4

InterCom hírlevél

Október legjobb hétvégéje

Októberben általában nem mutatnak be mega-szuper-blockbustereket. Az eddigi legsikeresebb októberi bemutató Alfonso Cuarón 2013-ban bemutatott Gravitáció-ja volt: a szemkápráztató űrfilm a bemutatója hetében 55 millió dollár bevételt hozott össze Észak-Amerikában. Az egyetlen októberi hétvégén gyűjtött legnagyobb mozis bevétel rekordja pedig 2015-ben született: akkor, a Mentőexpedíció premierje után összesen 142 millió dollárért adtak el mozijegyet Amerikában.
De ezen a hétvégén valószínűleg mindkét rekordtól elbúcsúzhatunk: ugyanis két olyan film került az amerikai mozikba, amely külön-külön is nagyot szólna: a Tom Hardy főszereplésével készült sötéten humoros képregényfilm, a Venom (Venom, hazai bemutató: október 4.) valamint a Bradley Cooper és Lady Gaga együttműködéséből született különlegesség, a Csillag születik (A Star is Born, hazai bemutató: október 4.).
A Csillag születik-ről a Velencei Filmfesztiválon lezajlott premierje óta ódákat zengenek a kritikusok, 95%-on áll a Rotten Tomatoeson, és legalább hat kategóriában emlegetik az Oscar-esélyesek között. Ráadásul Lady Gaga rajongói biztosan nem hagyják ki a lehetőséget, hogy kedvencüket ezúttal smink nélkül lássák: ez a film a tippek szerint 30-40 millió dollár között hoz majd. A Venom, amely valószínűleg egy hosszú sorozat első darabja pedig akár 60 millió dollárnak is örülhet majd. Így aztán ez a hétvége valószínűleg megváltoztatja majd azt, ahogy a mozisok az októberre gondolnak – és új rekordok születhetnek.

Venom ősei

Mikortól tudhatja egy színész, hogy biztosan beérkezett? Tom Hardy-t az idén lovaggá ütötték, februárban a Glamour UK az év legszexibb férfiának nevezte, és viaszszobrot kapott Madame Tussaud panoptikumában. És ha mindez nem volna elég, végre megtette azt a nagy lépést, amelyre manapság minden színésznek az igazi határ: főszereplő lett egy képregény óriásköltségvetésű megfilmesítésében. A Venom (Venom, hazai bemutató: október 4.) kettős szerepe a nagy megmérettetés számára, innentől lehet belőle igazi szupersztár. Ő azonban nem ezen gondolkodik, neki a szerep a fontos, nem a siker, és továbbra is a szerepeivel kapcsolatos igényesség az egyetlen mérték – ezt mondta az Esquire magazinnak nyilatkozva.
– Én legalább három, egymástól nagyon különböző figurából építkeztem a Venom forgatásán. Ott volt példának Woody Allen önkínzó neurózisa, és az ebből származó összes humor. De ott volt Conor McGregor, a harcművész bajnok hallgatag, übererőszakos stílusa, mellettük pedig Redman, a rapper: a szabad és elszabadult gátlástalanság mintája. A filmstúdió főnökeinek persze ezeket nem mondtam el: ők ettől megrémültek volna…

Az ijesztgetés vicces

R. L. Stine meghökkentő rekordokat mondhat a magáénak: életében eddig több mint 350 könyvet írt és azok több mint 400 millió példányban fogytak világszerte. 9 éves korában kezdett írni, amikor a padláson talált egy írógépet, és 1986-ban adta ki első horrorregényét – de a fia még egyetlen betűt sem olvasott tőle.
Jack Black viszont sokat. Nyilván azért, mert már másodszor bújik az író bőrébe. A 2015-ben nagy sikert arató Libabőr után elkészült a Libabőr 2. – Hullajó Halloween (Goosebumps 2, hazai bemutató: október 25.), amelyben ismét egy elszabadult könyv kelti életre a rémisztő humorú szörnyeket.
– R. L. Stine-nal az első Libabőr-film forgatásán ismerkedtem meg, de azóta igazán jó haverok lettünk – mondta a komikus színész. – Talán azért, mert elég hasonló a humorunk. Szeretjük a meglepetéseket, a szabálytalan poénokat, és mindkettőnk szerint van abban valami vicces, amikor odalopózunk valaki más mögé, és azt kiáltjuk: Hú, ő erre összetojja magát, azután együtt nevetünk. Igen, szerintem ez poén – Bocs… de ez van.

Új démonok jönnek

A horrorúthenger nem áll meg. Az apáca elképesztő nemzetközi (és hazai) sikere után természetesen tovább épül a Démonok között-világ.
James Wan, az első és második Démonok között rendezője, a különböző leágazások (az Annabelle-filmek és Az apáca) ötletmestere és producere továbbra is szorosan a kezében tartja a gyeplőt, de a Démonok között 3.-hoz új rendezőt választott. Michael Chaves nevét egy 8 perces horror rövidfilm, a The Maiden kapcsán ismerte meg a világ, és most egy hosszú horrorral gyakorol: jelenleg éppen A gyászoló asszony átka (The Curse of La Llorona, hazai bemutató 2019. április) című, egy mexikói legendán alapuló, de a 70-es évek Los Angelesében játszódó mozidarab utómunkálatait végzi. Ha ezt befejezte, rögtön áttér a Warren-házaspár valóságban is megtörtént és alaposan dokumentált démonűző munkájának újabb epizódjáról szóló film forgatására. A Démonok között 3. a sorozat hatodik darabja lesz: az előző öt film összesen több mint 1,5 milliárd dollár bevételt hozott, és ezzel már hivatalosan is minden idők legsikeresebb rémsorozata – a legsikeresebb Az apáca lett közülük. De James Wan horrorjai egyre népszerűbbek, a következő démontörténet talán újabb rekordokat dönt majd…

IC Press

4 komment

    • Így van. Amerikában meg is lesz a 200 millió (szerintem), feleannyi költségből. Bár nem mindenki szeretné, de erre már lehet univerzumot építeni!

  1. Üdv! És akkor a Csillag születik-hez is szeretnék hozzászólni:
    Most még csak szombat éjszaka van (tehát elvileg az újabb hétvégi bevételek még nem ismertek), úgyhogy gyorsan szeretnék egy (újabb) merész box office tippet megereszteni. Szóval azt jósolom, hogy a CSILLAG SZÜLETIK-kel olyan fog történni, ami tudtommal a filmtörténetben széleskörű bemutatóval még sosem esett meg, hogy a film A 2. hétvégéjén nem hogy enyhe VISSZAESÉSt prudukál (mint mondjuk legutóbb a Crazy Rich Asians), hanem TÖBBET fog hozni!!! Hogy a későbbiekben aztán hogyan fog alakulni a bevétele, azt már nem tudom. (Lehet, hogy még a Venom bevételét is lenyomja, legalábbis Amerikában.)
    Mindenesetre a MetaScore-ja is 100/88 – döbbenet! Én még egyenlőre csak az egyik dal videoklipjét láttam, de ez alapján is azt mondom: Bradley Coopernek, és Lady Gaga-nak is összejöhet akár az Oscar is – hoppá! Ez már 2 tipp. 😀 🙂 😉

    • Hát az 1. tipp nem jött be (az Oscar-osztogatásig pedig még várni kell). Nem számoltam azzal, hogy a hétvégén 3 új széleskörű bemutató is lesz – amelyek ugyan nem hoztak sokat, de némi alternatívát azért jelentettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *