0

InterCom hírlevél

Így születik egy csillag

Az ősz egyik nagy filmes eseménye valószínűleg hosszú évtizedekre emlékezetes lesz nagyon sok mozi- és zenerajongónak. A Csillag születik (A Star is Born, még a mozikban) című filmben egy régóta sikeres, de démonaival küzdő és egy feljövőben lévő zenész szerepében Bradley Cooper és Lady Gaga hatalmasat alakít. A néző úgy érzi, ez a film nem is lehetne más.
Pedig lehetne. Ezt árulta el nemrég a Hollywood Reporternek Bill Gerber, a film producere.
– Sokáig úgy volt, hogy Beyoncé és Clint Eastwood lesz a főszereplőnk – mesélte az újságírónak a producer –, és én úgy gondoltam, hogy velük eljutottunk a tökéletes megoldáshoz. De Beyoncé terhes lett, és azt mondta, hogy megérti, ha nem várunk rá, Clint pedig elment valami mást forgatni. Bradley Cooper addigra egyszer már nemet mondott a felkérésre, mert túl fiatalnak találta magát a szerepre, de közben öregedett kicsit, meg nagyon lelkesítette, hogy rendezhet is. Így jöttek a képbe ők. Most nézem a filmet, ami hatalmas siker, és az Oscar-szezon elé is nagy várakozásokkal nézünk, és úgy érzem: de jó, hogy annyi éven át nem jöttek össze azok a nagy lehetőségek, amikről azt hittem, nem lehet náluk jobb. Ilyen ez az üzlet…

Legendás állatok Párizsban

November 8-án végre megnyílt a Varázsvilág új kapuja. Helyi idő szerint este 9:30-kor kezdődött a Legendás állatok – Grindelwald bűntettei (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, hazai bemutató: november 15.) premierje… Párizsban! A helyszín nem véletlen: bár a történet New Yorkot, Londont és persze a Roxforti Boszorkány- és Varázslóképzőt is érinti, a legtöbb jelenet itt játszódik.
A vörös szőnyegen természetesen végigvonult az összes főszereplő, jó és rossz varázslók meg muglik vegyesen: ott volt Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Zoë Kravitz, Callum Turner, Claudia Kim, William Nadylam, Brontis Jodorowsky, Jude Law, valamint a Harry Potter-világ (és e film) megalkotója: J.K. Rowling.
Az itt jelenlévő sztároknál és sikongatásban minden korábbi rekordot megdöntő rajongóknál talán csak azok a kiválasztottak boldogabbak, akik már a múlt vasárnap részt vehettek az új Legendás állatok vetítésén. Eddig olyanok voltak ők, mint egy titkos társaság: a #ProtectTheSecrets (őrizd a titkot) hashtages jelvényről ismerték fel egymást, amelyen a Halál Ereklyéinek jele is ott díszeleg: hiszen meg kellett esküdniük, hogy nem árulják el senkinek a Grindelwald bűntettei-ben a nézőket váró nagy meglepetéseket. A premieren részt vevő több sztár is arra kérte a moziba menőket: ne rontsák el az utánuk jövők örömét, bármilyen izgatottak is miatta, őrizzék meg maguknak a film váratlan fordulatait!

Aquaman felkészült

Nagyjából öt hét múlva mutatják be a mozikban a téli szezon nagyágyúját, az Aquaman-t (Aquaman, hazai bemutató: december 13.), és a fim rendezője e hét hétfőjén jelentette be, hogy végre elkészült: a film dobozban van. James Wan az instagramján tudatta, hogy időben sikerült elvégezni az utolsó ecsetvonásokat:
„Két éven át minden ébren töltött pillanatomat igénybe vette és felemésztette ez a kis független film. Szörnyű méretű vállalkozás volt, és most vége.” A posztból az is kiderül, hogy a film utómunkálataiban közreműködők heti hét napot, és naponta nagyon sok órát dolgoztak. Végül így búcsúzik a rendező: „már alig várom a premiert, amikor mindenki láthatja majd Aquaman-t. Addig meg alszom egy jó hosszút.”
A jórészt a tenger alatt játszódó képregényfilmben a címszereplő Jason Momoán kívül Amber Heard, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Patrick Wilson, Djimon Hounsou és Willam Dafoe játszik. Kis bennfentes poén, hogy egy apró szerepben Leigh Whannell is feltűnik, aki a rendező másik életében – szupersikerű horrorfilmek írója, rendezője és producere – játszik fontos szerepet: nemcsak a Fűrész-sorozatot indították el együtt, hanem az Insidious-filmek is közös műveik.

Tetovált lány után Vaksötét és Koboldkirály

Fede Alvarez nem szeret lustálkodni. A spanyol rendező, a Vaksötét című (egyébként Magyarországon forgatott) filmjével váratlan nagy sikert aratott: a 10 milliós költségvetésű mozi összbevétele meghaladta a 150 millió dollárt, így és hirtelen nagyon sok producer ajánlott neki munkát. Nemrég fejezte be a Tetovált lány-sorozat új részét, az Ami nem öl meg-et (Girl int he Spider’s Web, már a mozikban), amely egészen új irányba terelheti az Emmy és Golden Globe-díjas Claire Foy karrierjét, hiszen bebizonyította, hogy kemény, vad női karaktereket is képes eljátszani…
De miközben a film bemutatójához tartozó világ körüli promóciós úton van, Alvarez már a következő filmjein dolgozik: úgy tűnik, hogy a Vaksötét és a Gonosz halott folytatását is szívesen megcsinálná.
– A Vaksötét 2-nek már megvan a forgatókönyve, az új Gonosz halott-nak még nincs – nyilatkozta. – Úgyhogy rendezőként vagy producerként inkább a Vaksötétnek szeretnék most nekiugrani.
Egy másik szerződése szerint viszont előbb a Fantasztikus labirintus remake-jén fog dolgozni: az eredeti ’86-os rémisztő fantasy azért vált legendássá, mert David Bowie játszotta benne a koboldkirályt. Fede Alvarez-nek most valami mást kell kitalálnia.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *