20

Downey Jr. a Bosszúállók két folytatásában még benne lesz

Miután a Marvel úgy döntött, hogy saját maga viszi vászonra képregényhőseinek történetét és már a kezdet kezdetén tisztázták, hogy a színészek fizetésén szándékoznak spórolni. Robert Downey Jr. ennek ellenére szép gázsit harcolt ki magának, a Bosszúállók után befolyt összegből még a profitból is részesedett és úgy 50 és 75 millió dollár közötti fizetést vághatott zsebre.

A Marvel és a színész éppen most tárgyalják újra a szerződést és könnyedén elképzelhető, hogy a fejesek úgy gondolják, hogy Downey Jr. túl sokba van nekik és lecserélik. Hisz Kevin Feige is megmondta, hogy ő úgy gondolja, hogy lesz Vasember 5, 10 sőt 20 is és ha úgy alakul könnyedén meg lehet azt csinálni, mint James Bond vagy Batman esetében, hogy másra bízzák a főszerepet.

Nos, a hírek szerint a két fél közel jár a megállapodáshoz, a közlemény szerint Downey Jr. még a Bosszúállók második és harmadik felvonásában is benne lehet. Mindazonáltal nem említik a Vasember 4-et, amit egyelőre még nem terveztek be vagy esetleg valamikor a Bosszúállók 2 és 3 között szeretnének bemutatni.

Hozzá kell tenni, hogy Chris Evans és Chris Hemsworth szemét csupán pár százezer dollárral szúrták ki, állítólag a folytatások esetében sem emelkedett gázsijuk jelentősen, csupán fél millió dollárral kapnak többet, illetve újabb 500.000 dollárt tehetnek zsebre, ha a filmjeik összbevétele áthalad az 500 millión. Hemworth valamennyire jobb helyzetben van, hisz neki még nincs szerződése a Bosszúállók 2-re és ha ügyes, akkor könnyedén ki tud harcolni magának egy kis fizetésemelést.

 

20 komment

 1. Baromira utálom a színészcserét! Ha nem ő viszi tovább a Vasember filmeket, akkor számomra a 3. résszel be is fejeződött a történet, amúgy is kapott egy jó kis lezárást! A Bosszúállók 2-3-ban még remélem benne lesz, az is legyen csak szép kerek trilógia!

 2. Hát inkább színészcsere, mint hogy most más emberrel inkább rebootolják a cuccost… mer aztán annak télleg semmi értelme, hogy 3 részenként elölről kezdik…

  Hát nem tom, Chris, meg a másik Chrisnek sincs sok oka sztem ugrálni nagyobb fizujért… nem akkora sztárok ők… Scarlett, vagy Smauelnek hamarabb volna oka, meg vhol jobban el is nézném nekik ezt a követelőzsét. (furi,hogy Samuel még nem kardoskodott emiatt 😀 )

  • Azért Samuel L. Jackson eléggé B-movie star.. viszont nagy Marvel rajongó, szóval ő nem fog pattogni. RDJ-t meg megéri megfizetni.. amit előad Tony Stark bőrébe, az minimum a mozi bevétel felét hozza 🙂

 3. Downey annyira Iron Man, amennyire csak lehet, Stan Lee is elmondta, hogy ez az ember erre a szerepre született. Ugyanígy Christian Bale Batman-je is szegényesebb lenne nélküle, bár nem annyival. Bár soha sem lehet tudni mit hoz a váltás lásd: Daniel Craig – 007.

 4. Nem értem miért ne lehetne más Tony Stark. Robert Downey Jr ugyan tehetséges és frankón játssza őt, de azért akad még temérdek tehetséges és jó színész Hollywoodban, akik beérnék kisebb fizetéssel is.
  Kevin Feigének igaza van, 007-esnél amikor Pierce Brosnan vitte tovább a franchise-t és egészen korrekt eredményeket hozott a film. Most meg Daniel Craiggel 1 milliárdos bevételt ért el a legutóbbi Bond rész.

 5. Én pl azt is nehezen viseltem, hogy a 2. részre lecserélték Terrence Howard-ot Don Cheadle-ra, de mivel mellék szereplő és már túl vagyunk egy újabb részen, mostanra elfogadtam. De itt még rossz példának a Terminator sorozat, majdnem hogy ahány epizód annyi John Connor! 🙁

 6. Szerintem is simán elképzelhető, hogy lecserélik. Ahogy már előttem is említették, Batmant vagy James Bondot is játszották többen is.

 7. van az a pénz amiért rdj még felveszi a vasgatyát…

  Azért tony stark nem egy batman akinél majdnem mindegy, hogy ki hörög a maszka alatt… Szóval ha lehet csináljon még rdj 1-2 filmet.

 8. Hát azért az a van az a pénz kicsit furi lenne… mer akkor mi lesz ha télleg vérszemet kap a többi színészke is? A marvel se hülye… ha most mindent megadnak RDJ-nek, számolnak azzal sztem, hogy a többi ember is elkezdheti a nyafit…
  A marvel amúgyis összerúgta már a port jó pár színésszel… röhögném, ha Whedonnak átkellene írnia az egész Av2-őt mer sorra bedurciznak a sztárok a nagyobb fizuért és kilépnek/kirúgják őket 😀

 9. nekem RDJ stark figurája olyan mint Depp-nek sparrow, senki nem tudna ilyen otthonosan mozogni a szerepben

 10. Ha nem RDJ lesz Stark akkor onnantól kb senkit nemfog érdekelni és ez remek tárgyalási alap. Ha van esze a Marvelnek, akkor csenget, ez ilyen egyszerű. Azon meg nem lovagolnék, hogy ki mennyit kap, mert amennyivel többet kap Evans-nél meg Hemsworth-nél, annyival jobb színész is. A napokban néztem újra a Trópusi vihart is pl, egyszerűen zseniális ez az ember 🙂

  • Egyetértek Buchek8-cal!RDJ nagyon tehetséges színész,ezért az egyik kedvencem.Ha lecserélnék elveszítené a Vasember az értékét,mert ebben a filmben biztos, hogy nem lenne pozitív a színész csere, nála jobb Starkot/Vasembert nem találnak!Szerintem a Marvelnek mindenáron meg kellene tartania.Fantasztikusan alakítja Starkot, erre a szerepre született!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *