25

A holnap határa (Edge of Tomorrow)

holnaphatara

A kritikusok mindig örülnek, ha Tom Cruise filmről kell értekezniük, hiszen egymással versengve vesézik ki, döngölik földbe a színész alakítását. Csinálhat bármit, játszhat bármilyen jól, soha nem lesz olyan pillanat, amikor egyöntetűen dicsérnék. Még ha egyet is értünk azzal, hogy limitált színész eszköztárral bír, azt mindenképp el kell ismerni, hogy ügyesen válogat a kínálkozó lehetőséget közül és mérhetetlenül nagy csalódást ritkán okoz. Legalábbis az átlag néző – aki nem tartja nyálgépnek és nem utálja zsigerből – alapjában véve elégedett lehet filmjeivel, az már más lapra tartozik, hogy manapság már nem vonz tömegeket, ha arcát kiteszik egy plakátra. Mostanság a sci-fi-vel próbálkozik, a Feledés ugyan egy szórakoztató film volt, bár valamennyire zavaró lehetett, hogy rengeteg kölcsönzött ötletből született. A holnap határa sem éppen eredeti elgondolás alapján készült, Szakurazaka Hirosi művét vették alapul és talán néhány dolog ismerős lehet, de végre egy látványfilm, ami nem csupán úgy próbál jó lenni, hogy az effektekkel akar takarózni.

Ismerősen csenghet az alapsztori, miszerint a Földet lerohanják az űrlények, de csak egy legény van a gáton, aki megmentheti az emberiséget. Bill Cage (Cruise) őrnagy nem hőstípus, csatát közelről még nem látott. Ő a hadsereg marketinggépezetének a tagja, neki szólnak, ha nyilatkozni kell vagy a mikrofonok elé kell lépni és válaszolni kell a riporterek kérésére. Mégis úgy adódik, hogy a frontvonalon találja magát, tapasztalatlanságának hála pár perc múlva meghal… majd a csata előtt pár órával újra feltámad. Megint elhalálozik és újra meghal. De minden alkalommal tapasztaltabb, ügyesebb, harcedzettebbé válik és a közvélemény által jól ismert kőkemény katonacsajt is az oldalán tudhat, Rita Vrataski (Emily Blunt) méretes „pallossal” esik neki az ellennek.

Nem tobzódunk az időhurok-témájú filmekben. Jobban belegondolva jobb is ez így. Nem kell túlerőltetni, más részről akármennyire is nagy lehetőségek rejlenek benne, Hollywood képes lenne csúnyán elrontani. Bill Murray az Idétlen időkig klasszikusban éli át ugyanazt a napot, minden lehetőséget kipróbál, majd a végtelenül cinikus és utálatos riportert, majd lassan-lassan jobb ember válik belőle. Cruise is egy némileg öntelt, kissé beképzelt PR tiszt, aki még botor módon meg is zsarolja felettesét. Ám hiába önhitt, szarvát gyorsan letörik. Míg többek között Murray zongoravirtuóz és úgymond emberbarát lesz, addig Cruise edzettebbé válik. Ha megsérül kiképzés során, Rita egyszerűen fejbe lövi… hiszen holnap újrakezdhet mindent.

edgeoftomorrow

És valahol ez a szépsége a helyzetnek. Számos elgondolást ki lehet próbálni és ha megbizonyosodik, hogy nem működik, akkor jöhet a következő terv. Lépéseket számolva lehet előrébb jutni a terepen vagy egy épületben. Érdekes és szórakoztató, ahogy egyes szituációkban Cruise máshogyan viselkedik. Szemlélete is többször változik a játékidő során: Egyszer lelkesen, máskor „teszek mindenre, megoldom magam” áll hozzá az újabb naphoz. Egy idegen invázió és leginkább a többszörös halál szinte azért kiált, hogy vegyék komolyabbra a hangulatot. Ám Doug Liman és a forgatókönyv nem nélkülözi a humort, még néhány halált is sikerült viccesebben megoldani. Ezen felül abszolút szórakoztató módon tálalja az „Élni, halni, újra” mottót, olykor kimarad, hogy több tucat alkalommal járhattak az adott helyszínen hőseink, csak az x+1-dik helyzetet mutatják.

Rég elmúlt az az idő, amikor eltátottuk a szánkat, ha felröppent a kamera a magasba és egy hatalmas hajóhadat vagy rohamozó sereget (pl. Csillagközi invázió) mutatott. A látvány ma már nem elég és úgymond az a minimum, hogy jó legyen egy efféle produkciónál. És a többi? Tempó? Lendületes. Akció? Remek. Időhurok lehetőségek? Kihasználják, ahogy csak tudják. Cruise-hoz passzol a szerep, Emily Blunt tökéletesen illik mellé és talpig beöltözve is képes szexi lenni. A szerep megkívánta, hogy felszedjen némi izmot, Gal Gadot kitűzhetné maga elé az edzőterembe. És ami az egészben a legszebb, hogy az alkotók nem akarják úgy beállítani magukat, mint akik most találták fel a spanyolviaszt. Egyszerűen csak egy bitang jó popcornfilmet akartak a tervezőasztalon megalkotni. Sikerült, méghozzá úgy, hogy a logikai buktatókon sem akadunk fenn, hanem könnyedén átlendülünk rajta. A nyár eddigi legjobbja, és nem hiszem, hogy akcióban vagy sci-fiben bármi felülmúlja a következő 3 hónapban. 90 %

imdb:  8,1
rottentomatoes: 90 %

Büdzsé: 178 millió dollár

25 komment

 1. Tom Cruise jól választott tavaly is, az Oblivion nekem tetszett.
  Ez a film is el lett találva. Nem érdekel, hogy kissé lopott az ötlet, jól kihasználták, ahogy Koimbra is írja.
  Akció, pipa, zene, pipa, történet, pipa, humor, pipa, én- nem voltam pipa. 😀 Mindent megkaptam amit lehetett. Nagy taps a készítőknek így távolról is! 🙂

 2. 3D-ről van valakinek tapasztalata, mert nem vagyok oda a papírlap emberekért, de IMAX-ben csak abban adják, és úgy tűnik megérné ott megnézni.

  • Én IMAX 3D-ben láttam és magát a 3D-t szerintem annyira nem használták ki, de nem is egy Titánok harca szintű volt, szóval csak az IMAX-hatásért megéri 😀

  • A 3D egy nagy parasztvakítás. Szerintem az utóbbi időben egyedül a Gravitációnál tudott érvényesülni, egyébként csak azt érik el vele, hogy a film végén rettentően fáradt lesz a szemem.

 3. Szerintem is teljesen jó volt. Végig lekötött. Tom Cruise egyébként meg kifejezetten jól szokott szerepeket választani. Lehet, hogy limitált az eszköztár. De amilyen karaktereket játszik, azokat teljesen jól hozza.

 4. Mondjuk ezt az időhurkos dolgot megmagyarázhatták volna rendesen.
  Most akkor minden alfa tudott időutazni? Hát jó, ha eltekintünk attól, hogy így egy legyőzhetetlen sereget kapunk, de az omega ugye erre nem volt képes?
  Spoiler: és a végén tulajdonképpen az történt, hogy legyakták az omegát, Cruise-t a tábornok elküldte a frontra, aki már nem ellenkezett és csak simán, őrnagyi rangban besétált a katonákhoz? Majd kimentek a frontra és könnyedén levertek mindent?

  • SPOILER!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!! SPOILER!!!!!!!!

   Nem-nem, Tom Cruise karaktere akkor jött meg a helikopterrel, mielőtt a tábornok el tudott volna vele beszélgetni a frontról. Mivel azonban repülése közben már jött a hír, hogy valamiért a mimicek leálltak és ellenállás nélkül nyomulnak előre a földi erők, így a másnap esedékes végső csata teljesen fölöslegessé vált, a tábornok már el sem beszélgetett Tom Cruise-zal.
   Az alfáknak a kisebb dronok jutottak, azokat tudták irányítani. Az alfák pedig ugyanúgy az omega irányítása alatt álltak, az omega az agy. Az omega hamis víziókat küldött a hollétéről, a többiek csak a végrehajtói voltak. Az omega állította vissza az időt, a napot, nem az alfák. A végén ráfolyt Tom Cruise-ra a az omega vére, és annyi. Többet ugrott vissza mint addig. Szerintem, én így fogtam fel. Aztán gondolom jól kivérezteti magát. 😀

 5. Ajánlom mindenkinek! Jó sztori, alakítás, látvány, akció, és nem utolsó sorban a poénok is ütnek! Fasza!

 6. Tegnap megnéztem én is. Sajnos eléggé nagy csalódás lett, ennél sokkal többet vártam. Az Oblivion körökkel veri ezt a filmet. Az utolsó 20-25 perc minősíthetetlen hollywoodi hülyeség lett, tönkre vágott mindent, amit a film addig felépített.

  A film első órája jól volt felépítve. Bár az Időtlen idők sokkal jobban oldotta meg ezt a hurok dolgot, de végül is, itt is voltak ötletes dolgok. Az is pozitív, hogy egy gyáva balfasz vált egyre inkább hőssé. Na de miről is szólt ez a szakasz? Az hogy kínkeserves lassúsággal, hihetetlenül erőlködve tudtak csak, lépésről-lépésre előre lépni. Ez így hiteles is volt.

  Innentől SPOILER:

  Erre mit csinálnak az utolsó fél órára? Elveszik Cruise képességét! És onnantól kezdve varázsütésre, minden sikerül elsőre is! Előtte még az se sikerült elsőre, hogy Cruise egy teherautó alatt átguruljon, itt meg már simán átverekszik magukat, a központ agy teljes védelmén. Ami persze hollywoodi , módi szerint el van cseszve, mert mi a francnak is kéne nagyobb védelem a főmufti köré közvetlenül? Főleg mikor látja a főmufti, hogy, már vagy fél órája ott szerencsétlenkednek a közelben Cruise-ék? Meg ilyenek, hogy az idegenek lelövik a támadó helit, de utána azért hagyják őket ott nyugton vagy fél óráig, hogy összeszedjék magukat, csak mikor már beindítják a gépet, akkor kezdik el újra támadni őket. Hiteltelen hülyeség az egész a korábbiak után, amikor ezredjére sikerült csak átverekedni magukat a csatamezőn.
  És akkor ott a befejezés. A szirupos 100%.os pozitív befejezést hagyjuk is. De, ami megmagyarázhatatlan, az az, hogy Cruise próbálkozhatott vagy ezerszer, de bezzeg a főellenséget, AKIT ÖSSZESEN EGY ALFA VÉD KÖZVETLENÜL, aki elvileg uralja az időt, elég egyszer kinyírni, meg van mentve minden kapásból. És ennyi. WTF??? És ne magyarázzátok azt, hogy ha meghalt akkor már nincs időutazás, mert Cruise ezek után is visszautazott!
  Áhh, hagyjuk is a francba az egészet. Ennél több logikai hülyeséget csak a Promethetusban és az Episode I-ban találni.

  • Engem az elején beszippantott, így szerintem a logikai buktatókon könnyen túl lehet lendülni. Nekem pl. az X-Men új része volt az, ahol problémáim voltak.

   Na de akkor spoiler:
   Cruise az elején még egy kis puhapöcs, de kismillió alkalommal harap fűbe és folyamatosan fejlődik, edzettebb, ügyesebb, jobb katona lesz belőle. Így a végén könnyedén le tud számolni a kis egységgel néhány tucatnyi alient.
   Hol vannak a többiek? Ők épp pár száz km-rel odébb várakoznak. Ráadásul a főgerda arca is nagy lehet (ha lehet így fogalmazni), hiszen nem ez az első bolygófoglalása és az emberek nem is figyelnek rá. Az Alfa akár lehetett volna öngyilkos is (de erre nem volt utalás, hogy megtehetnék-e ezt), de ugye ha kinyírják, akkor visszamegy az időben, aztán Cruise-éknak vége. És ha Cruise képessége megmarad, kinyírják az Alfát, akkor abból nem hiszen, hogy jól kitudtak volna jönni az írók és a filmnek sem tett volna jót. Az Alfa azt hitte, hogy nyert, sőt, egy pillanatra mindeni azt hihette, hiszen jól átdöfte Cruise-t, csak pár másodperccel később derült ki, hogy hoppá, ez bizony el lett cseszve.
   Be lehetett volna ott fejezni, hogy Cruise meghal, de hát ez Hollywood és végső soron nem cseszték el számomra az összképet.

 7. Beszippantani engem is beszippantott nagyjából, csak utána bicsaklott az egész egyet, és esett szétfele az egész.

  Spoiler

  Könyörgöm ők maguk mármint Cruise-ék mondják el, hogy a központi agy egy idő után megérzi őket, és keresni kezdi őket. Onnantól, hogy megjelentek a csali helyszínén, már tudja is 100%-osan, hogy vadásznak rá.
  De egyébként sincs semmilyen logika, ami azt diktálná, hogy az idegenek miért nem védik kőkeményen a központi agyat. Vannak is ott a közelben több százam minimum. De persze pont az agy mellé ugyan minek belőlük??? Erre csak egyetlen magyarázat van: átgondolatlan, hanyag, nemtörődöm forgatókönyvírás. Ja és Cruise-ék lehetnek akármilyen szuperül kiképzett harcosok, nem érnek semmit a túlerő ellen. Addig a bizonyos pontig kizárólag azért haladnak előre, mert addig próbálgatnak mint, míg tudnak minden reakciót előre. Ezt kiveszed kapásból el kéne, hogy rontsák. Mint a való életben.

  A egész időutazós védelemnek az a lényege, hogy amint gáz van, meg kel halni, vagy valahogy máshogy ugrani. Eleve milyen baromság már, hogy akkor ugrik valaki, ha meghal, Cruise esetében ez még okés lehet, nála ez csak mellékhatás. Na de az idegeneknél működnie kéne simán magától is. Az idegeneknek ebben mesternek kéne lennie. A gáz legkisebb jelére ugorniuk kéne vissza, és kész. És persze a főagy is tud ugrani, hisz pont az ő vére miatt ugrik utoljára Cruise. Emellett eleve hülyeség az egész, hogy ki kell nyírni az agyat, hisz csak ugyanaz történik vele, mint Cruise-al, ha meghal. Nem is lehet ez ellen harcolni, csak ha valaki ugyanezt tudja. Ezért hiba volt elvenni Cruise képességét a vége előtt, az egyetlen dolgot, amivel szembe tudtak szállni ezzel. A filmnek arról kellett volna szólnia, hogy kitalálnak valamit, amivel elveszik az idegenektől az ugrási képességet. Azzal, hogy egyszerűen kinyírják, NEM ÉRNEK EL SEMMIT.
  Lehet ezt magyarázni keresztbe-hosszába. Ez se lett normálisan átgondolva, vagy direkt le is szarták, hisz ma csak annyit vár el az egyszeri néző, hogy jó látványos legyen az egész. Szépen rá lett szoktatva mindenki erre a “kikapcsolt agyú” szórakozásra. Úgy vannak ezzel, jó ezeknek már így is. Ennyi.

  • Spoiler:
   De miért kellett volna, hogy tartson Cruise-éktól az omega? Sokkal nagyobb agynak képzelhette magát.És ő bizonyára nem volt képes az időutazásra, csak az alárendeltjei az alfák, akik szintén nem tudtak csak úgy pikk-pakk időtutazni. Pár tucatnyi emberét maga mellett tartotta az omega, a serege meg éppen mással volt elfoglalva. Bizakodhatott is, hiszen tisztában volt vele, hogy úgysem fog tudni Cruise egy teljes sereget odacsődíteni.
   Tehát ugrani csak az alfa tudott. Nem igazán lehet tudni, hogy nála ez hogyan működik, illetve arra sem kaptunk magyarázatot, hogy öngyilkosság esetén is működik-e nála. De ahogy írtam is, az utolsó alfának nem is kellett az utolsó pillanatokban megölnie magát, hisz úgy tűnt, hogy győzött. Majd az omega és az alfa vére bekerült Cruise szervezetébe.
   Tehát röviden én úgy látom, hogy
   – az omega nem tud ugrani
   – serege az invázióra készül
   – az alfa úgy gondolta, hogy felesleges az időugrás

   Szerintem rendben volt.

   • Az omega tud ugrani, mert az ő vérének köszönhetően utazik Cruise utoljára. Ha nem akarnak szirupos befejezést, akkor még nagyjából el is lehetne fogadni a dolgot, hogy meghal az agy és vége van. Egyébként már csak azért is tud utazni az agy, mert valójában egyetlen organizmus az egész (ezt el is mondják), mind ki is purcan egyből, mikor meghal az agy. Valójában ő irányít mindenkit. Ez is milyen kényelmes. Meg amúgy is irtózat baromság lenne az idegenek részéről, ha pont őt nem tennék képessé az utazásra, úgy mellesleg. De még emellett is kéne hogy legyen körülötte vagy tíz alfa minimum, hogy védjék, ENNÉL NINCS FONTOSABB. Ha erre nem figyel, akkor nem agy hanem agyatlan. Egyszerűen ki kellett volna csak gondolnia valamit az íróknak, hogy eltávolítsák valahogy ezeket az őröket és kész. Meg kellett volna egyszerűen valami kütyü, ami elveszi az agy ugrási képességét a végén, és meg vagyunk. Ennyi az egész. Csak nem gondolják át logikusan a sztorikat manapság, és ez csak a szokásos hollywoodi baromság a forgatókönyvírók részéről, hogy pont a kulcsfigura körül nincs semmilyen védelem. Ezt rengeteg filmben eljátsszák.

    Amúgy ez most jutott eszembe. Ha az omegának nincs semmi köze az alfák ugrásához, azok meg akkor ugranak, mikor meghalnak. Na akkor közlöm, hogy az omega halálakor AZ ÖSSZES ALFA MEGHALT EGYSZERRE!! Vagyis mind faszán ugrott is vissza. Vagyis kellett volna ugye. Az idegeneket sehogy máshogy nem lehetett legyőzni, csak ha elveszik az ugrási képességet. Ez az egy megoldás van.

    Egyébként fölösleges vitatkozni ezen egy ponton túl. Tök mindegy is, hogy mi miatt tudnak ugrani, ez úgyis csak egy eszköz, ami köré felépítették a sztorit. A probléma, hogy saját maguknak mondanak ellent többször is. Vagy egyszerűen csak hülyeség, hanyagság ebben a formában.
    Lehet James Cameront szeretni/nem szeretni, de ő mindig ügyel, hogy ilyen logikai ellentmondások ne legyenek a filmjeiben. Én ezért szeretem a filmjeit, mert nem lehet ízekre szedni őket, átgondolja rendesen a dolgokat. Kivéve persze a Titanicban Leo halálát. 😀

  • Miért csak annyi idegen volt az omega körül? Hát most nézd, amikor Cruise eljutott arra a helyszínre, ahol sejtette, hogy ott lesz az omega mennyi lény volt? Kettő? Vagy nézzük csak a helikopteres résznél mennyi űrlény volt. A pajtában (vagy hol) szintén egy idegen volt, mégsem intézték el.
   Emlékeim szerint arról nem volt szó, hogy az omega is tudnak időutazni. Ez csak az alfák képessége volt.
   És hogy hol volt? Ezt csakis Cage tudta, nem is nagyon aggódott ezen, hiszen úgy volt vele, hogy nem nagy baj nem lehet, odaállít egy-két ember, azokat meg leverik csatlósai.
   És hogy miért nem ugrabugráltak az időben az alfák? Szerintem abszolút marhaságnak tűnt volna, hogy Jéé, jönnek az emberek, legyünk már öngyilkosok, így tudjuk, hogy jönnek és korábban ki tudnának nyírni őket, nem? Szerintem nagyszerűen lett felépítve a film.

 8. Még valami: Ha csak annyi kellett ahhoz, hogy egy ember megszerezze az ugrási képességet, hogy egy alfa az arcukba robbanjon, akkor Cruise-ék simán előállíthattak volna egy hadsereget is akár, akik képesek az ugrásra. Egyszerűen csak keresni kell egy alfát a csatamezőn mondjuk, és valaki egy kibiztosított gránáttal odarohan és meg is vagyunk. Mivel Cruise tud ugrani, ezt akárhányszor el tudják próbálni, így tutira sikerülne “jól robbanni” előbb-utóbb. Aztán jöhet a következő ember.

  Minden esetre az megállapítható, hogy tényleg rosszat tesz az, ha elkezdünk gondolkodni a a legtöbb filmen. 😀

  • Vagy még jobb: Egyszerűen csak keresniük kell egy alfát valahol. Elfogják, (valószínűleg nem is kell élve), és a vérét felhasználják egy rakás embernél. Lehetősépgük próbálkozni van egymillió. És meg is vagyunk. 😀

 9. Pótoltam, hát nem voltam elájulva tőle. Kb. a Feledés szintjén mozog minőségben és megvalósításban: jó alapötlet, jó hangulatteremtés, lopott ötletek sokasága, Cruise is tűrhető, de a végére szétesik az egész film.

 10. Rég láttam ennyire sokrétű és kiegyensúlyozott “popcorn” filmet, jóformán semmi se öncélú, minden az “utazást” szolgálta.
  Eközben akár a középpont definíciója is lehetne, mert annyi irányba el lehetne tolni, annyi képpen lehetne árnyalni, stílus(oka)ra rámenni, azokat kihangsúlyozni, de hisz azokat a filmeket már láttuk, pl. egy Alien, Csillagközi invázió, vagy Ryan Közlegény, Full Metal Jacket és sorolhatnám, egyszóval sok felé kitekint, ajtókat nyitogat, mégha csak résnyire is.

  Számomra csak egy valami hiányzott a tökélyhez, bár nem vészesen, az pedig a véres valóság (egy kis plusz R kategória), csak megvillantva, nem túlhangsúlyozva, ahogy azt más elemeknél is tette a film. Cruise első halálához hasonlókat kellett volna még látnunk elszórva, mástól, a háttérben. Tudom volt lángoló ember stb., de összezúzott, széttépett stb. ember nem igen volt, a legtöbbjük csak pikk-pakk eltűnt, utalást a szörnyűségre max. a hangok adtak.
  Akár még Blunt esetében is befért volna egy, de csak egy merészebb, mert Cruise tuti latta őt olyan szitukban, ami eléggé megviselhette, főleg miután ki tudja mi óta ismerte már.
  (
  gondolom
  pici SPOILER
  ——-
  ez lett volna pl. a csűrös helikopteres rész, de az csak félig volt meg, előtte kellett volna nem sokkal egy megrázó képsor, ami tovább növelte volna a helikopteres Cruise monológ erejét.
  ——-
  SPOILER vége
  )

  Ami az idő részét érinti:
  Hosszú SPOILER
  ———–

  Inkább idő manipuláció, nem idő utazás. Kicsit,mint az új X-MEN esetén.
  A lények egy, komplex rendszert alkottak, abban működtek. Időt manipulálni nem az alfák tudtak, hanem, valószínűleg az omega, pontosabban együtt a rendszerük. Az alfák halála -akikből egyébként rettentően kevés volt- egyfajta reflexet váltott ki a rendszerben, mint pl. amikor megüti az orvos a térded, nem akaratlagos. És, szerintem tudatosan mindezt nem is tudja a rendszer -ezért is van kevés alfa, csak akkor ugorjon ha nagy a gebasz, meg mert a rendszeres újraindítással sose lenne vége az inváziónak, nem tudnának terjeszkedni-. Plusz, ahogy azt vki aeonflux blogján írta, attól mert mi tudunk térben mozogni, még nem tudunk kényünk szerint teleportálni, ezért a manipulációs képesség is korlátozott lehet, pl. az egy napos ugrás stb.

  Cruise a vér útján — ami inkább szimbolikus, mint sem hard-core sci-fi — része lett a rendszernek, és ő tudatosan, a saját halálával képes az ugrási reflexet kiváltani. Ezt eleinte az omega úgy érzékeli, hogy meghalt egy alfa, tiszta ügy, de mikor teljesen érthetetlen szituációkban indul újra, pl. a kiképzésen meghal, amikor még semmilyen csata sincs, akkor már gyanús a helyzet és keresni kezdi a kapcsolaton keresztül és víziókkal manipulálja.

  A végén előbb hal meg az omega (kivérzik ha úgy tetszik, elveszti a képességét), mint bmelyik alfa, ezért már mit sem ér az alfa reflex, nem lesz idő manipuláció. Az omega vérétől Cruise a végső halála előtt képes lesz újra ugrani, omega szerű lesz belőle, de ő egy külön, egész organizmus, akár csak a lények alfástul, omegástul, tehát önmagától képes lesz ugrani. És, mivel a végén a kiképzés napján és nem a csata napján hal meg, ezért a szokásos egy napos ugrással már a helikopterre kerül, nem pedig bilincsbe.

  A legvégét gyorsan akarták lezárni, egy utolsó csettintéssel a lényegi Cruise-Blunt kapcsolatra fókuszálva. Ezért került bele az egyébként nem túl okos robbanás az új múltba. Konzisztensen az immár ugrásra képtelen lényrendszer legyőzése lehetővé vált, lassan, taktikusan, életek árán.
  ———–
  SPOILER vége

  Jelenleg nem tudom Amerikában hogy áll anyagilag, de szégyen és gyalázat, hogy pl. egy TF4 lemossa ezt a gyöngyszemet. Az Oblivion után ez is örök kedvenc lesz, és remélem látunk még jó pár, hasonlóan jó sci-fi filmet Cruise-tól.

  u.i.: Blunt-ot is viheti nyugodtan magával :), ő is nagyon kellett ehhez a filmhez, egy Mila Kunis szintű személlyel nem működött volna az egész.

  • Sajnos Amerikában súlyos bukta. 178 millióba került és mostanság nyöszörögte át magát a 90 millión. A nemzetközi területek kihúzták a bajból, 340 milliónál jár. Legalább nem lesz igazán durva leégés. Sajnálom, hogy nem teljesített jobban, de talán majd DVD-n. Viszont így biztos, hogy nem rontják el az élményt egy folytatással. Blunt pedig valóban kiváló volt, megnéztem volna Fekete Özvegyként:)

   • Mondjuk lehet kilógott volna a többi figura közül mert ott komolyságnak nem sok nyoma volt, bár lehet elnyomták volne ez irányú színészi törekvéseit :).
    Valamelyik EoT interjúban azt nyilatkozta ez volt az első nagy filmje (?), és hogy meglepte mennyire szabadon kezelték és bevonták mindenbe, szóval lehet minden téren jobban járt(unk) ezzel a szereppel.
    A másik pedig, hogy mellette ment-e volna ez a film is, nem lett volna ütközés vagy hasonlók…

    Hát igen, az Oblivion és ez is önamágban egész és kerek (ami nálam külön jó pont), mint pl. a BR, de az előbbiknek így legalább biztos nem lesz “folytatása” legalábbis egy ideig, mivel anno a BR se volt anyagi siker, talán csak DVD-n ? 🙂

  • Logikus, amit irsz, de ott latom a logikai bukfencet a te megoldasodban, hogy
   – az Omeganak is vissza kell kerulnie egeszsegesen a multba, mint a tobbi ugrasra keptelen embernek.
   – emiatt nem kezdodhet ugy a mult, high ugrasra keptelen as Omega.
   – az Omega megolese lehet csak egyszerubb, tudva a jovot. Tehat csak a jovoben lehet olyan eredmeny, hogy az Omega halott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *