0

InterCom hírlevél

Szólíts Oscar néven!

Az Oscar-verseny az idén nyitott; jó pár esélyest emlegetnek a szakértők, és bármelyiküknek igaza lehet. De egy módszer minden statisztikánál árulkodóbb: a fogadóirodák oddszai szerint egyetlen kategóriában szinte biztos a befutó. Az Oscar legidősebb férfi jelöltje (a megszorításra azért van szükség, mert Agnes Varda egy héttel idősebb), James Ivory 1:5-höz áll a fogadóirodákban mint a legjobb adaptált forgatókönyv szerzője. A szakma nagy örege, a legendás Merchant/Ivory-filmeket alkotó páros egyik fele, a Szoba kilátással, a Szellem a házban és a Napok romjai alkotója most szinte biztosra veheti a filmakadémia elismerését.
A Szólíts a neveden (Call Me By Your Name, hazai bemutató: február 8.) forgatókönyvéért már szint minden számottevő díjat elnyert (bár a Golden Globe-ról lecsúszott), és valószínűleg sok szavazó filmes úgy látja, hogy ezzel a díjjal nemcsak az Észak-Olaszországban nyaraló amerikai fiatalok nosztalgikus, édes-bús történetét, hanem az író egész pályáját is elismerné. Az idős mester minden ilyen irányú újságírói megkeresését elhárít, azt mondja, semmi sem biztos.
A verseny természetesen csak a díjátadáson dől el – de a fogadóirodákban úgy érzik, biztosra mennek.

Chris Hemsworth igenis boldog

Hát ezért kerüli Chris Hemsworth az internetet: mert állandóan tele van arról szóló hírekkel, hogy baj van a házasságával. A 34 éves színész és 41 éves felesége, Elsa Pataky boldogan neveli három közös gyereküket, és mégis kénytelenek mindig újra cáfolni a házasságukkal kapcsolatos rossz híreket. Pedig folyton boldog képeket, és szerelmes üzeneteket posztolnak, sőt, Chris Hemsworth legújabb filmjében, a 12 katona (12 Strong, hazai bemutató: március 8.) című, Afganisztánban játszódó akciófilmben a színésznő fontos – és testhezálló – szerepet kapott: a 2001. szeptember 12-én különleges, terroristaellenes bevetésre induló egység parancsnoka (vagyis Hemsworth) feleségét alakítja.
– Próbálok nem tudomást venni ezekről a hamis hírekről – nyilatkozta a színész, amikor a 12 katona kapcsán rendezett sajtótájékoztatón erről kérdezték. – De hiába kerülöm a netet, úgyis mindig jön valaki, aki elmeséli, mit olvasott, és ajánlgatja, hogy válaszoljak. Pedig felesleges: csak felhúzom magam. Egyszerűbb, ha csak magunkra figyelünk.

A Rampage-en nem fog az átok

Nem biztos, hogy ez a hír igaz. Brad Peyton, a Törésvonal rendezője, akinek legújabb filmje, a Rampage – Tombolás (hazai bemutató: április) és a főszereplője Dwayne Johnson mellett egy óriásira nőtt gorilla, farkas és vízi sárkány, azt állítja, hogy még sosem hallott a videójáték-megfilmesítés átkáról. Arról, hogy a videójátékok alapján készült filmek valamiért nem tudnak áttörni. Pedig a Rampage is egy 1986-os Arcade-játék alapján készült.
De Peyton azután sem ingott meg, amikor – állítólag két héttel a forgatás befejezése után – valaki elárulta neki, hogy sok filmes és filmrajongó hisz ebben a babonában. Szerinte az ő filmje más. A Rampage-ben a játékosok a mutáns lényeket irányították, és az elpusztított városok (a filmben: Chicago) és házak után járt a pont; a játékosok nem azonosultak egy-egy főhőssel, aki azután a filmvászonra visszatérve csalódást okozhatott, nála viszont van saját, izgalmas sztori.
És egy bizonyíték máris van rá, hogy az átok nem fog Peytonon: a Warner Bros. máris leszerződtette a következő, nagy költségvetésű látványfilmje elkészítésére: ebben a bolygók gyarmatosítása során egy fiatal űrhajósnő magára marad egy ellenséges bolygón. Talán még óriásgorillával is találkozik…

Bad Boys for Life

Mégis lesz Bad Boys 3.? Nagyon úgy néz ki! Az biztos, hogy nemcsak a gyártó stúdió, hanem a két, két alkalommal is felejthetetlen zsarupárost alakító Will Smith és Martin Lawrence is készen áll a közös munkára. Sőt, állítólag a forgatókönyv is megszületett, és minden résztvevő elégedett vele, mert úgy érzi, a folytatás méltó lesz az eddigiekhez. Márpedig ez nem kis teljesítmény, mert a Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk és Bad Boys – Már megint a rosszfiúk évtizedekre meghatározta a dögös film mértékegységét.
Az első két részt a tehetsége teljében lévő Michael Bay rendezte, és a miami rendőrök összesen, csak Amerikában több mint 400 millió dollár bevételt termeltek. A Sony most megtalálta az tökéletesnek tűnő rendezőt a projekthez: Adil El Arbi és Bilall Fallah Marokkóban született, és Belgiumban végzett filmes iskolát. Több játékfilmet készítettek már együtt, és a HBO számára rendezték a Fehér hó című sorozat néhány epizódját. Ráadásul a Beverly Hills-i zsaru folytatóiként is felmerült a nevük. Viszonylag tehát kezdők, de teli vannak energiával és bizonyításvággyal: épp, mint valaha Michael Bay

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *