0

InterCom hírlevél

Tarantino meghódította Cannes-t

Kedden lezajlott végre az, amiért annyira szurkoltak a világ filmrajongói. Pontosan 25 évvel a Ponyvaregény cannes-i bemutatója után sor került Quentin Tarantino 9. filmje, a Volt egyszer egy… Hollywood (Once Upon A Time In… Hollywood, hazai bemutató: augusztus 8.) vetítésére. A fesztiválpalota általában kritikus közönsége elképesztő lelkesen nézte végig a filmet – már vetítés közben több jelenet nyíltszíni tapsot kapott –, majd végül több mint hét percen át felállva ünnepelték a meghatott alkotókat: a rendező mellett a három főszereplőt, Leonardo DiCapriót, Brad Pittet és Margot Robbie-t. A hatvanas évekbe, Hollywood aranykorába vezető történet tele van nosztalgiával, nagyon jó zenével, öniróniával, és egy olyan csavaros fináléval, hogy a rendező szóban és írásban is sokszor kérni volt kénytelen a nézőit: csak el ne árulják senkinek, amit láttak!
A kritikusok és a közönség lelkesedése után máris arról suttog mindenki, hogy Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood-dal az év Oscar-esélyesei közé került, és a főszereplőit is a legnagyobb filmes díj közelébe emelte. Ez persze még messze van, de az már most biztos, hogy a mester zsebre vágta Cannes-t, és újra bebizonyította: ő az egyik legizgalmasabb, legszellemesebb és legvérengzőbb filmes… és úgy látszik, az elmúlt 25 évben ez nem változott.

Életre kelt a szörny: godzilla.com

Ki hitte volna, hogy eddig nem volt ilyen? Alig pár héttel a Godzilla II – A szörnyek királya (Godzilla II: King of the Monsters, hazai bemutató: május 30.) bemutatója előtt a japán Toho Co. végre beindította a godzilla.com oldalt. Ahhoz képest, hogy Godzilla 65 évvel ezelőtt jött a világra, azóta több mint 30 filmben szerepelt, és készült vele képregény, játék, ruha valamint általában nemzetközi sztárnak számít, legfőbb ideje volt ennek a fejlesztésnek.
A godzilla.com hivatalos oldal, amelynek célja, hogy elkényeztesse a rajongókat. Pillanatnyilag a monsterpedia, vagyis szörnyenciklopédia a legizgalmasabb része, amely 17 kaijut mutat be nagy alapossággal Godzilla főellenségétől, Gidhora királytól kezdve, a gyönyörű szép Mothrán keresztül Godzilla valamennyi inkarnációjáig. De az összes film plakátján is van mit nézegetni…
A lap szerkesztői folyamatos frissülést ígérnek, és mostanában nem is kell attól tartaniuk, hogy kifogynak a témából: hiszen hamarosan a mozikba kerül a harmadik amerikai Godzilla-film Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Sally Hawkins, Ken Watanabe és egy sor egymás ellen harcoló kaiju főszereplésével – és e harcba most az embereknek is el kell dönteniük, kivel kötnek szövetséget.

Annabelle és utódai

Miközben James Wan a Mortal Kombat újjáélesztésén fáradozik Ausztráliában, és az Aquaman új részén töri a fejét, eddig legsikeresebb franchise-ja, a Démonok között-sorozat folytatására és megújítására is készül. A nyáron a mozikba kerül az Annabelle 3. (Annabelle Comes Home, hazai bemutató: június 27.), amelynek egy démonok megszállta porcelánbaba a címszereplője. Természetesen felbukkan benne a két – valóban élt – démonűző, a Warren-házaspár mindkét tagja, akiket Vera Farmiga és Patrick Wilson alakít, de Az apáca készítéséért is felelős Gary Dauberman író-rendező beszámolója szerint ezúttal a lányuk lesz a legfontosabb, aki a bébiszitterével és annak barátnőjével tölt otthon egy borzasztó éjszakát, amikor a porcelánbaba fellázítja maga körül Warrenék összes, korábbi kalandjaik során gyűjtött démoni tárgyát.
– Szerintünk a Warrenék raktára egyúttal következő lehetséges spinoffok raktára is – nyilatkozta nemrég Dauberman. – Amikor a porcelán baba kiszabadul, és portyázni indul, jó pár más furcsa lényt is mozgásba hoz: nagyon fogjuk figyelni a közönség reakcióit, és ha úgy tűnik, van olyan, amit a nézőink értékelnek, akitől jobban szeretnek félni, mint a többiektől, az akár egy új film főszereplőjévé is válhat. Ebben a franchise-ban minden megtörténhet – ez a legjobb benne.

Nolan és a kémek

Ha ő filmet készít, az mindig különleges esemény. Korunk egyik legegyedibb hangú és egyúttal legsikeresebb moziművésze, Christopher Nolan újra dolgozik: megkezdte 11. filmjének a forgatását, amelynek az eredeti címe: Tenet. A kémek világában játszódó akciófilm hét ország helyszínein készül, a főszerepet pedig John David Washington alakítja, aki mellett fontos szerepet kap Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Bollywood élő legendája, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, Kenneth Branagh, valamint, aki nélkül Nolan sosem dolgozik: Michael Caine. Az operatőr a Csillagok között és a Dunkirk képeiért is felelős Hoyte van Hoytema 70 milliméteres filmet és IMAX-kamerát használva forgat. Nolan jól bevált, régi munkatársa a látványtervező Nathan Crowley, a jelmeztervező Jeffrey Kurland, és a vizuális effektusokért felelős Andrew Jackson is. Bár a rendező eddig mindig ugyanazzal a vágóval és zeneszerzővel dolgozott, ezeket a pozíciókat új munkatársakkal töltötte be. A film 2020 nyarán kerül a világ mozijaiba.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *