutatót is kitűzték.

Mad Max – még három rész?

A Mad Max – A harag útja nemcsak egy legendás figurát és történetet keltett új életre 2015-ben, hanem elképesztő, megérdemelt sikert is aratott. Amiből szinte egyenesen következik, hogy a folytatásnak folytatása lesz. George Miller író-rendező, aki a múlt héten töltötte be 75. életévét, hatalmas energiával dolgozik: a következő Mad Max-film A harag útja egyik legemlékezetesebb figurája, Furiosa (2015-ben: Charlize Theron) történetét bontja ki – a világvége után is mindent túlélő harcos amazon fiatalkoráról szól.
Az alkotók már meg is találták a Theron karakterének fiatalkorát alakító színésznőt: az ifjú Furiosát a Megszállottak viadala (Killing Eve) sorozatból ismert Jodie Comer alakíthatja, partnere pedig A trónok harcá-ban híressé vált Richard Madden lehet. Az ő figuráját így írja le a rendező: „lélegzetelállítóan jóképű. Angyalarc, a homlokán mély sebhellyel, amelyet csillogó fémkapcsok fognak össze”.
Az eredettörténet forgatása még az idén megkezdődik, de George Miller rögtön még két folytatást tervez a Mad Max-nek: hogy az legutolsó rész szereplői közül Charlize Theron, Tom Hardy, Nicholas Hoult vagy akár Mel Gibson, az eredeti Mad Max játszik-e majd a filmekben, azt még nem tudni. De úgy tűnik, van mire várnunk.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *