0

UIP hírlevél

Területi viszály miatt tiltanak be egy amerikai animációs filmet Vietnamban

A vietnami hatóságok visszavonják a moziforgalmazásból a Jetikölyök című animációs filmet, mivel számukra sértő utalást tartalmaz, adja hírül a Hollywood Reporter. Az amerikai-kínai koprodukcióban készült családi moziban ugyanis szerepel egy térkép, amelyen egy, a dél-kínai tengeren található terület Kínához tartozik, miközben a térségre Vietnam is igényt formál. A térségben értékes ásványkincsekben bővelkedő szigetek találhatók, ezért régóta vita tárgyát képezik az érintett ázsiai országok között, s korábban is több konfliktus született emiatt. Legutóbb júliusban, amikor Kína kutatóhajót küldött vietnami vizekre az ottani hatóságok engedélye nélkül.
Malajziának szintén területi vitája van Kínával a dél-kínai tengeri szigeteket illetően, de ott nem tiltják be a filmet, csak kivágják azt a részt, ahol a kifogásolt térkép látható.
A Jetikölyök egy csapat gyerekről szól, akik haza akarnak juttatni egy elrabolt jetit a Himalájába, és közben számos kalandot élnek át. A nagyszabású produkció gyártója a hollywoodi DreamWorks Animation és a sanghaji Pearl Studios, ami iparági vélemények szerint azt a tendenciát jelzi, hogy az amerikai stúdiók egyre szorosabb együttműködésre törekednek a kínai produkciós cégekkel, mivel így vethetik meg tartósan a lábukat a világ második legnagyobb mozis piacán.
A Jetikölyök igen magas tetszési indexet mondhat magáénak, a Rottentomatoes kritikai portálon az ítészek 83 százalékra értékelik, míg a közönség 95 százalékos bizalmat szavaz neki.
A Jetikölyök szépen teljesít a mozikban, 75 millió dolláros költségvetés mellett 150 millió dolláros összbevételnél tart.

(Abominable – már a hazai mozikban!)

Újabb kampányba fogtak a George Michael-rajongók

A világ legnépszerűbb dalainak egyike a Last Christmas, amelyet 35 éve a Wham együttes élén George Michael énekelt, mégsem sikerült felverekednie magát a brit toplista élére, rendre a második-harmadik helyen szerepelt. A George Michael-rajongók most harmadszor is kampányba kezdtek, tekintettel arra, hogy hamarosan mozikba kerül a Múlt karácsony című romantikus vígjáték, amelyet a 2016. karácsonyán elhunyt popsztár híres dala inspirált. A rajongók az Instagramon, a Twitteren és természetesen a Facebookon is küzdenek azért, hogy a Last Christmas elnyerje végre az első helyet. A rajongók szerint a mozibemutatóhoz kapcsolódó kampány az utolsó esély arra, hogy a Last Christmas igazán méltó elismerést arathasson.
A Múlt karácsony hősnője egy fiatal lány, Kate (Emilia Clarke), aki énekesi pályára vágyott, ám tervei nem valósultak meg, így átmenetileg manójelmezben buzdítja vásárlásra az embereket a karácsonyi forgatagban. Ám megjelenik egy elképesztően kedves fiatalember, Tom (Henry Golding), aki új lendületet ad a lány vágyainak.

(Last Christmas – hazai bemutató: 2019. november 7.)

Újratervezték Sonicot, a sündisznót, és a rajongók boldogok

El kellett halasztani a Sonic, a sündisznó című animációs film novemberi bemutatóját, mivel a rajongók kiakadtak a címszereplő külseje miatt. Sonic egy kultikus videójáték hőse, a film első változatában mégsem úgy nézett ki, ahogyan a rajongók megszokták. Az eredetihez képest új szemet, fogat és lábat kapott, ami sokak szerint szentségtörés.
A felháborodott rajongók kérése meghallgattatott, az alkotók visszamentek a tervezőasztalhoz, és a süni új külseje már olyan, amilyennek a játékosok megszokták. Érdekesség, hogy minderről nem hivatalos bejelentés adott hírt, hanem egy kirakott standee (álló hirdetőtábla), amelyet egy mozi félreeső folyosóján helyeztek el. Az internet korában persze így is fénysebességgel terjedt el az információ, és a rajongók megkönnyebbültek. Egyben csodálkoznak is, hogy két nagy cég – a Paramount stúdió és a videogyártó Sega – ennyire odafigyel a rajongók igényeire. Pedig nincs ebben semmi csoda, a közönség szava szent, hiszen ő fizet a kasszában.
A Sonic, a sündisznó részben élőszínészes mozi, a főgonoszt Jim Carrey alakítja.

(Sonic the Hedgehog, hazai bemutató: 2020. február 13.)

Már megint csatlakozik egy sztár a Halálos iramhoz

Megszoktuk, hogy a Halálos iramban-sorozat begyűjti Hollywood élvonalbeli sztárjait. Pénz van rá, hiszen a filmtörténet egyik legjövedelmezőbb vállalkozásáról van szó. Legutóbb Keanu Reeves megkörnyékezéséről esett szó (aki a John Wick-franchise-zal újabb csúcsokat döntöget), most pedig Ruby Rose került a képbe. (Aki egyébként John Wick legádázabb ellenfele volt a széria második részében.) Ruby Rose szerződtetése azért is kézenfekvő, mert nagyon jó barátok Vin Diesellel, aki a Halálos iramban-sorozat főhőse és egyik producere. Rose és Diesel három éve együtt játszott az xXx: Újra akcióban című akciófilmben, onnan datálódik barátságuk.
A modellként indult színésznő a Narancs az új fekete című sorozattal futott be, jelenleg a Batwoman című sorozat címszereplője. Különleges jelenség: a szexualitását tekintve úgynevezett gender neutralnak tartja magát, azaz se nem teljesen lánynak, se nem teljesen fiúnak, és testét 65 tetoválás borítja.

(Fast & Furious 9. – hazai bemutató: 2020. május 21.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *