0

InterCom hírlevél

Godzilla: titáni siker, jöhet az új ellenfél!

A szörnyek királya a toplisták királya is. A Godzilla II. – A szörnyek királya (Godzilla II – King of the Monsters, már a mozikban) a múlt héten került a világ mozijaiba, és a sikere nem volt kisebb, mint a benne szereplő titánok. A premierje utáni első hétvégén egyedül az USA-ban 49 millió dollár bevételt hozott, ráadásul a világ másik 75 országában mutatták be egyszerre, és világszerte több mint 130 millió dollárért vettek rá jegyet: csak Kínában több mint 70 millió dolláros sikert aratott.
És bár a film elkészítése is őrült nagy összeg volt, úgy látszik, megérte bőven költeni a Földön új életre ébredő 17 titán nagy csatájára és Boston pusztulására: a bevétel garantálja, hogy az alkotók folytathatják a szörnyuniverzum építését, amely 2014-ben a Godzillával kezdődött és a Kong: Koponya-szigettel folytatódott. Terveik szerint a következő filmben, a Godzilla vs Kong-ban Godzilla King Konggal fogja összemérni az erejét – hogy a két szörny közül ki áll majd az emberiség oldalán és ki lesz ellene, egyelőre nem tudni.

Tarantino és a nosztalgia

Tarantino tényleg kiismerhetetlen figura: új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time in Hollywood, hazai bemutató: augusztus 8.), amely tomboló sikert aratott a Cannes-i Filmfesztiválon, a nosztalgia, a humor és az erőszak különleges keverékéből épült össze. Az egymástól távoli hangulatok könnyed egyesítése mindig is Tarantino védjegye volt, most a Canal +-nek adott interjújában a mester el is árulta, hogy hogyan került a filmjébe ez a sok egymástól távoli hangulat: ő így látta.
Hatéves korában. A Brad Pitt és Leonardo DiCaprio főszereplésével készült film ugyanis 1969-ben játszódik, amikor Tarantino hatéves volt, és Los Angelesben élt. A film abban a kerületben, azokon az utcákon játszódik, és úgy néz ki, ahogy ő emlékszik rájuk: a Manson-gyilkosságokról ugyan nem beszéltek neki a szülei, de a hippikultúrával ők ismertették meg, és ő, nyilatkozata szerint, szivacsként szívta magába a képeket és hangulatokat. A rendező mindenben ezt a korszakot sírja vissza: még a digitális filmezést és a mobiltelefonokat is utálja… és úgy érzi, nagyjából az övé az utolsó film, amely digitális segítség nélkül vissza tudja forgatni az órát: kedvenc városa olyan gyorsan változik, hogy a 60-as évek végének hatását már soha több, egy filmes sem fogja tudni úgy felidézni, ahogy ő tette most.

Angry Birds: játék és film

A film egy játékon alapult, nagy siker lett, és most a film alapján játék készül. Nagyjából ez az Angry Birds rövid története. A nagyon viccesre sikerült első részt viszonylag gyorsan követi a folytatás: az Angry Birds 2.-ben (hazai bemutató: augusztus 15.) a madarak és a malacok kénytelenek összefogni egy új közös ellenség ellen – és közben újra bevetik a hatalmas csúzlit, amely eredetileg híressé tette őket.
A Rovio most bejelentette, hogy új játékuk már a filmen fog alapulni, és a The Angry Birds Movie 2 VR: Under Pressure a PlayStation VR-re jelenik meg és a rendszer Social Screen lehetőségét is beveti.
A játék segítségével a játékosok csapatot alkothatnak, hogy az új film történetén belül induljanak útnak egy tengeralattjáróban, amelyet a madarak főnöke, Piros (a magyar változatban Nagy Ervin) és a vezérmalac, Leonard (magyarul Kálloy Molnár Péter) vezet. A VR headsetet használó játékos kerül Leonard helyébe, míg három másik játékos a tévé képernyőjén vesz részt a kalandban.
A filmesek és játéktervezők összefogásával létrejött új lehetőség a tervek szerint soha nem látott összefonódást hoz a két médium között, és csapatépítő lehetőségként sem utolsó… a madarak és malacok megint élen járnak a szórakoztatásban.

Batman örök és újjászületik

Hosszú bizonytalanság után végre egyértelműnek tűnnek a hírek: Robert Pattinson lesz az új Batman. Bár a pletykák már régóta róla rebesgettek, utólag kiderült, hogy tévedtek: az utolsó próbafelvételek a május közepén zajló Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál idején zajlottak, és a színész az ott bemutatott filmje gálapremierje után kénytelen volt azonnal repülőgépre szállni, hogy L.A.-be repüljön. Ő és utolsónak maradt versenytársa, Nicholas Hoult a végső döntés előtt Batman-jelmezben lépett a próbakamera és az író-rendező Matt Reeves elé.
Pattinson mellett szólt a kora. Az új filmben (amely a tervek szerint trilógiává fog bővülni) a maszkos igazságosztó a harmincas évei elején jár. Tehát nem eredettörténet készül, de nem is annak a sokat látott szuperhősnek a kalandjai folytatódnak, akit Ben Affleck alakított. Szintén sokat nyomott a latban, hogy a színész még egyik szuperhős-franchise-ban sem vállalt szerepet. És végül, de talán elsősorban: Matt Reeves azt mondja, hogy ő igazából már írás közben szerepet oszt, és a figurát mindig is Robert Pattinsonként képzelte el – csak sportszerűen másoknak is meg akarta adni a lehetőséget, hogy jobb Pattinsonok legyenek az eredetinél.
A színésznek máris el kellett kezdenie szigorú edzésprogramját, hogy a 2020 elején kezdődő forgatásra tökéletes formában legyen. Az első új Batman bemutatójára egészen 2021 nyaráig kell várnunk.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *