0

UIP hírlevél

Új filmjében mindenkit önvizsgálatra szólít fel a Tűnj el! rendezője

„Zavaros időkben élünk, sötét időkben – mondta Jordan Peele, a Tűnj el! című thriller Oscar-díjas forgatókönyvíró-rendezője a Wall Street Journalnak annak apropóján, hogy hamarosan mozikba kerül új filmje, a Mi. – Sok mindenkit hibáztathatunk magunk körül, de azt nem látom, hogy az emberek belegondolnának, nekik mekkora osztályrészük van abban, hogy a sötét fordulat bekövetkezett. Sokkal könnyebb másokat hibáztatni. Ez az emberi természetből ered, és áthatja napjaink politikáját is: félünk a kívülállóktól. Ez a mozi arról kíván szólni, hogy mi van, ha a betolakodó bennünk van.”
A Mi hősei egy négytagú család, akik nyaralásuk során veszedelmes támadókkal kerülnek szembe, akik pont úgy néznek ki, mint ők.
„Ez a film olyan, mintha a Tűnj el! szteroidokkal lenne teletömve” – mondta Jason Blum, aki mindkét filmnek producere.

(Us – hazai bemutató: 2019. március 21.)

Végre bemutatkozik Stephen King kedven démonja, a wendigo

Sok Stephen King-rajongónak csalódást okozott a Kedvencek temetője 1989-es adaptációja, mert kimaradt belőle a wendigo, pedig a cselekmény fontos mozgatója volt. De ki vagy mi a wendigo? Ez kiderül a friss adaptációból, amelyben komoly szerep jut az alakváltó démonnak. King az észak-amerikai indián mitológiából, azon belül is a mikmak indiánok folklórjából kölcsönözte a kedvencek temetője ötletét. A kérdéses temető olyan szent hely, ahonnan a holtak visszatérnek, csakhogy erősen megrongálódott állapotban, úgyszólván zombiként, és ebből rengeteg baj származik. A legnagyobb horrorszerző a mikmak folklórhoz elegáns mozdulattal hozzácsapta az algonkin indiánok mítoszát a wendigóról, aki hatalmas, csontvázszerű lény, falánksága határtalan, ami azért tragikus, mert embert eszik. Ember is válhat wendigóvá, ha megátkozzák. Hogy pontosan milyen szerepet tölt be a wendigo az új Kedvencek temetőjében, kiderül a filmből.

(Pet Sematary – hazai bemutató: 2019. április 4.)

Dwayne Johnson folyton vesz valakinek valamit

A Szikla, azaz Dwayne Johnson nemcsak az egyik legnagyobb és legjobban kereső sztár Hollywoodban, de a szíve is aranyból van. Tavaly szénfekete luxus-pickupot vett a kaszkadőrének a születésnapjára, aki nem jutott szóhoz a meglepetéstől és a hálától. Most meg mit csinál: házat vesz az apjának, Rockynak (szintén pankrátor volt), aki szintén nem jut szóhoz a meglepetéstől és a hálától. Erről maga Johnson számolt be az Instáján egy videóban: „Beszéltem apámmal két-három hete, azt mondtam neki: figyu, biztos elégedett vagy a helyzeteddel, de tenni akarok valamit érted. Venni akarod neked egy vadiúj házat, ott élhetsz majd, ahol akarsz. El sem akarta hinni, elállt a szava. Aztán azt mondta, nagyon örül, de közben ideges is. Mire én: Mitől vagy olyan ideges? Mire ő: Még senki nem hívott fel azzal, hogy vesz nekem egy házat, és nagyon büszke vagyok, hogy most pont a fiam az. Nagyon szeretlek.”
„Elöntötte a melegség a szívemet – folytatja Johnson. – Apám gyerekkoromban leginkább seggbe rúgott, mert nagyon keményen nevelt, és utáltam is érte nagyon. De most már hálás vagyok neki, amiért így nevelt, és boldog vagyok, hogy valamennyire viszonozhatom.”
Johnsont hamarosan a Halálos iramban: Hobbs és Shaw című akciófilmben láthatjuk, amelyben Jason Statham oldalán menti meg a világot az Idris Elba által alakított főgonosztól.

(Fast & Furious: Hobbs & Shaw – hatai bemutató: 2019. augusztus 1.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *