0

InterCom hírlevél

intercom

Papírvárosok – és egy kis égés (12)

0cd2A vörös szőnyegen főleg mosolyogni kell tudni. Meg hallgatni… kéne. A múlt szombaton Los Angelesben végre elkezdte mozis karrierjét a Csillagainkban a hiba írójának új könyvéből készült film, a Papírvárosok (Paper Towns, hazai bemutató: július 30.). A gálavetítésen jelen volt természetesen az író, John Green valamint a sztárok: Cara Delevingne, Nat Wolff és társaik: hiszen a film története szerint öt gimis srác indul el egy titokzatos, eltűnt lány nyomait kutatva.

A vidám és ünnepélyes hangulatba csak egy kis üröm vegyült. Az örökké pörgő nyelvű, nagyon jó hangulatban lévő író elárulta azt, amit a filmeseknek végig sikerült titokban tartaniuk: hogy ki az a sztár, aki egy rövid jelenetben felbukkan a filmben. És amit egyszer kimondtak, azt elég nehéz visszavonni.

– A benzinkutas jelenet a kedvencem, már a könyvben is azt imádtam a legjobban – kommentálta az esetet Jake Schreier rendező. – És amikor felmerült, hogy egy néhány mondatos szerepet elvállal ő… akinek a nevét nem árulom el, akkor azt gondoltam, ott lesz a legjobb helyen. A kamera csodásan ráközelít a pultra… és ott áll ő. Ha ekkora sztárja van az embernek, nem vághat csak úgy szimplán oda.

Amikor John Green rájött, mekkora hibát vétett, pirosabb lett, mint a szőnyeg, amin állt. Azt kérte az újságíróktól, ne írják meg, amit megtudtak: a lehető legtöbb nézőnek őrizzék meg a meglepetést.

IC Press

Fantasztikus tarkaság (12E)

A Fantasztikus négyes (Fantastic Four, hazai bemutató: augusztus 13.) sokféleképpen lesz fantasztikus – és ennek érdekében sokféle hagyományt bátran újraértelmez. Az egy tudományos baleset során különleges képességekre szert tevő csapat története nagyban támaszkodik az eredeti képregényekre, de ha kell, bátran el is távolodik tőle. A Storm család például igen vegyes: Dr. Stormot és fiát, Johnnyt, akiből később Fáklya lesz, fekete bőrű színész alakítja, míg Johnny testvérét, Sue-t a tejfölfehér bőrű Kate Mara. A forgatókönyv szerint ő Koszovóból származik, és Stormék örökbe fogadták.

– Szerintem, ilyen egy család a 21. században – állt ki döntése mellett Josh Trank rendező. – Az én családom is sokszínű. Amikor karácsonykor hazamegyek, az asztal körül feketék meg fehérek ülnek együtt a legnagyobb békességben. Ez így természetes. Természetes, hogy a filmben sem akartam másképp. És a képek tanúsága szerint Michael B. Jordan meg Kate Mara kiválóan játsszák a testvérpárt – fantasztikusak.

IC Press

Szegény színész Vakációzik (12E)

A Vakáció-ban (Vacation, hazai bemutató: augusztus 27.) minden megtörténik, ami egy autózva nyaraló négytagú családdal megtörténhet. Sőt, sokkal több. A kezelhetetlenül makrancos kocsiban utazó, kamionosok üldözte, szennyvízben strandoló, le- és felrobbanó, marhákkal autóversenyző, őrült zsarukkal huzakodó famíliát a néző végül egyszerre szereti és szánja. A Másnaposok lúzer fogorvosa, Ed Helms és Christina Applegate mindent elkövet ezért. De a családanyát játszó Applegate nemrég kiáltványt intézett jövendő nézőihez. Ne csak a karaktert, a színészt is sajnálják már egy kicsit!

– A néző biztosan azért szereti majd Griswoldékat, mert ennyi bajt csak egy filmben lehet kibírni viszonylag ép ésszel – nyilatkozta a színésznő. – De a moziban ülve, remélem, a színész is eszébe jut majd pár embernek. A filmbéli alakokkal végül is, csak egyszer történik meg minden. De egy színésznek legalább huszonhatszor kell végigcsinálni az összes borzalmat: kemény dolgokba rúgni, nagyot esni, fejjel lefelé lógni, egy húzásra egy liter sört meginni… és oké, a „Chris Hemsworth egy feszülős kis gatyában udvarol nekem” jelenetet is sokszor vettük fel – de hát ennyi vigasz csak jár!

IC Press

0chv

Igazából Útvesztő (16E)

A sok sztár között valószínűleg ő volt az Igazából szerelem igazi sztárja: a Liam Neeson kisfiát játszó, szerelmi bánat gyötörte cuki kissrácra biztosan mindenki emlékszik, aki valaha látta a klasszikus romantikus vígjátékot – vagyis az egész világ.

De a gyerekek felnőnek: Thomas Brodie Sangster immár 25 éves, és most nem aranyos csöppséget, hanem az életéért küzdő fiatalt játszik: ő is visszatér Az Útvesztő új részében, melynek Tűzpróba a címe (The Schorch Trials, hazai bemutató: szeptember 17.).

– Az Igazából szerelem volt az első nagyjátékfilmem, mindig büszke leszek rá – nyilatkozta a srác a San Diegó-i ComicConon. – Még az sem zavar, hogy bármilyen filmről van szó, gyorsan szóba kerül, hogy milyen aranyosan futottam a szerelmem után a repülőtéren.

Hugh Grant másod-unokatestvére jelenleg Los Angelesben lakik, régi motorokat újít fel, és nem haragszik a régi rajongóira.

– Remélhetőleg, nemsokára megállít majd valaki az utcán, és nem a gyerekkoromról, hanem Az Útvesztő-ről fog kérdezni. Az lesz a nagy nap!

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *