3

UIP hírlevél

0uip

Állva tapsolnak A nyomorultaknak

Lenyűgöző remekműnek tartják az amerikai kritikusok A nyomorultak című filmmusicalt, és a hollywoodi elővetítéseken hosszú perceken állva tapsoltak, amikor a vetítés végén kigyúltak a fények. A lelkes közönség a musical nagy slágereit is megtapsolta, ami az egyik vetítésen morgást váltott ki, mert Anne Hathaway I Dreamed A Dream című dalát olyan tapsorkán jutalmazta, hogy percekig nem lehetett érteni, mit mondanak a színészek a következő jelenetben. A kritikusok szerint a film féltucat Oscarra esélyes, már csak azért is, mert a díjakat odaítélő Amerikai Filmakadémia tagjai hagyományosan kedvelik a musicalt, de ebben a műfajban nem indul elég film a versenyben.

A filmet A király beszédével már nagy sikert aratott Tom Hooper rendezte, a főbb szerepekben Hathaway mellett olyan sztárok láthatók, mint Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Helena Bonham Carter és Sacha Baron Cohen.

(Les Miserables – hazai bemutató: 2012. december 27.)

0ah

Hugh Jackman nem bánja, hogy Oscar-gyanúba keverték

A nyomorultak című musical filmadaptációjában Hugh Jackman olyan megrázó alakítást nyújt, hogy szinte biztosan kinéz neki egy Oscar. Ez a kritikusok és azon kiváltságosak egyöntetű véleménye, akik már látták a nagyszabású produkciót. Jackman éppen Szöulban népszerűsíti A nyomorultakat, és amikor meghallotta, milyen elismerést előlegeztek meg neki, meglepő módon reagált: örült. A sztár elárulta, hogy ő is csak nemrég látta a film végleges változatát, és teljesen elképedt, mert nem gondolta volna, hogy ilyen jól sikerül. “Azt hiszem, mindenki el tudja képzelni, hogy a musicalfilm a mozi Mount Everestje – magyarázza Jackman. – Annyi apró elemet kell összepasszítani, hogy a végén kisebb csodának számít, ha a matéria tökéletes egészet tud alkotni. Szóval nagy volt a kockázat, de most már látom, hogy megérte belevágni.”

Victor Hugo A nyomorultak című monumentális remekműve a világirodalom egyik legismertebb alkotása, a belőle készült musical pedig a műfaj rekordere. Huszonhét éve játsszák, és még mindig kasszasiker. Eddig több mint hatvanmillióan látták 42 országban, 21 nyelven.

(Les Miserables – hazai bemutató: 2012. december 27.)

Denzel Washington tizedet fizetett a sóher stúdiónak

Hajlandó volt olcsóbban dolgozni Denzel Washington, hogy új filmje, a Kényszerleszállás elkészülhessen. Ő és Robert Zemeckis rendező lemondtak a gázsijuk tizedéről, különben a film nem lett volna elég látványos, különös tekintettel a lélegzetelállító katasztrófajelenetre. “A stúdió azt mondta, hozzuk össze 28-30 millióból, mert manapság mindennel spórolni kell – meséli Washington. – Ennyiből arra futotta volna, hogy emberek beszélgetnek a szobában meg a folyosón, úgyhogy Roberttel bedobtunk még egy kis pénzt a kalapba. Persze jól csőbe húztak minket, mert a stúdiófőnökök tudták, hogy mindenképpen meg akarjuk csinálni a filmet, és tulajdonképpen még fizetni is hajlandók vagyunk érte. Hát fizettünk, de meg is látszik az eredményen.”

A kétszeres Oscar-díjas Denzel Washington alkoholista és drogos pilótát alakít, aki bravúrosan megold egy katasztrófahelyzetet, ám aztán bajba kerül: kiderül, ha nem elég ügyes, függősége miatt könnyen rács mögé kerülhet.

(Flight – hazai bemutató: 2013. január 24.)

Rihanna nem tud Vin Diesellel kavarni

Kiesett a Fast & Furious 6-ból Rihanna, mivel a stúdiófőnökök elunták, hogy elfoglaltságai miatt képtelenség vele forgatási időpontot egyeztetni. A barbadosi szépség azért volt esélyes az akciófilm egyik főgonoszának eljátszására, mert igen meggyőző alakítást nyújtott a Csatahajó című űrinváziós produkcióban. Rihanna szerepét egy másik énekesnő, Rita Ora kapta, akinek ez lesz az első komolyabb filmes feladata.

A Fast & Furious-franchise új darabja már nem az autós kunsztokra koncentrál, hanem klasszikus akciófilm lesz rengeteg verekedéssel és robbantással. A már megszokott sztárok mellett – Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez – annyi közönségkedvencet vonultat fel a produkció, hogy a forgatókönyv írásakor komolyan elgondoltak azon, hogy a hatodik részt két egész estés epizódra osztják ketté.

(Fast & Furious 6 – hazai bemutató: 2013. május 23.)

3 komment

  1. Engem is meggyőzött Rihanna….arról, hogy nem tud színészkedni, és a Csatahajó egy rakás szerencsétlenség.

  2. Biztos jó lesz ez a Nyomorultak, de én nem szeretek musicalt filmen nézni. Színházban az oké, de filmen valahogy nem bejövős.

  3. valahogy nagyon nem bírom ezeket a hírleveleket, iszonyú gagyik, meg erőltetettek 😛 mint a béna werk filmek, amikben mindenki csak szuperlatívuszokban tud beszélni a másikról hehe

    jaja, rihannnya engem is meggyőzött, h mennyire béna színész 😛

    a nyomorultak meg… jajj ne máá, a musical a filmek mount everestje. hát ezen hangosan felröhögtem 🙂

    fuj, de negatív vagyok 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *