0

Akumu Tantei (Nightmare Detective, 2006)

Amikor elkezdtem nézni, már tudtam, hogy megint belehúztam a tutiba, ismét sikerült beleakadnom egy depresszív filmbe, de sebaj. A sztori röviden arról szól, hogy egy elvetemült gyilkos úgy tudja másvilágra juttatni áldozatait – akik igencsak erős késztetést éreznek az öngyilkosságra -, hogy álmukban befolyásolja őket. A rendőrség tehetetlen- ami totál érthető, egy láthatatlan bűnözőt baromi nehéz letartóztatni- de aztán változik a képlet, mikor a csini Keiko nyomozó (Hitomi – aki úgy lépkedett a filmben mint egy manöken, de azért ügyesen eljátszotta a szerepet) megérkezik és másik szálon folytatja a nyomozást. Az őrsön kizárólag pasik nyomoznak, le is nézik a csajt (ami baromi dühítő és primitív) de amikor eredményeket ér el, akkor már elismerik, de még ez is kevés a tettes elfogásához. Az igazi fordulat akkor következik be, mikor megtalálják Kagenumát (Matsuda Ryuhei – Tabu, Izo, Nana) aki sokkal májerebb mint a gyilkos, ő ugyanis nemcsak álmokba lát bele, hanem az emberek gondolataiba is, csak egy baj van vele, semmi kedve sincs segíteni a rendőrséget.

A filmet Tsukamoto Shinya színész/rendező prezentálta, még 2007 elején és szerintem állati jól megoldotta. Az álombéli jelenetek kicsit horrorra emlékeztetnek, de ez így lett jó. Az egyetlen negatívuma a filmnek- szerintem- hogy pont a Nightmare detective-t( Matsuda )nem láttam benne elégszer, nagyon kevés szerepet kapott és nem is emeli olyan magasságokba mint azt a karakter megérdemelte volna. Második rész is van, de azt még nem sikerült megszerezni.

Ezt a filmet tényleg csak azok nézzék meg, akik szeretnek nézni szuicid hajlamú emberkékről szóló filmeket. Szerintem csak egyszer nézhető, de akkor hozza az érzéseket amiket kell.

Bemutató:

 

 

És a második rész előzetese itt megnézhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *