0

Sokat bukik a Disney a Holnapoliszon

tomorrowlandNem titok, hogy a Disney elbukott a Holnapolisszal (Tomorrowland). Brad Bird rendezése 180 millió dollárba került, ráadásul 150 millió dollár ment el marketingre. Ehhez képest a családi sci-fi eléggé visszafogottan indított és most éppen úgy tűnik, hogy hazai földön a 100 millió dollárt sem fogja tudni hozni, a nemzetközi színtéren szintén kifulladt. Eddig 170 millió dollárt szedett össze és nem túl sok az esélye, hogy a 200 millión átbandukoljon. A magányos lovas (The Lone Ranger) nem volt része a stúdiónak ekkora égésben. A THR forrásaira hivatkozva azt írja, hogy 120 és 140 millió dollár közé lőtte be a Disney a bukást.

Idén ez már a harmadik film, amelytől sokkal többet vártak. Elhasalt a Jupiter felemelkedése (Jupiter Ascending) és A hetedik fiú (Seventh Son), ezek eléggé rizikós vállalkozások voltak. Azonban a viszonylag alacsony költségből forgott Tökéletes hang 2 (Pitch Perfect 2) és A kém (Spy) elgondolkodtathatja a stúdiókat, hogy alacsonyabb büdzséből dolgozzanak, hiszen így is lehet franchise nyitódarabja a filmből.

„Ezért is készülnek inkább folytatások, előzmények és ezért láthatóak a mozikban folyamatosan ismert címek, mert a stúdiók attól tartanak, hogy az eredeti ötletből forgott művek  – mint pl a Holnapolisz és a Jupiter felemelkedése – elbuknak” – mondta Eric Handler elemző, aki felhívja arra a figyelmet, hogy idén azért elég jól megy a szekere a Disney-nek. Hiszen a Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) eddig 1,35 milliárdot hozott és nagyon valószínű, hogy a Hangya (Ant Man) sem teljesít rosszul, ráadásul az Agymanók (Inside Out), illetve a Star Wars következő része biztosan sokat fog kaszálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *