0

InterCom hírlevél

Shazam: premier és folytatás

Hősnek lenni mostanában nagyszerű dolog. A Shazam! (Shazam!, hazai bemutató: április 4.) sztárjainak már csak azért is nagyon jó volt a kedvük filmjük csütörtökön Los Angelesben megrendezett gálapremierjén, mert tudták: az elővetítéseket követően filmjük 95%-on áll a Rotten Tomatoes-on, vagyis a kritikusok szinte egyhangúan nagyon jónak tartják szuperhősvígjátékukat – és ez nyilvánvalóan növeli az egyébként is várható nagy nézettséget a hazai pályán és a világban. Az eseményen természetesen ott volt a filmben verhetetlen hőssé változó srácot alakító Zachary Levi, a főellensége, Mark Strong, valamint a két srác: a szupervicces Jack Dylan Grazer és Asher Angel is.
A színészek a vörös szőnyegen sem hagyták abba az állandó viccelődést, így nehéz megmondani, mit vehetünk komolyan a nyilatkozataikból. De az valószínűnek tűnik, hogy a filmben dolgozók és a gyártó stúdió olyan biztosra veszi az elsöprő sikert, hogy már a második rész készítésére készülnek.
– A folytatásban már jó eséllyel lesz Black Adam – lelkendezett Zachary Levy. – Vagyis a Sziklával verekedhetek. És ki ne szeretne Dwayne Johnson-nal úgy bunyózni, hogy győz a végén?
Azt viszont, amikor Levy azzal hozakodott elő, hogy Deadpoolnak azért jobb, mint neki, mert van cipzár a ruháján, így gyorsabban fel tudja venni, valószínűleg nem kell túl komolyan vennünk.

A gyászoló asszony univerzuma?

A rajongók eddig csak találgattak, de most, hogy az SXWS fesztiválon kitörő sikerrel lezajlott az első vetítés, megtudhattak egy-két kérdésre a választ A gyászoló asszony átká-val (The Curse of La Llorona, hazai bemutató: április 18.) kapcsolatban.
A horror műfaj szerelmesei eddig szinte csak annyit tudtak a filmről, hogy az alapja egy latin-amerikai rémmítosz a féltékenységében saját gyerekei gyilkosává váló anyáról, hogy a hetvenes években játszódik Los Angelesben, és ami talán a legfontosabb, hogy a műfaj egyik legsikeresebb, legötletesebb alkotója, James Wan műhelyéből kerül ki. Ez utóbbi miatt merült fel a kérdés, hogy vajon rész-e a film a Démonok között-univerzumnak. A találgatások szerint Tony Amendola nem véletlenül tűnik fel a filmben: a misztikus jelenségekben is hívő pap figurája már az első Démonok között spinoffban, az Annabelle-ben is szerepelt, és a színész ugyanezt a karaktert játssza.
A hivatalos változat szerint azonban az univerzum következő része a démoni baba, az Annabelle 3. folytatás lesz, amit majd a Démonok között új része készül el, ezt pedig a Démonok között második részében ijesztgető görbe emberről szóló film követi majd.
De talán nem is fontos a válasz: az eddig 5 részből álló univerzum mindenképpen minden idők legnagyobb bevételt hozó horror-franchise-ja, és így minden, aminek köze van hozzá, az szinte biztosan nagyon jó less, és nagy sikerre számíthat. Akár belül van az univerzumon, akár kívül.

Brightburn: a szuperijesztőman

Ha valaki sikerrel egyesítheti a horror és a szuperhős műfajt, akkor az James Gunn. A Galaxis őrzői két részével világsztárrá vált rendező korábban sokszorosan bizonyította, hogy ijesztgetni is nagyon szeret. A 13 kísértet-et 2001-ben még mások nevében írta, de a Zack Snyder-féle Holtak hajnala már büszkén vállalta őt írójaként. Következő forgatókönyve, a Slither is a műfajnál maradt, csak közben vicces is volt, azután a The Belko Experiment megint csak a hátborzongatásra koncentrált.
Az új kombináció, a Supermanre sok mindenben hasonlító szuperhős-horror, a Brightburn – A lángoló fiú (Brightburn, hazai bemutató: május 9.) a szíve csücske a filmesnek. Bár nem ő a rendező, és a forgatókönyv is más neve alatt fut, mint producer apait-anyait beleadott. Amit pedig másra bízott, azt is igyekezett nagyon közel tartani magához. Az űrből érkezett, egy gyermektelen házaspárnál nevelkedő, veszélyes fiú történetének elkészítésében ezért kapott fontos szerepet James testvére, Brian és unokatestvére, Mark is – a producer a családi filmkészítéssel minden szereződésnél erősebb garanciát kapott, hogy az történik majd, amit ő kieszelt.
Ráadásul a filmet rendező David Yarovesky szintén régi haver: ő csinálta A Galaxis őrzői 2. részéhez készült Inferno-klipet, és ő szervezte a The Belko Experiment utómunkáját. A Brightbun – A lángoló fiú James Gunn filmje: producerként (testvérként és unokatestvérként) az alkotás teljes folyamatát az ellenőrzése alatt tartotta.

Nem javulnak meg! Forog a Bad Boys 3.

Ahhoz képest, hogy milyen türelmetlenül várták a rajongói 15 éven át, és milyen nehezen jött össze Jerry Bruckheimer egyik fő műve, a Bad Boys harmadik része, elég keveset hallani róla. Pedig az eredeti páros mindkét tagja, Will Smith és Martin Lawrence már bő egy hónapja dolgozik: a filmesek alaposan fel is forgatták Atlanta hétköznapjait. De hírek vagy képek nem szivárogtak ki sem a stúdióból sem a külsőben készített jelenetekről.
Eddig. Most végre eljutott egy fotó a rajongókhoz, amely azt ígéri, hogy a film megőrzi az előző részek jó tulajdonságait: nagyon pörgős, nagyon akciódús lesz, és közben nagyon vicces is.
A képen ugyanis egy oldalkocsis Harley-Davidson látható, a motor nyergében természetesen Will Smith, oldalt, a pótkocsiban az egy jókora gépfegyverbe kapaszkodó Martin Lawrence. Sokan egyetértenek abban, hogy minden idők legizgalmasabb autós üldözése a Bad Boys 2-ben látható, akkor a páros egy Ferrari Maranello 575M-mel zúzza le Miami utcáit. Bár a rendező ezúttal nem Michael Bay, a Bad Boys hírneve azt követeli, hogy ne adják alább: úgy tűnik, ezúttal is nagyon gyorsak és teljesen gátlástalanok lesznek – az akciójelenetek és a poénok is.

IC Press

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztosra megyünk *