0

UIP hírlevél

Készülhetünk a Boldog halálnapot! 3.-ra

Senki nem mondhatja, hogy Christopher Landon, a Boldog halálnapot! 1. és 2. rendezője nem szólt időben. A második rész bemutatásakor, azaz most közölte, hogy érdemes a film legvégéig a vászon előtt maradni, mert a végefőcím alatti jelenet már a potenciális harmadik részt készíti elő. És jól is teszi, ha előkészíti, ugyanis a második részről az a kritikusok egyöntetű véleménye, hogy jobb az elsőnél, amely a tavalyi szezon egyik nagy meglepetés-sikere volt. Az ítészek szerint a folytatásban több a szív és az ész, és emiatt sokkal tartalmasabb, mint elődje.
„Mindig is trilógiaként képzeltem el ezeket a filmeket, és már van is pár ötletem, amitől a harmadik rész teljesen őrült és még viccesebb lesz” – mondta Landon az Entertainment Weeklynek. Utalt még arra is, hogy a producerek is az újabb folytatás mellett vannak.

(Happy Death Day 2U – már a hazai mozikban!)

Oscar-díjas sztár terrorizálja a kamaszokat a nyár thrillerében

Octavia Spencer, A segítség című dráma Oscar-díjas főszereplője tőle szokatlan karaktert formál meg a Ma című thrillerben. Egy ohiói kisvárosban néhány kamasz szeretne berúgni, ezért megkérnek egy középkorú, magányosan élő asszonyt (Spencer), hogy vegyen nekik alkoholt. Az asszony készségesen beleegyezik, sőt, hogy a fiataloknak ne kelljen ittasan vezetni, felajánlja nekik, hogy rúgjanak be háza alagsorában. Csak néhány szabályt kell betartaniuk: nem szabad káromkodni, nem mehetnek föl a lakásba, egyiküknek józannak kell maradnia, és az asszonyt maminak kell szólítani. A fiatalok azt hiszik, nagy buli veszi kezdetét, ehelyett kiderül, hogy a földi pokolba csöppentek…
A filmet az a Blumhouse producercég készítette, amely olyan Oscar-díjas sikerekkel rukkolt elő, mint a Tűnj el!, a Whiplash és a hatszoros Oscar-jelölt Csuklyások – BlacKkKlansman.

(Ma – hazai bemutató: 2019. május 30.)

Az űrbe megy a Halálos iramban?

Nem kizárt, hogy a Halálos iramban 9. cselekménye – vagy annak egy része – az űrben fog játszódni. Ez eléggé meredeken hangzik, mindenesetre amikor megkérdezték F. Gary Grayt, a nyolcadik rész rendezőjét, kitérő választ adott. „Az űrben? Hát ebben a sorozatban bármi megtörténhet – mondta a rendező a ScreenRantnek. – Amikor a nyolcadik rész forgatókönyvét olvastam és odaértem, hogy »tengeralattjáró«, fönnakadt a szemem, aztán rájöttem, hogy nálunk minden lehetséges. Egyelőre nem olvastam olyat, hogy »Dom a Marson«, de sosem lehet tudni.”
A film forgatása mindenesetre már megkezdődött, és várható, hogy folyamatosan érkeznek majd róla az információk. Azt már lehet tudni, hogy Dwayne Johnson nem tér vissza Hobbs szerepében – cserében egy spin-off, a Halálos iramban: Hobbs és Shaw egyik főszereplője, amelyben a sorozat két kedvenc karaktere megmenti a világot (Shaw szerepében természetesen Jason Statham látható). Azt nem tudni, Johnson az egész sorozatból kiszáll-e, vagy csak a kilencedik részt hagyja ki.
Közben Vin Diesel kiszivárogtatta – azaz kiírta az Instagramra –, hogy javában dolgozik egy olyan Halálos iramban spin-offon, amely a sorozat női karaktereit állítja a középpontja. Michelle Rodriguez, a sorozat egyik legnépszerűbb hősnője már jó ideje sürgette, hogy a nőknek nagyobb szerep jusson, és lám, kérése meghallgattatott. Még az is lehet, hogy a női spin-off érdekében felmámasztják Gisele-t, akit Gal Gadot alakított, de a karakter sajnálatos módon meghalt a hatodik részben. Rodriguez karakterét már sikerült föltámasztani közkívánatra, ezért Gadot is simán visszatérhet, hiszen a Wonder Woman sikere után jelentősen növelhetné a produkció értékét.

(Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw – hazai bemutató: 2019. augusztus 1.)
(Fast & Furious 9. – hazai bemutató: 2020. április 9.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *