6

A franciák feldolgozzák Kitty Genovese megölésének az ügyét

Charlotte Gainsbourg és férje, Yvan Attal közösen fognak játszani az Une nuit drámában. A film Didier Decon regénye alapján készül, amely Kitty Genovese 1964-es megölését dolgozza fel. Lucas Belvaux dirigálhatja a filmet, a francia rendező készítette a Csodás páros trilógiát.

Genovese hazafelé tartott, mire egy férfi többször is hátba szúrta, majd elmenekült. Nem sokra rá visszatért és megerőszakolta a nőt, majd késével végzett vele és elvette a pénzét. A környékbeli lakosok hallották, hogy mi történik, de egyikük sem sietett a segítségére. A tettest a rendőrség napokkal később elkapta, a két gyermekes férfi két gyilkosságot is bevallott. (Az esetről bővebben itt olvashatsz)

A forgatás január 21-én veszi kezdetét és talán már idén láthatjuk a produkciót (majd minden bizonnyal érkezik az amerikai remake is). Gainsbourg legközelebb Lars Von Trier sci-fi-drámájában, a Melancholiában lesz látható.

6 komment

 1. Rizikós téma, ugyanis véleményem szerint borzasztóan felkavaró a történet – vagy bevállalósan megcsinálják hitelesen, és ekkor esélyes, hogy mindenféle -ista felhangok fogják övezni, vagy enyhítik, ekkor meg nem lesz hiteles, és akkor minek fognának hozzá??
  Off:
  Amúgy az elkövető, Winston Moseley piszok enyhe büntetést kapott. Igen, ebben az esetben az életfogytiglant ennek tartom…
  De ez nem tartozik szorosan ide…
  On

 2. Ha jól emlékszem akkor E. Aronson is leírta ezt a történetet ( A társas lény ), valamint megejtette a kísérletet ( egy diák erőszakot imitált az egyik diáklányon, az pedig sikoltozott ) csak már a kísérlet eredményére nem emlékszem.

 3. @Vészmadár: Nincs értelme a halálbüntetésnek. Az elítélő emberek (bíróság,esküdtek) ugyanolyan gyilkossá válnak ezáltal. Véleményem szerint így jobban el lehet venni valakinek az életét: a társadalom megveti,állást a büdös életben nem kapna,ha kiengednék könnyítéssel(ezeket nem szokták), bezárva, terrorban tartva mások által…De ez csak a személyes véleményem.

 4. @Turanga Leela: ebben nem értünk egyet, de sebaj. Szerintem itt igencsak enyhe büntetés született – WM beismerte a tettét, nem hirtelen felindulásból ölt, előre megfontolt szándékkal, gyilkolni indult. Majd a börtönből megszökött, túszokat ejtett, közülük az egyiket megerőszakolta a férje előtt. Az ilyen állatot – vállalom, hogy elfogult vagyok – börtönre ítélni értelmetlen.
  Mitől lennének gyilkosok, akik a törvény adta legsúlyosabb büntetést szabják ki ebben az esetben?
  De ennek kitárgyalása nem erre a blogra tartozik…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *