0

Ari Folman animációs filmet Anne Frank naplójából

arifolmanAri Folman, a Libanoni keringő (Waltz With Bashir) és A futurológiai kongresszus (The Congress rendezője) megtalálta a megfelelő témát következő filmjéhez. A rendező ezúttal egy családorientált animációs produkciót fog készíteni Anne Frank életéből és naplójából. Az 1963-ban alapított Anne Frank Fonds Basel teljes hozzáférést biztosít a birtokukban lévő archívumokhoz.

„A Napló vászonra vitele fantasztikus lehetőség és egyben hatalmas kihívás. Nagyon is szükség van arra, hogy elkészítsük a filmet, ezáltal életben tudjuk tartani emlékét és megismertetjük Anne Franket az fiatalabb generációval.” – mondta Folman, aki 2014 telén vág bele a munkálatokba.

Anne Frank 1942. június 12. és 1944. augusztus elseje között vezetett naplót: kezdetben csak magának írogatott, később, amikor megérett benne az elhatározás, hogy híres írónő lesz, elővette régi írásait és módszeresen átírta, javítgatta őket. Az volt a terve, hogy naplója alapján könyvet ír a háborúról, és hű képet fest benne a német megszállás éveiről Hollandiában. Korai halála – nem sokkal tizenhatodik születésnapja előtt vesztette életét a Bergen-Belsen-i koncentrációs táborban – megakadályozta terve megvalósításában. Anne Frank naplója örök érvényű olvasmány, egyaránt szól az övéihez, hasonló gondokkal küszködő fiatalokhoz, az idősebbekhez, akik szeretnék jobban megérteni őket, és szól mindazokhoz, akik tudni akarják, mi történt a Prinsengracht 263. hátsó traktusában bujkáló családokkal a hitleri megszállás alatt álló Amszterdamban. (libri.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *