3

Fantasy-és képregényfilmek 2016-ban

deadpoolKépregényfilmek tekintetében a jövő év különleges izgalmakat tartogat. Hiszen végre összecsap a Marvel és DC, kiderül, hogy a utóbbi meg tudja-e vetni a lábát a piacon.  Egyúttal a Fox stúdiónál is ráerősítenek a mutánsfaktorra, hiszen jön a Deadpool és Gambit is. Ha pedig a fantasy területre téved szemünk talán akad néhány ígéretes projekt.

Hatalmas várakozás övezi a Warcraft filmet, Duncan Jones rendező próbálja kielégíteni a játék rajongóinak vágyait és a fantasy alkotások kedvelőit. Azeroth a háború szélére sodródik, ugyanis az orkok új területek után kutatnak, ahol le tudnak telepedni. A Sötét Portálon át áramlanak az emberek által birtokolt helyekre. Andiun Lothar, az emberek vezére, illetve Durotan, az orkok vezetője megpróbálnak megoldást találni, de vannak, akik mindenáron csatázni akarnak.

warcraftposter

Már a Wolverine filmnél felvetődött a Deadpool spin off gondolata, de a stúdió valahogy nem bízott benne, hogy a karakter egymagában sikerre tudna vinni egy produkciót. Miután a tesztfelvétel kiszivárgott a netre és a rajongók odavoltak érte, a fejesek úgy döntöttek, hogy mégis adnak esélyt a a szájmenéses zsoldosnak. Ryan Reynolds szórhatja a poénokat és belebújhatott a piros kosztümbe. Tim Miller effektmester dirigált a forgatáson, Gina Carano is kioszthat majd kemény maflást.

deadpoolposter

Bryan Singer irányíthatta az X-Men: Apocalpyse munkálatait. A civilizáció hajnala óta istenként imádták. Apokalipszis az első és egyben a legerősebb mutáns az X-Men univerzumban, rengeteg más mutáns képességét tudhatja magáénak. Halhatatlanná és legyőzhetetlenné vált. Több ezer év után tér magához és az új világ egyáltalán nem tetszik neki. Erős csapatot toboroz maga mellé, köztük az elcsüggedt Magneto-t, hogy kiírtsák az emberiséget és kialakítsák az új világrendet, ahol Apokalipszis uralkodna. A Föld jövője a tét. Raven, Professzor X és a fiatalokból álló X-Men életük legnagyobb ellenfelével kell felvennie a harcot, hogy megmentse az emberiséget a kipusztulástól.

xmenposzter

Az X-Men kedvelők jövőre szépen ki lesznek elégítve. Nem csak az X-Men folytatás és a Deadpool film érkezik, hanem októberben Gambit elkezdheti dobálni  telekinetikus energiával feltöltött kártyalapjait. Rupert Wyatt tartózkodott egy ideig a fedélzeten, de szeptemberben távozott. Helyére Doug Liman, A holnap határa (Edge of Tomorrow) direktora lépett. Nemrég fejezte be a Mena drogcsempész thrillert és máris fejest ugorhatott a mutánsfilm előkészületeibe. Channing Tatum formálhatja meg a címszereplőt, mellette Lea Seydoux domboríthat.

A II. világháborús eredettörténet után kaptunk egy politikai thriller-akciót. Amerika Kapitány sok nehézséggel megküzdött, leszámolt a Vörös Koponyával, a H.Y.D.RA.-val, űrlényekkel  és még Ultronnal is szembeszállt. Ezúttal viszont hősbarátaival kell összecsapnia. Az eredeti képregényben egy kissé zöldfülű brigád akciója félremegy és az eredmény sok-sok száz halott lesz. Emiatt kerülne előtérbe a hősregisztrációs törvény, amely az igazságosztókat nyilvántartásba venné. A regisztráció megosztja a hősöket, Tony Stark a törvény mellé áll, a Kapitány viszont ellene van.

Alex Proyas a Képlet (Knowing) óta nem készített filmet. Jövőre egy fantasy-vel érkezik, az Egyiptom istenei (Gods of Egypt) 140 millió dollárba került. Gerard Butler alakítja a könyörtelen istenséget, aki az egykori békés Egyiptomot a káoszba taszítja. Brenton Thwaites próbálja megmenteni az emberiséget, megpróbál szövetséget kötni Horus istennel. Elodie Yung lesz Hathor, Chadwick Boseman pedig Troth-ot formálja meg. Amerikában február 26-án mutatják be.

godsofeeee

Juan Antonio Bayona jövőre pedig egy kisebb költségvetésű fantasy-drámával érkezik. Patrick Ness 2011-ben megjelent regényét vihette vászonra, a szereposztás is tetszetős. Liam Neeson, Sigourney Weaver, Toby Kebell és Felicity Jones erősíti a produkciót. Lewis MacDougall játssza a fiatal Conort, aki eléggé szomorkás életet él, édesanyja is súlyos beteg, ráadásul osztálytársaival sem jön ki. A valóságból egy sötét, szörnyekkel teli fantáziavilágba csusszan át.  2016. október 14-én mutatják be az A Monster’s Call-t.

2014-ben David Ayer kapta a feladatot, hogy egy csapatba terelje a DC univerzum néhány negatív karakterét. Az utolsó műszak alkotójára bízták a szkriptet és a rendezői teendőket. Ayer elmondta, hogy úgy kell elképzelni a Suicide Squad-et, mint A piszkos tizenkettőt, csak éppen szupergonoszokkal. Will Smith, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Cara Delevingne erősíti a filmet, Jared Leto lesz Joker, aki a forgatáson is mindvégig a szerepben maradt.

suicidesquad

A DC nem követi a Marvel sémát. Inkább más utakon jár. Így a sötét lovag sem kap eredettörténetet, e helyett inkább már egy sokat látott és megélt Batmant fogunk kapni, e mellett Csodanő is tiszteletét teszi a Zack Snyder által készített megaköltségvetésű Batman Superman ellen (Batman v Superman) képregényfilmben. Bruce Wayne régóta nem öltötte fel a Batman jelmezt. De Superman feltűnésével aggódni kezd, hogy a földönkívüli isteni erővel bíró alak tetteit nem tudja irányítani. A gothami milliárdos ezért háborút indít az Acélember ellen, azonban egy új fenyegetés, ami veszélybe sodorja az emberiséget.

batman-v-superman-dawn-of-justice-logo

A Marvel újabb hőst mutat be, Doctor Strange-t, azaz a Föld legfőbb varázslóját Benedict Cumberbatch játszhatja. Scott Derrickson dirigálhatja le a filmet, Jon Spaihts forgatókönyvéből dolgozhat. Stephen Strange zseniális, de kissé arrogáns és nagyképű sebész. Egy eset után azonban képtelen megbízhatóan használni a kezét, de egy varázsló szárnyai alá veszi és kiokítja miképp tudja megvédeni a világot a gonosztól.

strange

A nagy sikerre való tekintettel újra megjelennek a harcművész teknőcök. Ezúttal Casey Jones is segítheti őket. És a segítség elkél, hiszen nem csak Zúzó és emberei jelentenek problémát, hanem Beboppal és Rocksteady-vel is meggyűlik a bajuk. Michael Bay állt a Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows produceri posztján.


Kellett várni rá, de az Universal csak összehozta a Hófehér és a Vadász (Snow White and the Huntsman) folytatását. A Vadász és a Jégkirálynő (The Huntsman Winter’s War) sztorija: Ravenna királynő csendben végignézte, ahogy testvérét, Freyát a királyság elárulta és ezért menekülőre fogta. Az ellenfél lefagyasztására képes Freya távoli, jeges kastélyában, hogy rettenthetetlen harcokosokat nevelt ki, akik haderejét erősítik. Köztük van Erik és Sara is, ők azonban megszegik parancsát, miszerint a szívnek keménynek kell maradnia. Amikor kiderül, hogy Ravenna elhunyt, megparancsolja, hogy hozzák el neki a mágikus tükröt. Majd arra is rájön, hogy miképp képes feltámasztani nővérét.

huntsmanposzter3

Roald Dahl gyerekkönyvéből Frank Marshall és Kathleen Kennedy próbált nagyobb költségvetésű filmet készíteni. 1991-ben a Paramountnál láttak hozzá a munkához, de eléggé lassan haladt a folyamat. Akkor lendült be igazán The BFG a szekér, amikor jogok 2011-ben a DreamWorks-höz kerültek, ahol Melissa Mathison dolgozhatott a szkripten. John Madden akarta levezényelni az alkotást, de inkább átengedte Steven Spielbergnek a terepet. A történet egy fiatal lányról szólt, akinek egy Óriás megmutatja világának csodáit és veszélyeit. Mark Rylance alakítja a barátságos, 24 láb magas, hatalmas fülekkel és remek szaglóérzékkel megáldott BGF-t. Ruby Barnhill játssza a 10 éves Sophie-t, aki eléggé megrémül, amikor az óriás barlangjába kerül, majd a nagy ijedelmet felváltja a kíváncsiság.

Az Alice Csodaországban (Alice in Wonderland) több, mint egy milliárd dollárt fialt a mozikban. Tim Burton fantasy-je miatt készül manapság minden klasszikus meséből élőszereplős verzió, amelyek általában szépen hoznak a konyhára, de akad, amelyik csúnyán elbukik. 2012 végén derült ki, hogy Linda Woolverton írja Burton filmjének a folytatását, a rendezői teendőket James Bobinra bízták. Alice ezúttal visszautazik a múltba, hogy megmentse a Kalapost. 2016. május 27-én mutatják be Amerikában, nálunk június 2-tól lesz látható.

alicefolytatas2

A Warner falai között készülődik a Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts & Where to Find Them). Eddie Redmayne formálhatja meg Salmandert, aki sokkal jobban érzi magát lények, mint emberek között. Tinda Goldsteint Katherine Waterston játssza, a hölgy az amerikai varázslókongresszusban dolgozik. Kijött a film szinopszisa: “Göthe Salmander különc magizoológus New Yorkba érkezik (nem fogjuk felfedni, hogy mi célból) a megbízható, kissé viharvert bőröndjével. Ez a bőrönd egyik azoknak a mágikus tárgyaknak, amely belül sokkal, sokkal, sokkal nagyobb. Így lehetővé válik, hogy ritka és egyben veszélyeztetett varázslatos lények egész sora lakozzon benne, ezeket Göthe világkörüli útja során gyűjtötte össze. Muglik (No-Majnak hívják itt őket) elől bujkáló amerikai varázslóközösségre bukkan. Itt az Egyesült Királysághoz képest (emlékszik valaki a Salemben lezajlott perekre?), sokkal jobban aggódnak, hogy az emberek leleplezik őket. A Legendás állatok arról szól, hogy mi történik, ha egy kivételes tehetségű angol varázsló a varázslófóbiás Amerikába érkezik és az általa összegyűjtött lények – amelyek között akad néhány egészen veszélyes is – kijutnak a bőröndből.”

legendas

Tim Burton irányításával zajlottak a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) adaptáció munkálatai. Asa Butterfield lesz a 16 éves Jacob, a srác egy családi tragédia után rejtélyes szigetre bukkan. Ezen a helyen található a Vándorsólyom kisasszony elhagyatott háza, ahol egykoron különleges árvák laktak. Eva Green, Samuel L. Jackson, Judi Dench és Kim Dickens nevei olvashatóak a stáblistán.

vandorsolyom

Dráma-fantasyként jellemzik a Natalie Portman főszereplésével készült Planetarium-ot. A francia filmben Portman és Lily Rose Depp egy testvérpárt fognak alakítani, akik képesek a szellemekkel kapcsolatba lépni. Párizsi előadásuk alatt összefutnak egy francia producerrel.

3 komment

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *