3

InterCom hírlevél

Az Elrabolt világ szörnyei

Ki tudja, milyen lesz egy filmszörny? Néha sem a rendező, sem a színészek: az Elrabolt világ (Captive State, hazai bemutató: március 21.) című sci-fi/thriller rendezője igazán tapasztalt a műfajban, hiszen ő teremtette újjá A majmok bolygója-franchise-t. Ám nemrégiben egy újságírónak bevallotta, hogy a 10 évvel a Föld megszállása után, a fallal elkerített Chicagóban játszódó történetet úgy vették fel, hogy még nem tudta, hogy néznek ki a filmjében szereplő űrből jött lények.
– Eleinte úgy képzeltem, hogy olyan lesz ez, mint a Cápá-ban – nyilatkozta Rupert Wyatt. – Mármint, hogy sokáig nem látjuk azt, amitől félünk, csak az emberszereplőkkel, John Goodman-nel meg a többiekkel találkozunk… de rájöttünk, hogy a történet szempontjából jobb, ha a néző már egész a film elején kénytelen a gonosz arcába nézni. Hogy a néző értse, mi ellen lázadnak a lázadók, mi a tét. És nagyon sok változat született belőlük… Már forgattunk, a színészek mindig kérdezgettek, hogy pontosan mi lesz a képen, én meg szégyelltem, hogy nem tudom a választ. Az ufók háttértörténetét kellett kitalálni, hogy honnan jönnek – amikor az megvolt, megszületett ez a rovarszerű lény. És örülök, hogy ez lett. A színészek meg szerintem örülnek, hogy felvétel közben nem kellett látniuk őket.

Kölcsönlakás közönségtalálkozó Budapesten és Győrben!

A Kölcsönlakás jött, látott… és sokan látták. Dobó Kata Valentin-napon bemutatott romantikus vígjátékába beleszeretett az ország humort és fordulatokat kedvelő közönsége. Február 14. óta most már megközelíti a 150 000 néző váltott rá jegyet, és az érdeklődés nem lanyhul: amit az is jelez, hogy a közönség nagyon várja, hogy személyesen is találkozhasson a film sztárjaival. A filmkészítők pedig nagyon szívesen beszélgetnek a Kölcsönlakás rajongóival.
A magas nézőszám örömére március 21-én az Cinema City Allée-ban 19 óra, másnap, 22-én a Cinema City Győrben a 18 óra magasságában kezdődő vetítés végén hajolnak meg a színészek, hogy fogadják a jókedvű nézők tapsát, és válaszoljanak a kérdéseikre. A budapesti vetítésen a főszereplők közül Kiss Ramóna és a még nem végleges tervek szerint várhatóan Szabó Simon, Klem Viktor, Haumann Máté, valamint Kopek Janka vesz részt, másnap a rendező, Dobó Kata utazik a film három férfi főszereplőjével: Szabó Simonnal, Klem Viktorral és Haumann Mátéval a győri közönség-talákozóra.
Aki tehát a film sztárjaival együtt szeretné megnézi, a hatalmas szerelmi kavarodást, és azután beszélgetni szeretne az élményről és felenné kérdéseit a készítőknek az jövő csütörtökön este Budapesten, pénteken pedig Győrben megteheti!

Shazam! gonosza

Mark Strong visszafogott, mindig udvarias brit színész. És mostanában mégis nagyon lelkes, és nem fél hangot adni az örömének: ő alakítja dr. Sivanát, Shazam fő ellenségét, a következő szuperhősfilmben, a Shazam!-ben (Shazam!, hazai bemutató: április 4.). És a színész azt mondja: nincs jobb, mint gonoszt játszani!
– Talán azért élveztem annyira ezt a szerepet, mert izgalmasabb az átlagos képregénygonosznál – mondta újságírók előtt a Kingsman-ben Merlint alakító színész. – Ráadásul az élettörténete nagyon hasonlít Shazaméra: mindkettejük gyerekkorát megismerjük a filmben, és egyik sem egy fáklyásmenet. Az egyik mégis gonosz lesz végül, a másik jó: és ez nekem mint színésznek, nagyon érdekes. Meg az sem rossz azért, hogy repül, villámokat szór, nagyon erős és a hét főbűn lakik a szemében. Az eredeti képregény szerint a Vénuszon is járt fiatal korában, de azt hiszem, ez a mi változatunkra nem igaz…

Hello Kitty filmsztár lesz

A New Line Cinema a hét elején nagyon izgalmas hírt tett közzé, amely sok rajongó szívét remegtette meg. A Hello Kitty figura 45 éves történetében először játszik majd filmben – főszerepet.
És persze nemcsak Kitty, hanem egy egész univerzum költözik így át a mozivászonra: a masnis cica barátai, Gudetama, My Melody és a többiek mind vele érkeznek. A szerződés létrejött, az már biztos, hogy a produceri munkát Beau Flynn végzi, aki dolgozott már különleges technikával készülő családi filmen (Utazás a Föld középpontja felé és folytatása), katasztrófafilmen (Törésvonal, Felhőkarcoló) és vígjátékon (Baywatch) meg ezek keverékén (Rampage – Tombolás) – most az ő feladata, hogy megtalálja a tökéletes írót és rendezőt a produkcióhoz.
Az első Hello Kitty figura 1974-ben készült el, egy évvel később díszítette az első pénztárcát, és azóta világsikerű celeb lett: 130 országban árulják, és több mint 50 000 féle terméken szerepel.
– A Hello Kitty a közös kultúrán része, nagyon, nagyon sokan szeretik, jó lesz új kalandokat kitalálni neki – nyilatkozta a producer, aki biztos benne: nem csak egy film fog készülni a cicával.

IC Press

3 komment

  1. Nikodemus, légyszíves segíts! Van egy mozifilm, a Király ez a srác (the kid who would be king), aminek elvileg áprilisban kéne mozikba kerülnie nálunk. Csakhogy a cím eltűnt az áprilisi mozifilmek listájáról (megnéztem pár weboldalon)! Tudsz arról valamit, hogy törölték volna a magyar mozipremiert? Légyszíves áruld el!

    • Szia, én se látom sehol a premiert, valószínűleg azért, mert rossz a film visszhangja, és be se hozzák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *