11

A Chronicle egyik főszereplője lesz Johnny Storm?

michaelbjordanA Marvel hiába próbálkozott a Foxnál, a stúdió nem adta vissza az X-Men, a Fenegyerek és a Fantasztikus Négyes jogait. A Fenegyerek filmhez tavaly őszig hozzá kellett volna látni, de nem sikerült, így a karakter újra teljesen a Marvel tulajdonában van. 2015-ben az F4 is visszavándorolhatna hozzájuk, ám a addig még van bő másfél év és a Fox valószínűleg nem követi el a hibát, hogy átlépje a szerződésbeli határidőt.

A film Josh Trank, a Chronicle – Az erő krónikája rendezője készítheti el, néhány hónapon belül szeretnének hozzálátni a forgatáshoz. A The Wrap úgy tudja, hogy Michael B. Jordannal ültek tárgyalóasztalhoz a fejesek és ha a Chronicle-ben látott színész rábólint az ajánlatra, akkor a rebootban ő lesz Johnny Storm, azaz a Fáklya. Nemrég úgy hírlett, hogy a Láthatatlan Lány szerepére Allison Williamst nézték ki.

11 komment

  • Egyetértek!Még a láthatatlan lány esetében egyetértek a választással, de fákyla esetében…! Nem is tudom ki gondolta ezt ki. Inkább adják vissza a jogokat

 1. Már ezen sem csodálkozom. Ha Electro lehet Jamie Foxx a készülő Pókember filmben, illetve az új Marvel Ultimate Spider-Man sorozatában megölték Peter Parkert, és az új Pókember az afro-amerikai,mexikói vegyes családból származó 13 éves fekete bőrű Miles Morales lesz. Figyelitek, hogy a neve neki szépen alliterál PP és MM :).
  Szóval szerintem kezdenek rájönni, hogy mekkora kihasználatlan felvevőpiac az afro-amerikai és mexikói népesség.
  Azért a szőke kék szemű bájgúnár Fáklyát színesbőrű színésszel játszatni felér egy karaktergyilkosságggal.

 2. Melyikük lesz örökbefogadott gyermek? Fáklya, vagy Láthatatlan Lány?

  Susan Storm és Jonathan Storm testvérek. De lehet, hogy csak én vagyok lemaradva…

 3. Rühellem ezt a fajta hozzáállást az amerikaiakban. A politikai korrektség vagy amiatt hogy az afro amerikai és mexikói nézők jobban megkedveljenek egy karaktert egy évtizedek óta szőke kék szemű srácból hirtelen fekete gyereket varázsolnak… :S Ha fogod magad és ezen felháborodsz, akkor pedig rasszista vagy… Beszarás ez a fajta hozzáállás. Pár éve (valamelyik sorozat is feldolgozta az esetet) egy általános iskolai töri tanárt bepereltek és rasszistának bélyegeztek, mert a suli színdarabjában a fekete kisgyereknek nem engedte hogy Ab. Lincolt játssza, mivel ő nem afro amerikai volt… Kérdem én mekkora lenne a felháborodás ha ugyanebben a suliban egy Martin Luther King-ről szóló darabban fehér gyerek játszaná Dr. Kinget.
  Vagy mennyire háborodnának fel ha a kövi szuperhős filmben Victor Stone-t (Cyborg) John Henry Irons-t (Steel) T’Challa-t (Black Panther) James “Rhodey” Rhodes-t (War Machine) mondjuk Gary Busy játszaná…
  Menjenek már a francaba ezzel… Ez olyan hogy Idris Elba James Bondot akar játszani. Egy 50 éve fehér fazon szerepét, akit a kitalálója is ilyennek álmodott meg, marhára ne játssza el egy fekete srác…

 4. Emlékezzetek rá, hogy Shakespeare-t is megreformálták és lám a Rómeó+Júlia az egyik legizgalmasabb feldolgozás lett (ahol Mercutio szintén színesbőrű). Ez már nem mondható el az Üvöltő szelek legutóbbi részére, rémes az a film.

  • Hát az aranypisztollyal hadonászó gettó Mercutio minden volt csak nem izgalmas…
   Tovább lehet gondolni az alapanyagot anélkül hogy megerőszakoljuk a karaktert. De itt nem újragondolásról van szó hanem arról hogy a nagyobb bevétel érdekében feketét csinálnak Johnny-ból.
   Előttem van a film részlete amiben Samuel L Jackson felháborodva odaszól: “Who dis nigga in Fire.”

   • BeniMan abszolút igazad van… végre valaki aki leírja/megmondja, az igazságot. A gond az, hogy nem hűek a forrásanyaghoz… persze, nem kell hogy hűek maradjanak, hiszen nem kötelező… sőt lehet változtatni, de akkor már valami egészen másról beszélünk. Fenti példánál maradva, adott ugye William Shakespeare, híres Rómeó és Júliája. Ha ezt valaki meghallja, akkor egyből tudja, hogy a két család közötti háború és a két főszereplő (fiú-nő) közti szerelemről és tragédiáról van szó. Na most, ennyi erővel, lehetne mondjuk két homár cowboyról is szó, akik két marhacsordát legeltetnek… mondhatnák, hogy feldolgozás, csakhogy akkor már egyáltalán nem William Shakespeare művéről van szó. Vagy Batman esetében (megnézném a rajongókat!!), mondjuk Bruce Wayne anyját megharapja egy radioaktív denevér, amitől a kis Bruce “denevérszerűen” kirágja magát anyuciból és a bőrszárnyain elrepül… hogy később milliomosként Batman álruhában és “valódi radarral” vadássza a gonosztevőket… belefér az alkotói szabadságba? Egyeseknek igen… csak az már nem Batman lenne. Persze ezek túlzásnak tűnnek egy bőrszíncseréhez képest, csak… ugye Susan és Johnny testvérek, ha az egyik fekete a másik fehér máris csak max. féltestvérek maradhatnak… ez máris egy nagyobb csere a megírt képregényhez képest… megint nem leszünk hűek a forrásanyaghoz…
    Végezetül, az a gond, hogy az esetek nagy részében, tesznek arra, hogy mi volt a forrásanyag… feláldozzák a érdekek oltárán, és csodálkoznak, hogy a rajongók hőzöngenek.

    • egyetértek.
     hatalmas baromság, hogy feketével játszatják el Fáklyát.
     és nem értem, hogy miért rasszizmus, ha ezen kiakad valaki.
     idióta példa tudom, e ezek után már simán belefér, hogy történelmi alakok is másképp tűnnek fel, pl fekete Hitler, japán Chruchill, és hát igen fehér King stb….

     egyébként régen együtt bulizgattam egy testvérpárral, akik amcsiból költöztek ide. a lány kék szemű, szőke hajú, tipikus északi alkat volt, a srác meg tipikus néger. pedig édestestvérek voltak 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *