0

UIP hírlevél

4 milliárd dolláros csúcsra repítette stúdióját a Halloween

A Halloween 230 millió dolláros összbevételnél tart, és ezzel a gyártó Blumhouse túllépte a 4 milliárd dolláros álomhatárt. A stúdió kis költségvetésű thrillereket, illetve horrorokat gyárt, amelyek rendre óriási bevételt hoznak (Parajelenségek, Insidious franchise-ok, Tűnj el!, Széttörve). Kimutatták, hogy mivel a stúdió kevés pénzből teremt sokat, a Blumhouse 13-at jegyez az elmúlt 5 év 25 legjövedelmezőbb amerikai filmjéből, világviszonylatban pedig 10-et a legjobb 25-ből.
A siker nyomán már előkészületben van a Halloween folytatása, Jason Blum producer pedig azt reméli, a főszereplő Jamie Lee Curtis díjakat nyer kimagasló alakításáért.

(Halloween – még a hazai mozikban!)

Videójátékot fejlesztenek a Ragadozó városoknak, ha lesz második rész

A várakozások szerint Peter Jackson Ragadozó városok című produkciója ugyanolyan mérföldkő lesz a mozi történetében, mint több mint másfél évtizede a mester nagyszabású rendezése, A Gyűrűk Ura volt. A Ragadozó városok is elképesztő látványvilággal nyűgözi le a nézőt, ezért Jackson reméli, hogy a nézők lelkesedése nyomán készül majd folytatás is. (A film alapjául szolgáló regény egy trilógia első része, tehát van alapanyag bőven.) Ha pedig készül majd második-harmadik rész, megéri számítógépes játékot fejleszteni a történet alapján. Jackson nagy gamer, kedvencei a Fallout, illetve a Far Cry című játéksorozatok. Ez nem is csoda, hiszen a Fallout széria cselekménye a nukleáris apokalipszis után játszódik – ahogyan a Ragadozó városokban is a civilizáció romjain küzdenek a túlélők egy világkatasztrófát követően –, a Far Cry-ban pedig mutánsokkal kell felvenni a küzdelmet.
Jackson a Polygon gaming portálnak azt is elmondta, hogy a Ragadozó városok utómunkálatai miatt nem tudott a Fallout és a Far Cry legújabb kiadásainak világába belemerülni, mert csak akkor fog bele ilyesmibe, ha legalább egy hete van, amikor egyéb dolgokkal nem kell foglalkoznia.
A Ragadozó városokban a közelebbről nem részletezett kataklizma után lánctalpakon gördülő gigantikus városok küzdenek egymással oly módon, hogy a nagyobbak bekebelezik a kisebbeket. Ebben a kegyetlen világban harcolnak a fiatal lázadók a világuralom törő főgonosz ellen, akit Hugo Weaving játszik (Mátrix, A Gyűrűk Ura trilógiák).

(Mortal Engines – hazai bemutató: 2018. december 27.)

Mark Wahlberg múltját állati cikinek tartják a gyerekei

Mindenkinek el kell indulni valahogy az életben. Van például, aki előbb utcagyerek lesz, akinek meggyűlik a baja a rendőrséggel, aztán rapper és alsónadrág-modell válik belőle, míg évek múltán szorgos munkával be nem verekszi magát a legnagyobb hollywoodi sztárok közé. Mark Wahlbergnek így fest a zanzásított életrajza, és ő büszke arra, hogy milyen mélyről milyen magasra jutott, a gyerekei azonban más véleményen vannak.
A srácoknak az utcagyerekség talán még menő is lenne, de hogy édesapjuk Marky Mark néven milyen gáz számokat adott elő, azt nem tudják megemészteni. Együttesének, a Marky Mark and the Funky Bunch-nak a Good Vibrations volt a legnagyobb slágere, és legutóbb ez verte ki a biztosítékot.
„A minap kimentem a feleségemmel meg a legnagyobb fiammal egy meccsre – mesélte Wahlberg egy beszélgetős műsorban. – A szünetben bejátszották a Good Vibrationst. A feleségem elkezdett röhögni, ránézek a fiamra, és azt látom, vörös fejjel igyekszik elbújni a sapkája mögé. Ezt én teljesen megértem, és nem akarom, hogy a múltam az ő terhük legyen, maradjon csak az enyém.”
Mark Wahlberget hamarosan az Instant családban láthatjuk. Az általa játszott karakter feleségével (Rose Byrne) három gyereket fogad örökbe, és sejtelme sincs arról, ezzel mekkora lavinát zúdít a nyakába. A rendező, Sean Anders saját tapasztalatai alapján készítette a vígjátékot, Wahlberggel pedig jól ismerik egymást, hiszen együtt vitték sikerre a Megjött apuci 1-2-t.

(Instant Family – hazai bemutató: 2019. január 24.)

Visszatér Shrek és a Csizmás kandúr

A Universal stúdió felkérte Chris Meledandrit, napjaink egyik legsikeresebb animációs producercége, az Illuminations vezetőjét (Gru sorozat, Minyonok, A kis kedvencek titkos élete), hogy újítsa meg a Shreket és a Csizmás kandúrt – jelenti exkluzív riportjában a Variety. A producer munkatársai már új történeteken dolgoznak, miközben Meladandri egy dologban már biztos: a karakterek hangjait megtartja, ugyanis a franchise hallatlan népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy olyan sztárok szólaltatják meg az animált hősöket, mint Mike Myers, Eddie Murphy és Antonio Banderas.
Beletelik egy kis időbe, amíg a zöld ogre és a kandúr visszatérnek a vászonra, de Meledandriék addig sem hagyják vizuális betevő nélkül a közönséget. A karácsonyi szezon szenzációjának ígérkezik A Grincs, jövőre pedig jön A kis kedvencek titkos élete 2. Egyébként pedig készül a Gru 4., a Minyonok 2. és az Énekelj! 2. is.

(The Grinch – hazai bemutató: 2018. december 6.)
(The Secret Life of Pets 2 – hazai bemutató: 2019. július 4.)

UIP Dunafilm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *