1

The Butler előzetes

Lee Daniels az Árnyékboksz után pihent egy kicsit, majd megcsinálta a Precious – A boldogság ára drámát, amelyet 6 kategóriában is jelöltek az Oscaron és két szobrot meg is kapott. Tavaly Az újságos fiúval jelentkezett, de a remek színészek ellenére csak kevesen vették észre, hogy van ilyen film (nálunk csak DVD-n jelent meg). Talán a The Butlerrel szerencsésebb lesz, pláne, hogy Weinsteinék forgalmazzák, ők pedig alaposan rá tudnak gyúrni a marketingre.

Forest Whitaker játssza a főszerepet (Denzel Washington nem vállalta a filmet), a Fehér Ház komornyikját, aki 34 éven keresztül dolgozott a falak között, nyolc elnöknek is segédkezett. Ez idő alatt láthatta, hogy miképp állnak hozzá a politikusok a civil mozgalmakhoz vagy éppen Vietnámhoz és hogy a munkája miképp hatott.

John Cusack játssza Richard Nixont, Alan Rickman lesz Ronald Reagan, Jane Fonda formálja meg Nancy Reagant, James Marsdenre bízták John F. Kennedy karakterét, Minka Kelly lesz Jackie Kennedy. És ezzel még nincs vége a sornak. Robin Williams Dwight D. Eisenhowert, Melissa Leo Mamie Eisenhowert, Liev Shcreiber Lyndon B. Johnsont testesíti meg. A film alcíme lehetne, hogy minimum 5 Oscar jelölés.

Egy komment

  1. Mikor először hallottam erről a projektről, azóta is várom h jöjjön már a hazai mozikba is. Ez egy olyan sztori szerintem, amit a hollywoodi történetmesélős eszközökkel lehet igazán elmondani. Lehet, hogy gicces, lehet, hogy pátoszos, de néha kell ilyen is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *