6

Röviden: Pompeji (Pompeii)

pompeii2Jó, ha előre tudjuk, hogy ki rendezte a filmet, mert általában egy név alapján be lehet azonosítani, hogy mégis mi várható. Így jó előre ki mertem jelenteni, hogy Paul W.S. Anderson akkor fog klasszikust készíteni, amikor Réz András leborul előttem. De Andersonnak nem kell emlékezeteset letenni az asztalra, hogy elszórakoztassa a népet, néha kiderül, hogy képes szórakoztató filmet kiadni kezek közül. Borítékolható volt, hogy a Pompeji is csak egy méregdrága kaland lesz, ahol kőkemény fickók küzdenek az aréna homokjában, míg ki nem tör a Vezúv. Hősünk egy gladiátor, aki már-már unottan csapkod jobbra-balra a küzdőtéren, nem akad ellenfele. Pompeji azonban némileg más számára, összebarátkozik egy hozzá hasonló marcona cirkuszi látványossággal és beleszeret egy gazdag család lányába, akinek a kezét egy római hadvezérnek ígérték. A harcok nem különösebben kiemelkedőek, a romantikus szál röhejes, amit megfejelnek egy rettentő gyenge befejezéssel. A színészek képtelenek élettel megtölteni egydimenziós karakterekeit. Kit Harrington több figyelmet fordított arra, hogy kocahasa legyen, Kiefer Sutherland pedig meg túl kiemelkedően alakítja a „Az lesz, amit én mondok és úgy, ahogy én akarom” gonosz rómait. 30 % -nál többet nem ér a film. Az idei nagyobb költségvetésű filmek döntő többsége valóban kukába való vagy tényleg illene lenne megfontolni a klasszikus beszólást: nézzél inkább művészfilmeket?

6 komment

 1. Én elvoltam vele. Igaz, nem is volt elvárásom a filmmel kapcsolatban.

  SPOILER!
  A befejezés azért engem meglepett, már olyan értelemben, hogy manapság minden happy end. A két fiatalt is kinyírni nem éppen mai bevett húzás.

  SPOILER vége.

  Vértelen kaszabolás volt az arénában, aláírom. Nem akarom annyira védeni a filmet, szerintem már ebben az évben is voltak nagyobb marhaságok, amitől többet vártam volna. Bár amennyibe került, azt tényleg nem értem, ennél sokkal kevesebből kellett volna kihozni. Hát sony, na. Szeretik szórni a pénzt hülyeségekre.

  Még egyszer biztos megnézem, pár év múlva. Olyan kosztümös-kikapcsolódós film.

 2. Annyian fikázták ezt a filmet, hogy minden rosszra fel voltam készülve.
  Ehhez képest kb. a film felénél azt vettem észre, hogy egész jól szórakozom. Nem ásítoztam, nem néztem percenként az órámat, (volt olyan mások által agyon istenítenített film aminél megtörtént. Most nem mondok címet mert nem hiányoznak a beszólogatások.) hanem elvoltam

  Az lehet, hogy Anderson sosem fog klasszikust rendezni, de szerintem nincs is ilyen célja. A Pompeii-jel sem akart Gladiátori magasságokat, csak egy szórakoztató kosztümös filmeket. Annak meg hellyel-közzel megfelelt.
  Ami mindenképp negatívum volt nálam, hogy ha már Róma meg gladiátorviadalok, akkor több vér lehetett volna. Szerintem látszott rajta hogy PG-13-as.

  A film végén a Havas Jon vs. Jack Bauer fight azért ütött. 🙂 A Vezúv meg badass-ebb volt mindenkinél.

  Szóval nem azt mondom, hogy majd rohanok a boltba megvenni DVD-n a filmet, de nekem mindenképpen kellemes csalódás volt. (Főleg, hogy zömmel olyan véleményeket hallottam, hogy nézhetetlen…stb…)

  • Szerintem a Spartacus sorozatban sokkal jobb viadalokat mutattak. Itt meg kb annyi volt, hogy csapdostak össze-vissza, az ellenfél meg belerohant a kardba. A trükkök sem voltak túlságosan kiemelkedőek.

 3. “Így jó előre ki mertem jelenteni, hogy Paul W.S. Anderson akkor fog klasszikust készíteni, amikor Réz András leborul előttem. ”

  A nap mondata!

 4. Babydoll miatt beültem rá én is anno, ő még mindig gyönyörű, a film látványos volt, egynek elment…valamiért haverral nagyon sokat nevettünk rajta :O 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *