6

Tini Nindzsa Teknőcök (Teenage Ninja Mutant Turtles)

nindzsatekik

Tini nindzsa harci teknőc, tini nindzsa harci teknőc… szólt a 90-es években a rajzfilmsorozat intrójában. Úgy rémlik, hogy a New York csatornáiban éldegélő, pizzakedvelő mutáns harcművészek Kandi Lapok hasábjain mutatkoztak be, mielőtt az MTV1-en vetíteni kezdte volna vasárnap kora reggel. A karakterek népszerűsége nem csökkent, legalábbis a Nickelodeon csatorna tett róla, hogy a rajongók és a fiatalabb korosztály rendszeresen láthassa kalandjaikat.

Michael Bay és a Nickelodeon név feltűnésével egyértelműen tisztázódik, hogy a felnőttebek nem fogják remegve szorítani a szék karfáját, hogy szegény Szecska mester és tanítványai képesek-e állni a sarat a felturbózott páncélzatú Zúzó ellen. Egyértelművé válik, hogy hagyni kell, hogy a gyermeki énünk előtérbe tolakodjon, hiszen ahogyan a címben is szerepel itt bizony tinik szállnak szembe a ravasz és kegyetlen terveket szövögető Klánvezérrel. Egyes megmozdulásuk, szövegeik és hozzáállásuk láttán vagy hallatán egyetlen szó juthat eszünkbe: gyerekes.

A Transformers alkotója mintha ki akarná engesztelni Megan Foxot, amiért kihagyta az Alakváltók küzdelmének utolsó két felvonásából. Ugyanis a filmben nem is igazán Szecska mester tanítványai állnak a középpontban, hanem a Fox által megformált April O’Neil riporternő. Sok időt kell várni rá, míg Michelangeloékat végre életnagyságban láthatjuk, viszont ezt követően sem szorul háttérbe a tűzről pattant hölgy. Nem igazán kellett megerőltetnie magát a színésznőnek, legtöbbször izgatottan szuszog, mint egy pornósztár.

Örvendetes, hogy nem traktálnak minket hosszú eredettörténettel. Akad jó néhány ismert figura, akikről mindenki tudja, hogy miképp váltak azzá, akik. A Pókember rebootban sem kellett volna hosszan taglalni, hogy Peter Parker hogyan találkozik az apró hálószövővel és közismert, hogy Steve Rogers is csak egy nyeszlett alak volt a szuperkatona szérum belövése előtt. Jelen esetben a teknőcök már aktív igazságosztóként tevékenykednek városszerte, de azért jut arra idő, hogy Szecska röviden elregélje, hogy mi történt régen.

Nem maradhatnak el a harcok sem, beveti magát a méteres patkánymester, Zúzó is odacsap, illetve a tini nindzsák is megmutatják mit tanultak a csatornarendszerben két pizza befalása közben. Jonathan Liebesman lendületes és látványos küzdelmeket mutat be, kamerája nem kap rángógörcsöt, amikor akcióra kerül sor, minden kivehető és élvezhető. A havas tájon zajló üldözés pedig lehengerlő lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Valljuk be, a film nem lesz a kritikusok kedvence, hiszen a (fingásmentes) tinihumor , az ezerszer bemutatott városmegmentő történet és a jellemfejlődés sem túl erős. Ezért is kell elővenni a gyermeki énünket, pláne, hogy ugye itt hatalmas beszélő teknőcök ugrálnak, ráadásul még nindzsák is. Csak ne April lett volna a főszereplő…Gyermeki énem 70 %-ot oszt ki.

imdb: 6,4
rottentomatoes: 20 %

Büdzsé: 120 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 150 millió dollár
Eddigi összbevétel: 244 millió dollár

6 komment

  1. Remekül meg van csinálva, elégedett vagyok vele. Remélem a folytatásban nem csak a teknőcök és Szecska lesznek majd az egyetlen mutánsok, hanem felbukkan majd Bibop és Rocksteady. Sőt mondok jobbat, remélem hogy felbukkan Krang!

    Szerintem a készítők meg tudnák oldani hogy Zúzó neve Uruku Saki legyen (mert nem derült ki a valódi neve a filmben), és hogy földönkívüli akit Krang küldött a földre (mert az eredete sem derült ki teljesen, és szerintem a páncélja nélkül is emberfeletti ereje volt), és akkor eljöhetne Krang, hogy leigázza a Földet. Remélem így lesz!

  2. Jó volt, jó volt, vicces volt de még lehettek volna benne több poénok is. Hiányérzetem maradt valamiért pedig alapvetően tetszett. Fox viszont pozitív csalódás volt. Több Michelangelot 😀

  3. Nekem is abszolút kellemes csalódás volt a sok negatív kritika után.

    Anno a The Expendables 2 itteni (Anglia) premierjén mondta Scott Adkins, hogy “Ez a film nem a kritikusoknak készült”…hát ez sem. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *