0

UIP hírlevél

Táncra perdült a Yesterday rendezője, amikor megtalálta a filmje főszereplőjét

Eredeti ötletre épül Danny Boyle (Trainspotting, A part, 28 nappal később, Gettómilliomos) legújabb filmje: egy globális baleset miatt az emberiség elfelejti, hogy a Beatles létezett, kivéve egy bukott zenészt, aki aztán karriert csinál abból, hogy felhasználja a gombafejűek dalait. A film ünnepélyes premierje a minap zajlott Londonban, és a stáb tagjai érdekes anekdotákkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Danny Boyle például elmesélte, hogy Oscar-díjas rendezőtől meglehetősen szokatlan módon táncra perdült örömében, amikor végre megtalálták a főszereplőt, Himesh Patelt. Ugyanis nagy gondban voltak: olyan színészre volt szükség, aki zenélni és játszani is kiválóan tud, ilyen pedig sokáig nem akadt. Aztán amikor Patel a húrokba csapott a meghallgatáson, és zseniálisan előadta a Back in the U.S.S.R. című számot, Boyle csárdást járt, mert tudta, végre megvan az ő embere.
Richard Curtis forgatókönyvíró (Sztárom a párom, Igazából szerelem, Időről időre) elárulta, hogy számára a Beatles a legfontosabb tényező a világon. Felidézett egy epizódot a gyerekkorából, amikor lázas beteget jelentett a bentlakásos iskolában, mert a BBC leadta a The White Album című Beatles lemezt, és ő mindenáron meg akarta hallgatni, ezért távol maradt az óráktól.
A legmelegebb fogadtatásban egyébként Ed Sheeran rockszár részesült a közönség részéről, aki a film egyik fontos karakterét, a főhős mentorát alakítja. Őt úgy méltatta Danny Boyle, hogy kiderült róla, milyen kiváló színész, miközben hihetetlenül szerény ember, pedig mekkora sztár.

(Yesterday – hazai bemutató: 2019. június 27.)

Egy szuperfilm, amiben Keanu Reeves véletlenül pont nem szerepel

Keanu Reeves most mindenhol ott van, mert éppen újra felívelt a karrierje, méghozzá erősen. A hallatlanul népszerű John Wick-franchise mellett szerepel az új Toy Storyban (mint hang), és iparági hírek szerint hamarosan szuperhős is lesz a Marvel-univerzumban. Visszatér a Bill és Ted franchise-ban (amely karrierjének első mérföldköve volt), videójáték-hősként is foglalkoztatják, miközben egyre több kiváló tévés szereppel kínálják meg. Nem csoda tehát, hogy a rajongók körében elterjedt a hír: szerepet kapott a Halálos iramban: Hobbs & Shaw-ban. Pedig nem, holott a feltételezés nem teljesen elrugaszkodott gondolat, hiszen a Halálos iramban-franchise sorra begyűjti a legnagyobb sztárokat, így került bele az évek során Dwayne Johnson, Jason Statham meg az Oscar-díjasok: Helen Mirren és Charlize Theron is.
„Imádom Keanut – írja a Twitteren Dwayne Johnson, aki Hobbsot alakítja. – Karrierje egyik csúcspontján van. Beszéltünk arról, hogy öcsém, valamikor csinálunk együtt valamit. De az nem a Hobbs & Shaw. Keanu nincs benne.” Ugyanakkor Johnson az MTV-nek adott interjújában elárulta, hogy azért lesz egy meglepetés-szereplő a Hobbs & Shaw-ban, de ez tényleg legyen meglepetés. A Hobbs és Shaw-ban Dwayne Johnson és Jason Statham karakterei együtt mentik meg a világot a genetikailag felturbózott Idris Elbától.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)

Downton Abbey: mozis folytatás lehet, a tévésorozatnak valószínűleg lőttek

Hamarosan érkezik a mozikba a világsikert aratott brit tévésorozat, a Downton Abbey moziváltozata, ezért milliónyi rajongót foglalkoztat a kérdés, hogy lesz-e mozis folytatás, illetve várhatók-e újabb tévés évadok. Az Express című brit lap a sorozat egyik legnépszerűbb színészéhez, Jim Carterhez fordult, aki a nyársat nyelt Mr. Carson komornyikot alakítja a szériában.
„Én a tápláléklánc alján tartózkodom, ezért a mozis folytatásról nem tudok semmi biztosat mondani, de ugye az az általános tapasztalat, hogy ha egy film nagy sikert arat, jöhet a folytatás – mondja a brit színész a lapnak. – A sorozatnak viszont szerintem lőttek. Már eleve az nagy bravúr volt, hogy 20 befutott színészt sikerült összerántani egy tízhetes forgatásra a film kedvéért, de ugyanezt szinte lehetetlen megoldani egy sorozatban, ahol egy évad fél évig készül. A nézők szerették a sorozatot, és most kapnak egy filmet desszertként. Aztán meglátjuk, hogyan lehet ezt bármilyen módon folytatni.”

(Downton Abbey – hazai bemutató: 2019. szeptember 12.)

Taylor Swift a skót lógófülű macskáitól merített ihletet

Három skót lógófülű macskája van Taylor Swiftnek: Olivia Benson, Meredith Grey és a legújabb szerzemény, Benjamin Button. (Minden macskanév popkulturális referencia: Benson a Különleges ügyosztály című sorozat főhősének a neve, Meredith Grey a Grace klinika című kórházas széria egészségügyi intézményének vezetője, Button pedig a Benjamin Button különös élete című film főhőse.) Az énekesnő Bombalurinát alakítja a Macskák című musical nagyszabású filmváltozatában, amihez macskaiskolába kellett járnia, hogy elsajátítsa a tipikus macskás viselkedést, de sokat ellesett saját kedvencei szokásaiból is.
„Sokkal jobban élveztem, mint a többiek – mesélte az énekesnő a The Graham Norton Show című beszélgetős műsorban. – Úgy volt, hogy három napra megyek oda, de négy hónapig maradtam. Közben figyeltem a saját macskáimat is, hogy igazán hiteles lehessek mint Bombalurina.”

(Cats – hazai bemutató: 2019. december 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *