7

Másnaposok 3 (The Hangover Part III)

tn_1masnaposok3

Az előző részekről itt és itt olvashatsz.

Lábadat lógatod az ágyad szélén, csúnyán hasogat a fejed, egy marék fájdalomcsillapítóért rimánkodsz és miközben esküdözöl, hogy soha többet nem iszol (de legalább egy hétig biztosan) megpróbálod felidézni a szépen indult tegnap estét. Majd a későbbi beszámolók alapján a kirakósdi minden darabja a helyére kerül és előfordul, hogy a pár órával ezelőtt véghezvitt tetteidet még nagyon sokáig emlegetik. Voltál már másnapos? Todd Phillips 2009-ben szabadjára engedte fantáziáját és macskajajjal küzdő főszereplőit nehéz helyzetbe sodorta. A közönség hahotázott, dőltek a kasszába a milliók. Az elégedettségnél csak a profit volt nagyobb, ami általában folytatást szül. A következő rész ugyan másolta elődjét, de még így is korrekt darab volt, azonban abszolút nem hiányzott a harmadik felvonás, de a Farkasfalka újra eljött.

Azt ígérték, hogy ezúttal újítanak, nem lesz szesz, nem lesz pia és nem amiatt kerülnek bajba, hogy csúnyán felöntenek a garatra… De akkor miért maradt a Másnaposok cím? Inkább Farkasfalka néven futott volna, vagy Szerencsétlenek. Szóval Alan nem százas, klinikára kellene vinni, ami elvileg csak javára válna. Phil, Stu és Doug beleegyeznek, hogy leszállítják, hiszen mire valók a barátok. Ám egy gengszter arra kényszeríti őket, hogy ideiglenesen hagyjanak fel mindennel, kerítsék elő Chow-t, aki ellopta az ellopott drága aranyát.

Nincs mit szépíteni rajta, a film nem vicces. De álljunk meg egy szóra. Hiszen míg az előző részekben a komolyabb szituációk is humorosak voltak, addig a harmadikban már egyáltalán nem azok. Eltolódtak az arányok, vígjáték helyett inkább thrillert kapunk. A Másnaposok első és második részében a keményebb figurák többségén is lehetett vigyorogni, de itt már nem. John Goodman nem viccel, fenyeget és folyamatosan napszemüveget hord, még este is, szeret pisztollyal hadonászni, biztosíték gyanánt még Dougot is magával viszi. Bizony, Doug megint kikerül a képből, megszokhattuk már. Melissa McCarthy, az ügyeletes humorkirálynő is cameozik, továbbra is hozza, amit eddig: unszimpatikus, cseppet sem humoros.

 

Chow ugyan nagyon, nagyon régen (úgy 2009) még meg tudta nevettetni az embert, viszont legtöbbször idegesítő, nem meglepő, hogy közelebbi barátságot ápol Alannel. A megszokott beszédstílusa és a grimaszai megmaradtak, de mostanra hidegvérű gyilkost faragtak belőle. Phillipsnek nyilvánvalóan nagy kedvence lehet a karakter, esetleg a színész, de ebből a figurából 1-2 perc éppen elég, minél többet van jelen, annál rosszabb. Még a Falkát is hülyére veszi, akik mintha elitták volna az eszüket, néha valóban másnaposnak tűnnek. Egyik helyről rohannak a másikra, hogy újabb információhoz jussanak. Nyomozgatnak, próbálnak előrébb jutni, de a Phil és Stu ezúttal a háttérben maradt, Alan szerepét domborították ki. Bradley Cooperen látszik is, hogy unja az egészet, csak a felmarkolt 15 millióért vállalta.

Itt a vége – hirdetik a plakátok. Egyáltalán nem baj. A Falka ezúttal több milliót érő aranyrudak után szaglásznak, míg legutóbb csak elfeledett emlékeiket és a kimaradt történéseket próbálták felidézni. A váltás egyáltalán nem tetszetős, mellesleg eleve nem kellett volna harmadik rész. Mit képzelt Phillips? Gyaníthatóan egyszerűen csak le akarták húzni a közönséget. Képtelenség szorítani a trióért, izgulni nem tudunk érteni, nevetni nem tudunk rajtuk. Szégyen, 20 %.

imdb: 6,3

rottentomatoes: 20 %

Büdzsé: 103 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 92 millió dollár
Eddigi összbevétel: 203 millió dollár

7 komment

 1. Az összes részt szívemből gyűlölöm, valaki mondja el mi a vicces az előző részekben is, mert én fapofával ültem végig azokat is. Remélhetőleg még sokáig fogok élni, de egy valami biztos, ezt a trilógiát az életemben nem fogom többet látni.

  • Az elsőt végigröhögtem:) Mi a jó benne? Úgy összességében a vicces szituációk, szövegek, karakterek.

 2. Ennyire szar azért nem volt, a kettőnél nagyságrendekkel jobb, voltak azért benne nagy dumák 😀

 3. Emlékszem mekkora volt a fanyalgás a második láttán – sokan azt mondták, nem volt benne semmi új, szinte az első másolata volt – most itt a harmadik, ami más, erre ez nem tetszik. Azért megkérdezném hányan maradtak bent a moziban és nézték meg a stáblista utáni jelenetet?
  SPOILER On
  Az esküvő másnapján hulla másnaposan ébredeznek, aztán amikor egy szobából előjön Stu, leesik mindenki álla: melleket tetetett be magának. Végül megjelenik a kicsi Mr. Chow egy b*szottnagy szamurájkarddal a vállán…
  Tudom azt ígérték ez lesz az utolsó rész, de remélem, hogy nem. Legalábbis a stáblista utáni jelenet bőven adna okot egy következő részre.
  SPOILER Off

  • Nem is tudtam, hogy volt stáblista utáni jelenet:)

   Nekem nem lett volna bajom azzal, hogy más, hogy komolyabb, thrilleresebb. Csak lett volna élvezhető.

   • Az első hatalmasat durrant, azt nehéz felülmúlni, ez tény.
    De én nagyon bízok a folytatásban. Kell, hogy legyen, különben sosem tudom meg mi történt az esküvő napján.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *