10

Tarantino első filmje

1984-ben Quentin Tarantino videótékásként dolgozott, ekkor kezdett dolgozni első filmjén, a My Best Friend’s Birthday-en. Az alkotás elkészítésében tékás munkatársai és a dráma tagozatos csoporttársai segítettek, sőt még Roger Avery is részt vett benne. A filmet 1987-ben fejezte be és 5000 dollárt költött rá. A mű 70 perces volt, de a feldolgozó laborban tűz ütött ki és végül csak 36 pernyi anyag maradt meg.

10 komment

  1. Ügyes húzás, szép munka volt.:) A videótékás gengszter, mint Elvis utánzat. Úgy látszik a sors sem akarta, hogy filmes legyen, és mégis.

  2. Ööö, izé, ezt kb. tíz évvel ezelőtt bemutatták egy Tarantino-est keretében itt, kis hazánkban is, talán a Vörösmarty moziban. Tudom, mert ott voltam a vetítésen. Ingyen mozi volt, csak regelni kellett a helyért.

    Elötte-utána beszélgetéssel.

    🙂

  3. Milyen jó volt látni, hogy honnan is indult a Tarantino univerzum: Kay Billy, Clarence, mint Elvis rajongó, az Elvis-es monológ, Call Girl, Bruce Lee, Blaxploitation, Aldo Ray(ne), a kamerabeállítások és mozgások, a párhuzamos vágás… és még sorolhatnám, ami így hirtelen nem jutott eszembe.

    Kár, hogy a többi rész elégett, de valahogy ez a tény is növeli a Tarantino kultuszt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *