0

InterCom hírlevél

Joker mindent visz!

Joker nevethet a végén. Végre megvolt a sokat emlegetett, rejtélyes és minden ízében különlegesnek ígérkező képregény-eredetfilm, a Joker (Joker, hazai bemutató: október 3.) premierje a Velencei Filmfesztiválon. És a reakciók alapján egyértelműnek tűnik, hogy Todd Phillips (akit eddig az egészen más műfajú Másnaposok-trilógia rendezőjeként ismertünk) és a számtalan rajongó kritikát bezsebelő, a szerep kedvéért három hónapon át naponta egy almán élő Joaquim Phoenix főszereplő nagyon nagyot alkotott.
A vetítés után a fesztiválközönség nyolc percen át állva ünnepelte őket, és az ezt követő előrejelzések még egy kicsit feljebb csavarták az elvárásokat. A szakemberek szerint Gotham City őrült és veszélyes bohóca csupán a premiert követő első hétvégén legalább 70-95 millió dollár bevételt hoz majd az Egyesült Államokban, és ezzel nemcsak a Venomot, hanem az Aquamant is túlszárnyalja. Márpedig a Venom végül 850 milliót gyűjtött, és természetesen következett a folytatás. Ráadásul a Joker-t valószínűleg még az Oscar-díj nevezések híre is támogatni fogja –a ki látta Phoenix izzóan őrült Jokerét, nem kételkedik ebben.
A film eddig minden nézőjét padlóra küldte: mindenki azt írja róla, hogy letaglózó erejű, nyers és kegyetlen: nem tagozódik bele egyetlen korábbi DC-univerzumba sem – teremtett magának egy sajátot.

Harley Quinn beszól a bohócnak

A DC szuperhősei és főgonoszai a lelkük mélyén mind ugyanazt akarják: hogy a rajongóik moziba menjenek. És van néhány meglepő fegyverük hozzá.
A Margot Robbie főszereplésével készült női rosszak bandája, a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (Birds Of Prey (And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn), hazai bemutató: 2020. február) a közeljövő egyik legizgalmasabb képregényfilmjének ígérkezik. Elkészült az első előzetese… de nem láthatja mindenki. Kizárólag moziban fogják játszani, az internetre nem kerül fel, és ha a hír igaz, csupán az Az – Második fejezet (It: Chapter Two, hazai bemutató: szeptember 5.) előtti reklámblokkban fog felbukkanni.
Az előzetesben, amely egyúttal az Az paródiájaként is működik (Harley Quinn nem volna az, aki, ha nem szólna be a bohócnak) feltűnik a női szupergonoszok bandájának többi tagja is; őket Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell és Rosie Perez játssza: a velejéig gonosz hősök ezúttal kipróbálják, milyen a jó oldalon állni, és egy kislány védelmében szembefordulnak Gotham egyik leggonoszabb lakójával, a Fekete Maszkkal, akit Ewan McGregor alakít.

Brooklyn mestere

Edward Norton sokat utazik mostanában. Az Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november 28.), melynek ő az írója, a rendezője és a főszereplője is, egymás után kapja a rangosnál rangosabb fesztiválmeghívásokat. A Telluride-i Nemzetközi Filmfesztivál után a torontói és New York-i fesztivál programjába is beválogatták, utóbbin egyenesen a legfontosabb időpontban, a fesztivált záró gálán vetítik az Árva Brooklyn-t. És a rendezővel természetesen együtt utaznak az 50-es évek végén, magándetektívek között játszódó noir-thriller szereplői: Bruce Willis, Willam Dafoe, Alec Baldwin és Gugu Matha-Raw is.
– Én úgy tekintem Willamet mint a filmünk Obi-Wan Kenobiját – magyarázta a rendezését Edward Norton. – És akkor persze Alec Baldwin a film Darth Vadere.
A helyzet azonban ennél is bonyolultabb, hiszen a rendező szerint fő ihletforrása Polanski Kínai negyed című klasszikusa volt: az ő történetében is egy nagyváros labirintusában tévelygő, az általános romlottsággal küzdő magányos, cinikus férfi szállt szembe a világgal.
– De a film egyre aktuálisabb – teszi hozzá Norton. – Aki látja, mind érteni fogja, hogy mennyire a mai korunkról szól a történet…

Pattinson = Batman

Robert Pattinson végre megnyílt. Először nyilatkozott a Batmannel kapcsolatos kalandjairól azóta, hogy hivatalosan is közhírré tették: a 2021-ben mozikba kerülő, Batman fiatalkorát bemutató filmben ő játssza majd a denevérruhás hőst. Pattinson nem szégyellte bevallani, hogy saját magát szemelte ki a feladatra, és ő kezdte kerülgetni Matt Reeves rendezőt, aki kezdetben csöppet sem tűnt fogékonynak az ajánlkozására. A világhírű színész komoly önreklámkampányba fogott, hogy végül személyesen adhassa elő: úgy érzi, kiváló Batman lenne belőle.
– A próbafelvételek utolsó fordulójaként rám adták a jelmezt, hogy megnézzék, hogy áll – mesélte újságíróknak az Alkonyat-sorozatban híressé lett színész. – „Erősebbnek érzed magad benne?” kérdezte a rendező, én meg buzgón bólogattam, hogy úgy érzem, teljesen átalakultam. Ami azért vicces, mert eléggé megalázó folyamat felvenni egy batruhát. Kábé öten gyömöszöltek bele, és amikor végleg rajtam volt, rögtön azt kellett mondanom: „Hú, most nagyon erősnek érzem magam”, pedig éppen két ember préselte bele a fenekemet a nadrágomba. Hát, majd meglátjuk…

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *